Ana SayfaKimdirPrens Harry Kimdir?

İlgili Postlar

Prens Harry Kimdir?

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth’in torunu ve tahtın altıncı sıradaki varisi Prens Harry Kimdir? Prens Harry Biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…

Prens Harry Nerlidir? Prens Harry Kaç Yaşında? Prens Harry Hangi Burç?

Prens Harry, 15 Ylül 1984 tarihinde Londra’da dünyaya gelmiştir.  34 yaşında olan prens Başak burcudur.


Bugün Doğan Ünlüler

Prens Harry Kimdir?

1989 yılında Prens Harry, ağabeyi William’ın zaten öğrencisi olduğu Wetherby Okulu’na kaydoldu. Daha sonra kardeşi 1992’de Berkshire’daki bir yatılı okul olan Ludgrove Okulu’na kadar takip etti. Bu süre zarfında, ailesinin, Aralık ayında resmi olarak ilan edilen, yaklaşan ayrılığı hakkında bilgilendirildiği bildirildi. Çift 1996 yılında boşandı.Ayrılmadan sonra, Prens Harry ve Prens William okul tatillerini zamanlarını ebeveynleri arasında böldüler. Highgrove’da, babalarıyla birlikte açık hava uğraşlarının tadını çıkarmanın yanı sıra yurtdışındaki resmi gezilere ve tatile çıkmaya da zaman harcadılar. Anneleriyle birlikte, tropikal tatillerden AIDS klinikleri ve evsiz barınaklarını ziyaret etmeye kadar çeşitli aktiviteler gerçekleştirdiler.

Genç Zorluklar

Okulda, Prens Harry bazı akademik zorluklarla karşılaştı. Eton Koleji’ne başvurmadan önce Ludgrove’de ekstra bir yıl geçireceğine karar verildi. Ekstra çabalarının tamamı, giriş sınavını uçan renkler ile geçtiği için ödedi. Çalışmalarına 1998’de başladı.

Aynı yıl, Prens Harry ve Prens William, piç Charles’ın eğlencesini çeken bazı komedi skeçlerine ev sahipliği yapan 50. doğumgünü partisi için şaşırtıcı bir mizah anlayışı sergiledi. Aktörler Rowan Atkinson, Stephen Fry ve Emma Thompson rolün bir parçasıydı. Bu zaman zarfında, prensler, gelecekteki üvey anneannaları Camilla Parker Bowles ile tanıştılar.

Diğer bazı gençler gibi Prens Harry de parti yapmayı severdi. Bildirildiğine göre, reşit olmayan içki içiyor – bazen bir barda ve Highgrove’da – ve 2001 yazında esrar içmeye çalışmıştı. 2002 yılının Ocak ayında, prensin yasadışı faaliyetlerine dair haberler tabloid manşetlerini yaptı. Prens Harry, genç kraliyet ailesini uyuşturucu kullanımıyla ilgili tehlikeleri ilk elden görmek için bir Güney Londra rehabilitasyon merkezini kuran babasına yaptığı yanlışları itiraf etti.2003 yılında Prens Harry Eton’dan mezun oldu. Okulu bitirdikten sonra Avustralya, Arjantin ve Afrika ile seyahat etmek için biraz zaman geçirdi. Hevesli bir polo oyuncusu olan Prens Harry, Genç İngiltere’ye Avustralya’daki Genç Avustralya Polo Maç Testi’ne katıldı. Güney Afrika’da Lesotho’yu ziyaret ederken, AIDS kurbanlarının yetimleri için bir evde çalışarak yardım çalışmalarına katıldı. Orada yaşanan sorunların farkındalığını artırmak için, The Unutulmuş Krallık: Lesoto’daki Prens Harry adlı bir belgesel hazırladı . Film, British Red Cross Lesotho Fonu için yaklaşık 2 milyon dolar yardım etti.Haberlere göre, bu dönemde Prens Harry, Chelsy Davy ile romantik bir şekilde bağlantılı hale geldi. İki yıldan beri açık ve kapalı. Prens Harry, bir gazete partisine Nazi üniforması giyen fotoğraflarının birkaç gazetede yayınlanmasından sonra kendisini 2005 yılının Ocak ayında tekrar tartışmalara kaptırmıştı. Pek çok kişi için şairin, gamalı haç kol bandıyla, üniformanın ve nefretin sembolü olarak ve Holokost’un vahşetinin sembolü olarak ortaya çıkması şok oldu. Eleştiriye yanıt olarak Prens Harry, “Bir kimseye karşı herhangi bir suç veya utanma yaratmış olsaydım çok üzüldüm. Bu kostümün kötü bir seçimiydi ve özür diliyorum.”

Askeri kariyer

Birkaç ay sonra Prens Harry ve erkek kardeşi babasının düğününe Camilla Parker Bowles’e katıldı. “Bana her zaman çok yakındı. O harika bir kadındır ve o bizim çok, çok mutlu olan, en önemli şeydir,” dedi. .

2005 yılının Mayıs ayında Prens Harry Kraliyet Askeri Akademisi Sandhurst’a kaydoldu. 44 haftalık eğitimden sonra, 2006 yılının Nisan ayında ikinci bir teğmen olarak Ev Süvarileri’ne katıldı. Bu yılın ilerleyen dönemlerinde Prens Harry ve Prens William, annelerinin geçtikleri 10. yılını kutlamak için 2007’de düzenlenecek özel bir konser için planlarını açıkladılar.

Prenses Diana’nın 46. doğum günü ne olurdu? Wembley Stadyumu’nda Diana konseri için 60 binden fazla insan toplandı. Olay, Diana, Galler Prensesi Anıtı Fonu ve Prens Harry’nin çocuklara ve Lesotho’daki AIDS krizinden etkilenen diğer kişilere yardım etmek için kurduğu Sentebale gibi başka hayır kurumları için para topladı.

Aynı yıl, Prens Harry olası savaş bölgesi konuşlandırması için eğitime başladı. Bir kraliyet statüsü, orduya belirli güvenlik sorunları getirdi ve bir savaş durumunda hizmet etmesine izin verilmesinin gerekip gerekmediği konusunda çok fazla tartışma vardı. 2008 yılının Şubat ayında Prens Harry Afganistan’da görevine başladı. İki ay boyunca hizmet etti.

2009’un başlarında Prens Harry bir kez daha duyarsızlığı nedeniyle eleştiriyle yüzleşti. 2006 yılındaki videolar, diğer Pakistanlı bir asker için aşağılayıcı bir terim kullandığını ve bir başka saldırgan ifadeyi kullandığını ortaya koydu. Prens Harry yorumları için özür diledi ve ordu ona duyarlılık eğitimi vermesini emretti.

2009’dan 2012’ye kadar, Prens Harry, Ordu Hava Kuvvetleri’nde bir Apache helikopter pilotu olmak için eğitildi. Daha sonra bu yeni yetenekleri Eylül 2012’de başlayan Afganistan’daki ikinci görevinde çalışmak üzere koydu. Birçok muharebe misyonuna katıldıktan sonra, 2015 yılında prensi resmi askerlik görevlerine son verdi, ancak yaralı askerlere yardım etmek için gönüllü olmaya devam etti.

Kraliyet Düğünü

Nisan ayında Kensington Palace, büyük gün için siyasi liderlere resmi davetiye verilmeyeceğini ve böylece İngiliz kraliyet düğünlerinde uzun zamandır devam eden bir geleneğin kırıldığını söyledi. Saraydaki bir New York Times kaynağı, Aziz George Şapeli’nün kapasitesine göre 600 arkadaş ve aile üyesinin davet edileceğini ve halkın 1.200 üyesinin Prens Harry ve gelinini kutlamak için Windsor Kalesi’ne katılacağını söyledi.

Kısa bir süre sonra, Prens William’ın Prens Harry’nin düğünde en iyi erkek olacağı ortaya çıktı. Harry, bu rolü büyük kardeşinin düğününde 2011 yılında doldurmuştu.

19 Mayıs 2018 tarihinde Windsor Kalesi’ndeki St. George Kilisesi’ndeki evliliği ile Kraliçe, torunu Sussex Dükü ünvanı ve ayrıca Dumbarton ve Baron Kilkeel’in Earl gibi ek ünvanlarını resmen kabul etti.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler