Ana SayfaKimdirTamer Levent Kimdir?

İlgili Postlar

Tamer Levent Kimdir?

‘Cesur ve Güzel’ dizisinin kötü adamı ‘Tahsin Korludağ’ rolünü canlandıran Tamer Levent kimdir? ‘Aşk Yeniden’ dizisinde ‘Şevket’ karakterini canlandıran Tamer Levent kimdir? Ünlü aktör, yönetmen ve rejisör Tamer Levent kimdir?

Usta oyuncu Tamer Levent; 13 Ekim 1950 yılında İzmir Karşıyaka’da dünyaya gelmiştir. Babası ağır ceza hakimi, annesi ise tasarımcıdır. İzmir Türk Kolejinde lise eğitimini tamamladıktan sonra 1971 yılında, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünde eğitim görmeye başladı. Aynı Konservatuarda yüksek lisans da yaparak; 1977 yılında mezun oldu. Devlet Tiyatrolarında önce oyuncu daha sonrasında yönetmen, genel müdür yardımcılığı, genel müdürlük ve rejisörlük kadrolarında çalışmıştır.

Levent; sahneye koyduğu, Ülkü Ayvaz’ın ‘Yeniden Yaratma’ adlı oyunuyla Devlet Tiyatrolarının ilk Rusya turnesini gerçekleştirdi. Yönettiği oyunlarıyla; Rusya, Kanada, Güney Kore, İran ve Kuzey Kıbrıs’ta festivallere davet edilmiştir.

Hâlen Devlet Tiyatrolarında rejisör kadrosundadır ve Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV) ile Tiyatro Oyuncuları Meslek Birliği (TOMEB) kurucusudur ve ilk Genel Başkanıdır. Tamer Levent ayrıca; Uluslararası Aktörler Federasyonunun(FIA) Türkiye temsilcisidir. Uluslararası Amatör Tiyatrolar Birliği (IATA) yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur. 1984 yılında kurduğu, Sanat Kurumu Deneme Sahnesinde drama çalışmaları başlatmıştır.

Türkiye’de, eğitimde drama ve yaratıcı drama çalışmalarını başlatan ilk kişidir. 2003 yılında, Çorlu Belediyesi tarafından adına sahne açılmıştır. (Çorlu Belediyesi Tamer Levent Sahnesi)

Yetenekli oyuncu Levent; tiyatro ve drama çalışmalarının yanı sıra; yönetmenlik, sanat yönetmenliği, rejisörlük, yazarlık, radyoculuk, belgesel film yönetmenliğinden sonra, TV ve sinema oyunculuğuna da başlamıştır.

Ünlü oyuncu 1982 yılında; bir dönem başbakan yardımcılığı yapmış olan İsmet Sezgin’in kızı ve o yılların sevilen programı ‘Akşama Doğru’nun’ yapımcı ve sunucusu olan televizyon yapımcısı Seynan Levent ile evlendi. Çiftin; 1984 doğumlu Efe adlı bir oğlu, 1985 doğumlu Hazel adında bir kızı vardır.

Tamer Levent Çalışmaları

Bugün Doğan Ünlüler

Rol Aldığı Dizi Filmler

Yazılar Filmatik, (1998-TV Filmi), Gülpare (2006-Hasan Cevdet), Vazgeç Gönlüm (2007-Fikret),Yaralı Yürek (2007-Tahir Ağa), Ayrılık-2 (2009-Beşir), Kılıç Günü (2010- Celal Kızıltan), Atlılar (2012-Ejder Bey), Fatih (2013-Ali Kuşçu), İzzet Kaptan ve Oğlu (2013-TV Filmi-İzzet Kaptan), Bana Artık Hicran De (2014-Sait), Aşk Yeniden (2015-Şevket), Cesur ve Güzel (2016-Tahsin Korludağ), İstanbullu Gelin (2017-2018-Garip)

Rol Aldığı Sinema Filmleri

Mutluluk (2008), Ayaz (2012), Tepenin Ardı (2012), Kış Uykusu (2013), Su ve Ateş (2013), Mısır Adası (2014), Olmak (2014-Kısa Film), Yunus Emre: Aşkın Sesi (2014), Ertuğrul 1890 (2015), Misafir (2015), Suda Balık (2016)

Usta oyuncu Levent, “Tepenin Ardı” adlı sinema filmi ile; 2012 yılında; 3. Malatya Uluslararası Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü almıştır. Yine aynı filmi ile 2013 yılında, 24. Ankara Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu Ödülüne layık görülmüştür.

Tiyatro Çalışmaları

Başarılı oyuncu Tamer Levent; Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde, Eskişehir Anadolu Üniversitesinde, New York Üniversitesi Tiyatro Bölümünde, Berlin Yüksek Sanat Okulu Tiyatro Bölümünde; İngiltere Yorkshire Bretton Hall College’de ve Warwick Üniversitesinde “Yaratıcı Oyunculuk” dersleri vermiştir.

Fransa ve Tunus’ta uzun süreli atölye çalışmalarında bulunmasıyla beraber; dünyanın pek çok ülkesinde, drama atölyeleri de yönetmiştir. Belçika, Lüksemburg ve Macaristan’da Avrupa Parlamentosu’yla birlikte düzenlenen tiyatro buluşmalarının prensiplerinin oluşturulduğu komitelerde ve organizasyonlarda bulundu, seri atölye çalışmaları yönetti.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler