Ana SayfaYaşamGüzellikSiyah Nokta Giderici Maske İle Cildiniz Güzelleşecek

İlgili Postlar

Siyah Nokta Giderici Maske İle Cildiniz Güzelleşecek

Hepimizin kabusu olan siyah noktalardan siyah nokta giderici maske ile kolayca kurtulabilirsiniz. Genetik yatkınlıkla alakalı olarak birçok ciltte görülebilen en can sıkıcı sorunlardan olan siyah noktalar artık gidecek. Siyah nokta giderici maske düzenli olarak uygulandığında sorununuzun çözümü olacaktır. Bu yazımızda siyah noktaları gidermek için kullanabileceğiniz doğal maske tariflerini bulacaksınız.

Siyah Nokta Giderici Maske Tarifi

İlk tarifimiz limon suyu ve yoğurttan oluşuyor. Limon suyu doğal bir cilt beyazlatıcı ve temizleyicidir. Beyazlatma özelliği zaman zaman dişlerde de kullanılmaktadır. Cilt lekeleri için de çok faydalı olan bu maskeyi hazırlamak için bir kaba 3 kaşık yoğurt koyup üzerine bir limonun suyunu sıkın ve iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze aşağıdan yukarıya hareketlerle yayarak 15-20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık su ile ovarak yüzünüzden temizleyin. Bu işlem cildinizi dezenfekte eder, sivilceleri kurutur ve siyah nokta oluşumunu engeller.

Bir diğer tarifimiz ise yulaf ezmesi içeriyor. Yulaf maskesi de cildi derinlemesine temizlediğinden siyah nokta oluşumunu engeller. Siyah nokta dediğimiz şey aslında gözeneklerde kir birikmesi olduğundan cildi çok iyi temizleyen her şey siyah noktaları giderecektir. Yulaflı maskenin yağ emme özelliği olduğundan bu maskeyi yağlı ciltlere öneriyoruz ve kuru cilde sahipseniz limonlu maskeyi uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Yulaflı maskeyi hazırlamak için bir kase kadar yulaf pişirilip süzülür ve bir kaba alınarak çatalla ezilir. Maskeyi yüzünüze uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Kuruduktan sonra ılık su ile temizleyin. Bu maskeyi vücudunuza da rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Siyah nokta oluşumunu engellemek hem estetik açıdan hem de sağlık açısından önemlidir. İyi temizlenmeyen gözeneklerde sivilce ve siyah nokta oluşumu yaşa bağlı olmaksızın devam edecektir. Bu sorunu yaşamamak için cilt temizliğinize her daim özen göstermelisiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler