Home > Kimdir > Ümit Yesin Kimdir?
Ümit Yesin Kimdir

Ümit Yesin Kimdir?

Cennet Mahallesi dizisinde hayat verdiği Muharrem karakteri ile geniş kitlelerce tanınan Ümit Yesin Kimdir? Ümit Yesin Kaç Yaşında? Ümit Yesin Hangi Burç? Ümit Yesin Biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…

Ümit Yesin Nerelidir? Ümit Yesin Kaç Yaşında? Ümit Yesin Hangi Burç?

Ümit Yesin, 28 Ocak 1954 tarihinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. 64 yaşında olan usta oyuncu Kova burcudur.

Ümit Yesin Kimdir?

Usta oyuncu Ümit Yesin Müjdat Gezen Tiyatrosu’nda katılmış, genel olarak yardımcı oyuncu rollerinde yer almıştır.

Ümit Yesin, özellikle Cennet Mahallesi dizisinde Muharrem karakteri ve Çiçek Taksi dizisindeki rolü ile akıllarda yer edindi.
1964 senesinde İstanbul’a yerleşmiştir. Daha sonra Bakırköy Halkevinde amatör olarak tiyatro hayatına ilk adımını atmıştır.

Ümit Yesin, Yıkılmışım Ben, Garip, Güneşe Köprü, Yalnız Efe, Sevgili Bayan, Sığıntı, Hanımın Çiftliği, Doyumsuz, Bir Milyara Bir Çocuk, Kurt Kanunu, Ah Gardaşım, Hastane, Sınır, Cabbar, Yalanın Batsın, Cennet Mahallesi, Beş Kollu Avize, Görgüsüzler, Yol Arkadaşım, Akasya Durağı, Galip Derviş, Şefkat Tepe, Ağlatan Dans ve Asla Vazgeçemem yer aldığı bazı projelerdir.

2017 senesinde Yeni Gelin dizisinde Dede Korkut karakterine hayat vermiştir.

Eşi Evin Esen ile 2011 senesinde boşanmıştır, 2012 senesinde ise eski eşi oyuncu Evin Esen vefat etmiştir.

Filmografisi:

Görgüsüzler-2008
Beş Kollu Avize – 2004
Cennet Mahallesi – 2004
Yalanın Batsın – 2002
Cabbar – 2002
Sınır – 1999
Çiçek Taksi – 1995
Hastane – 1993
Ah Gardaşım – 1991
Kurt Kanunu – 1991
Bir Milyara Bir Çocuk – 1990
Hanımın Çiftliği – 1990
Medcezir Manzaraları – 1989
Bakımsız Tarzan – 1989
Ferman – 1988
Keşanlı Ali Destanı – 1988
Sevgili Bayan – 1988
Hüzün Çemberi – 1988
Sığıntı – 1988
Karınca Katarı – 1987
Yalnız Efe – 1987
Güneşe Köprü – 1986
Garip (2) – 1986
Yıkılmışım Ben – 1986
Bir Günlük Aşk – 1986
Suçumuz İnsan Olmak – 1986
Sıcak Geceler – 1986
Kertenkele – 1986
Namus Sözü – 1986
Amansız Yol – 1985
Seyyid – 1985
Melek Yüzlüm – 1985
Kızlar Sınıfı Yarışıyor – 1985
Körebe – 1985
14 Numara – 1985
Şaban Pabucu Yarım – 1985
Kurbağalar – 1985

 

Hakkında Rezzan Ferger

Rezzan Ferger

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir