Ana SayfaÜnlülerSon dakika: Tacı geri alınan Itır Esen davası sonuçlandı! Beraat mi etti?

İlgili Postlar

Son dakika: Tacı geri alınan Itır Esen davası sonuçlandı! Beraat mi etti?

Miss Turkey 2017 birincisi seçildikten sonra 15 Temmuz ile ilgili attığı bir tweet yüzünden tacı geri alınan ve hakkında dava açılan Itır Esen’ın davası sonuçlandı. Itır Esen beraat edebildi mi? Yoksa hakkında istenen hapis cezası kesinleşti mi? Detaylar haberimizde…

Mıss Turkey Güzeli Itır Esen’ e Şok. Tacı Geri Alındı!!

Itır Esen davası sonuçlandı

Itır Esen, Miss Turkey 2017 birincisi seçilmişti. Ancak, 15 Temmuz ile ilgili attığı bir twwet nedeniyle üç kişi tarafından mahkemeye verilmiş ve hakkında “halkın bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açılmıştı. Olayın duyulmasının ardından tacı geri alınmıştı. Davanın ilk duruşması görüldü. Itır Esen gözyaşları içinde konuşurken, “Amacım kimseyi aşağılamak yada birilerini gücendirmek değildi. Yanlış anlaşıldığım için çok özür dilerim.” dedi.

Savunmasını gözyaşları içinde yaptı

Itır Esen’in Anadolu 58. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya, Itır Esen ile ailesi ve avukatı Fatma Vildan Yirmibeşoğlu katıldı. Savunmasını gözyaşları içinde yağan Itır Esen, dava konusu olan internet paylaşımının şahsına ait twitter hesabından yapıldığını ifade ederek, “Amacım kimseyi aşağılamak yada birilerini gücendirmek değildi. Suçsuzum. Beraatımı talep ederim. Yanlış anlaşıldığım için çok özür dilerim. Paylaşımım bu şekilde anlaşılacağını düşünsem bu şekilde paylaşımda bulunmazdım. Amacım halkın sosyal bir kesimini aşağılamak değildi.” diye konuştu.

Bu eleştirilebilir, kınanabilir ancak suç teşkil ettiği anlamına gelmez

Itır Esen’in avukatı Fatma Vildan Yirmibeşoğlu ise müvekkilini savunurken, özel bir gününde depresif bir halde kastını aşan ya da yanlış anlaşılmaya müsait bir ironi yaptığını düşünerek mesaj paylaştığını ve paylaşım içeriğinde aşağılama olarak değerlendirilebilecek kelimeler bulunmadığını belirterek “Toplumsal açıdan duyarlı olunan bir konuda toplumun toplumun örf, adet ve geleneklerini kısmen de olsa göz ardı edecek bir paylaşımda bulunmuş ise de düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerekir. Yaptığı paylaşım yeni neslin ve arkadaş ortamının kendi üslubuyla yaptığı bir fikir beyanı ve kutlama mesajıdır. Bu eleştirilebilir, kınanabilir ancak paylaşımın suç teşkil ettiği anlamına gelmez. Mesajında ‘elimi kestim, elimin kanı ile kanayarak kutluyorum’ yazsaydı bu dava açılmazdı.” dedi.

Itır Esen beraat etti

Değerlendirmesini yapan mahkeme, suçun yasal unsurlarının oluşmaması nedeni ile sanık Itır Esen’in “halkın bir kesini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan beraat etmesine karar verdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler