Ana SayfaKimdirŞükrü Avşar Kimdir?

İlgili Postlar

Şükrü Avşar Kimdir?

Yapımcılığını üstlendiği dizi ve filmlerin başarısı ve son yıllarda vergi listesindeki sıralaması ile sık sık gündeme gelen, ünlü yapımcı, iş adamı Şükrü Avşar Kimdir? Şükrü Avşar  Kaç Yaşında? Şükrü Avşar Nereli? Şükrü Avşar biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Şükrü Avşar Nerelidir? Şükrü Avşar  Kaç Yaşında? Şükrü Avşar  Hangi Burç?

Şükrü Avşar, 15 Şubat 1958 tarihinde Sivas’ta dünyaya gelmiştir. 60 yaşında olan ünlü yapımcı Kova burcudur.

Şükrü Avşar Kimdir?

1984 senesinde yalnızca sinema salonu işletmeciliği yapmak için ‘Avşar Film Salonları’nı kuran Şükrü Avşar sonraki yıllarda yabancı film ithalatı, dağıtımı ve sinema filmleri, televizyon dizi filmleri yapımcılığı yapmaya başladı. Önceleri Hollywood yapımlarını ithal eden Şükrü Avşar, 1987 yılında Temel Gürsu’nun yönettiği Adile Naşit, Canan Perver ve Küçük Ceylan’ın başrollerini üstlendiği ‘Annem / Bırakmam Seni’ isimli filmle yapımcılığa başladı.

Şükrü Avşar, daha sonra 12 sene ara verdiği yapımcılığa ‘Salkım Hanım’ın Taneleri’ adlı film ile döndü. Tomris Giritlioğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği ,Hülya Avşar, Zuhal Olcay, Güven Kıraç, Uğur Polat ve Zafer Algöz’ün başrollerini üstlendiği film hem yılın en çok izlenen filmi olurken Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ dalında Altın Portakal ödülüne layık görüldü ve Türkiye’nin Oscar adayı oldu.

Vergi’de 57’ncilikten 9’unculuğa Yükseldi!

2015 senesinin Türkiye genelinde sanat camiasında en çok vergi ödeyecek isimler listesinde 16. sırada yer aldı. Yapımcı Şükrü Avşar, Acun Ilıcalı ve Cem Yılmaz’ı bu sıralamada solladı.

Şükrü Avşar, 2018 yılı ‘En fazla Gelir Vergisi Beyan Eden Mükellef’  listesinde 21 milyon 835 bin TL ile 9’uncu oldu. Listede ‘Kendine ait veya kiralanan gayri menkullerin kiraya verilmesi veya leasingi’ başlığı altında yer aldı.

Şükrü Avşar, ‘Babam ve Oğlum’, ‘Osmanlı Cumhuriyeti’, ‘Hemşo’, ‘Evim Sensin’, ‘İkinci Şans’ ve ‘Ulak’ın da aralarında olduğu 27 filmin yapımcılığını yaptı. Avşar, aynı zamanda içerisinde ‘Lale Devri’, ‘Yer Gök Aşk’, ‘Fazilet Hanım’ın Kızları’, ‘Karagül’ ve Ihlamurlar Altında’nın da yer aldığı 26 TV dizinin de yapımcılığını üstlendi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler