Ana SayfaKimdirSinan Bengier Kimdir?

İlgili Postlar

Sinan Bengier Kimdir?

Usta oyuncu Sinan Bengier kimdir?‪ Hangi projeler yer aldı? Kariyerinin çıkış noktası hangi projesi oldu ve nasıl ün kazandı.Oyuncu hakkında merak edilenler Sinan Bengier  kimdir haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Sinan Bengier aslen nereli? Sinan Bengier  şuan kaç yaşında? Sinan Bengier  hangi burç?

31 Mart 1948 yılında Ankara da doğan Sinan Bengier şuan 70 yaşında ve koç burcudur.

Sinan Bengier Kimdir?

1948 tarihinde doğan Sinan Bengier, Ankara doğumlu. Eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra hava astsubayı olarak göreve başlayan Sinan Bengier, tiyatroya olan bağı sayesinde bu alana yöneldi. 1968 yılında hava astsubayı olmasına karşın tiyatroya dönüş yapan oyuncu, 1969 yılında ilk profesyonel oyununa çıktı. Bu oyun sonrasında tiyatro ve oyunculuk alanında kariyer planlayan Sinan Bengier, profesyonel olarak ilk defa 1971 yılında sahneye çıktı.

Ankara Devlet Tiyatrosu, Ankara halk Tiyatrosu gibi farklı tiyatro grubuna dahil olan Sinan Bengier, böylece kısa süre içerisinde fark edilmeye başlandı. 1974 yılında ağır bir rahatsızlık geçirmesine rağmen hastalığı yenen Sinan Bengier, sahne almaya devam etti.

Sinan Bengier Kimdir, Hangi Projelerde Yer Aldı?

Levent Kırca aracılığı ile İstanbul’a gelen Sinan Bengier, burada Bir Demet Tiyatro gibi

Bu yapımların yanı sıra Esir şehrin İnsanları, Bir Filiz Vardı, Otogargara, Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü, Bana Bir Şeyler Oluyor adlı yapımlarda yer aldı. Oyuncunun en büyük çıkış yaptığı yapım ise Vizontele’dir. Ayrıca Ese İle Köse adlı yapımla da ödül almayı başardı. Bu projelerde yer alarak oyunculuk noktasında ne kadar başarılı olduğunu gösteren Sinan Bengier, usta oyuncu olarak kabul edilir. Çılgın Bediş adlı filmde baba karakteri ile karşımıza çıkan oyuncunun, 2017 yılında yeniden gündeme gelen Çılgın Bediş dizisi için oyuncu olarak yer alacağı konuşuluyor.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler