Ana SayfaYaşamGüzellikKalıcı Makyaj Tüyoları İle Kusursuz Makyaja Adım Adım

İlgili Postlar

Kalıcı Makyaj Tüyoları İle Kusursuz Makyaja Adım Adım

Makyaj çoğu kadının günlük bir ritüeli olarak görülse de doğru makyaj oldukça önemli. Kalıcı makyaj tüyoları ile doğru ürünlerle, daha güzel bir görünüme sahip olabilirsiniz.

İlk Şart: Temiz Cilt

Makyaj yaparken hem daha güzel hem de daha pürüzsüz bir cilt için mutlaka cildinizi nemlendirmeye özen gösterin. Cildinize doğru teknikleri uygulamanız halinde yaptığınız makyaj yüzünüzde çok daha uzun süre kalacak ve sürekli yenilemeniz gerekmeyecektir.  Ayrıca makyaj öncesi cildinizi nemlendirip, altına baz kullanırsanız yapacağınız makyaj çok daha kalıcı olacaktır.

Kalıcı Makyaj Tüyoları Kurtarıcı Olabilir!

Makyajınızı yapmadan önce cildinizi piling ile ölü derilerden kurtardıktan sonra, üzerine cilt tipinize uygun nemlendirici ile nemlendirdikten sonra fondötenden önce baz kullanın. Baz makyajın hem kalıcı olmasını sağlar hem de ciltteki lekeleri örter, gözenekleri kapatır ve pürüzsüz bir cilt sağlar. Fondötenin ve makyajın kalıcı olabilmesi için fondötenden sonra mutlaka cilt tipinize ve ten renginize uygun bir toz pudra kullanmanız da oldukça etkili olacaktır. Göz makyajında kalıcı ürünler tercih etmek de makyajın kalıcı olmasında etkilidir. Örneğin suya dayanıklı kalemler, suya dayanıklı maskaralar ve suya dayanıklı farlar makyajın kalıcı olmasında oldukça etkilidir. Suya dayanıklı makyaj ürünleri yağmurda, denizde, havuzda çıkmayacağı gibi yıkamanız şartıyla dahi çıkmayacaktır.

Bu nedenle kalıcı makyajınızı yine özel olarak kalıcı makyajı çıkarmaya yarayan ürünlerle temizlemeniz gerekir. Makyaj yapmayı seven ve işi gereği yoğun makyaj yapmak zorunda olan kişilerin kesinlikle cimri davranmaması gerekiyor. Çünkü yüzünüze ve özellikle de cildinize kullanacağınız makyaj malzemelerinin kaliteli olması gerekiyor. Göz sağlığınız ve cilt sağlığınız için kaliteli kozmetik ürünleri tercih etmeniz gerekiyor. Hele de suya dayanıklı ürünler kullanacaksanız onlardaki kimyasallar daha yoğun olduğu için sağlığınız açısından kaliteli markaları tercih etmelisiniz. Aksi taktirde yüzünüzde ya da gözünüzde istenmeyen sorular oluşabilir. Gözünüz mikrop kapabilir, cildinizde de istenmeyen lekeler ve sivilceler meydana gelebilir. Kalıcı makyajınızı yatmadan önce mutlaka temizleyin. Çünkü uzun süre cildinizde kalacak olan makyaj ürünleri cildinizi yorar ve yıpratır.

Bu noktada pek çok kadının yaptığı bir hata vardır. Çok daha fazla makyaj malzemesine sahip olmak ve farklı renk ve türlerdeki makyaj malzemeleri ile makyaj yapmak için malzeme alırken genelde fiyat üzerinden bir değerlendirme yapılır. Fakat kişisel bakımına önem veren ve güzel görünmek isteyen bayanlar için bu tutum son derece yanlıştır. Makyaj malzeme seçiminde kalite ve sağlık öncelikli olmalı ve malzemeler bu açıdan incelenmelidir. Aksi halde ucuz makyaj ürünleri ile hem sağlığınızdan hem de güzel görünmekten mahrum kalabilirsiniz. Bu yüzden mutlaka doğru makyaj malzemeleri seçtiğinizden emin olmalısınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler