Ana SayfaÜnlülerSinan Çetin'e haciz şoku!

İlgili Postlar

Sinan Çetin’e haciz şoku!

Sinan Çetin haciz şokuyla karşı karşıya kaldı. Taş Yapı şirketinin, yönetmen Sinan Çetin’e ait olan şirket Plato Film’e karşı icra takibi başlattığı gündeme geldi. İddialar şaşkınlık yarattı. İşte detaylar…

Son dakika: Rüzgar Çetin’e hapis şoku!

Sinan Çetin’e haciz

Plato Film şirketinin sahibi ünlü yönetmen Sinan Çetin, haciz şoku yaşadı. İddialara göre; Taş Yapı şirketi, altı yıl önce iki reklam filmi için Plato Film’e 200 bin dolar ödedi. Ancak; filmler zamanında teslim edilmedi ve Taş Yapı Plato Film’den paranın iadesini istedi. 17 Temmuz 2012 günü Taş Yapı tarafından iki reklam filmi için Plato filmin banka hesabına 200 bin dolar havale yapıldı. Taş Yapı ilk önce sözleşmeden döndüklerini Plato Film’e bildirdi, ardından da çekilen ihtarname ile yapılan 200 bin dolarlık ödemenin iadesi talep edildi. Ancak, olumlu bir yanıt gelmedi. Taş Yapı da, mahkemeye başvurup Plato Film’e karşı icra takibi başlattı. Plato Film, 31. İcra Müdürlüğü nezdinde iki yıl önce yapılan bu takibe itiraz etti. Taş Yapı, bu defa da itirazın iptali için ticaret mahkemesinin kapısını çaldı.

Sinan Çetin kimdir?

Dava haksız ve yasalara aykırı

Plato Film için yapılan savunmada geçen ifadelerin özeti şöyle: Dava haksız ve yasalara aykırı. Davanın reddine karar verilmesi gerekir. Taş Yapı’yı 2 değil 5 film çekildi. Bunlardan bazıları kamu spotu şeklindeydi. Tüm çekilen filmler de zamanında teslim edildi. 5 film için yapılan harcama da 450 bin dolar. Plato Film olarak Taş Yapı’dan 250 bin dolar daha alacaklıyız. Taş Yapı tarafı, sözleşmeden hukuka aykırı bir biçimde döndü. Haksız davanın reddine karar verilsin.

Sonuç Taş Yapı lehine

Tarafların delil ve savunmalarını aldıktan sonra dosya bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi raporunun, Taş Yapı’nın lehine sonuçlandığı iddia edildi. İddiaya göre; raporda Taş Yapı tarafından gönderilen 200 bin dolara karşılık, çekilmesi gereken filmlerin şirkete teslim edildiğine dair bir belgenin bulunmadığı, Plato Film’in 5 film için 450 bin dolar harcama yaptığı, dolayısı ile alacaklı konumda olduğunu destekleyen bir belgenin de dosyada mevcut olmadığı belirlendi.

1 milyon 337 bin 349 lira borç

Mahkeme tarafından 23 Mart günü yazıldığı iddia edilen kararda; Plato Film’in anaparanın yanı sıra faizi ile birlikte 220 bin 284 dolar ile 135 bin 651 TL’lik icra inkar tazminatını ödemesine, 100 bin lirayı aşan dava masrafı da Plato Film’in ödemesine belirlendi. Plato Film’in güncel borcu 1 milyon 337 bin 349 lira seviyesinde olduğu iddia edildi.

Klimayı haczettiler

Plato Film’in çalıştığı tüm şirketlere ve bankalara icra yazılarının gönderildiği, İcra Müdürlüğü kararı ile de şirketin Beyoğlu’nda bulunan merkezine gidilerek bir klima haczedildiği iddia edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler