Ana SayfaKimdirPrenses Lady Diana Kimdir?

İlgili Postlar

Prenses Lady Diana Kimdir?

Prenses Diana yani gerçek adıyla Diana Frances Spencer, Prens Charles ile evlenerek dünya çapında ünlenen Prenses Diana İngiltere’nin en ünlü kişilerinden biridir. Doğuştan aristokrat olan Prenses Diana’nın yaşamı kadar ölümü de oldukça ses geirmiştir. Şüpheli ölümünden sonra hayatı filme alınmıştır.  Peki Prenses Lady Diana Kimdir? Prenses Lady Diana nasıl ölmüştür? Prenses Lady Diana Biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Lady Diana Nerelidir? Lady Diana Kaç Yaşında Öldü? Lady Diana Hangi Burç?

Diana Frances Spencer, 1 Temmuz 1961 tarihinde İngiliz aristokrasisi içinde dünyaya geldi. 31 Ağustos 1997 tarihinde 36 yaşında iken Paris’te vefat etti. Lady Diana, Yengeç burcudur.

Lady Diana Kimdir?

Edward John Spencer’in küçük kızlarıydı. Annesi Frances, babasının ilk evlendiği kadındı. İngiltere, Norfolk’ta, Sandringham Park House’da dünyaya geldi. Percy Herbert (kilise rektörü ve Norwich ve Blackburn eski piskoposu) isteğiyle St.Mary Magdalene kilisesinde vaftiz edildi. Eşinden ayrılan Frances Spencer, Diana’yı ve bir kardeşini de alarak Londra’da Knightsbridge’deki bir apartman dairesine yerleşti. Aynı senenin noelinde babalarını görmeye giden Spencer kardeşleri, Edward John Spencer annelerinin evine göndermeme kararı aldı. Frances Spencer dava açsa da eski eşinin nüfuzu sebebiyle çocukları geri alamadı.

Kraliyet Mirası

Diana, soyu Stuart’lardan gelen aristokrat bir aileye mensuptu.Anne tarafında İrlandalı, İskoçyalı, İngiliz ve Amerikan atalarına dayanıyordu. Büyük ninesi Frances Work’tu. (d. 27 Ekim 1857 – ö. 26 Ocak 1947), New York’lu zengin bir mirasyediydi. Baba tarafından Diana, evlilik dışı dört oğlu vesilesiyle 2. Charles’ın kökeninden geliyordu.

Henry Fıtzrey, Barbara Vıllıers’in Oğlu

Charles Lennox, Louise de Kérouaille’in erkek evladı.
Charles Beouclerk, Nell Gwyn’in erkek evladı.
James Crofts-Scott, meşhur bir ayaklanmanın önderi, Lucy Walter’in erkek evladdı.
Diana’nın değer arzeden ataları 1. Robert (the Bruce) ile Anne; Mary Boleyn, Catherine Grey, Maria de Salina, John Egerton ve James Stanley’dir.

Spencer’ler asırlardır kraliyet ailesi ile yakın ilişki içinde bulunmuşlardır. Diana’nın anne soyundan büyük annesi, Ruth Fermoy, (d. 2 Ekim 1908 – ö. 6 Haziran 1993 ) uzun zaman arkadaşı ve yardımcısı idi. Aktör Oliver Platt Dian’nın ikinci kuzenidir. Diana, aynı zamanda favori aktrislerinden biri olan Audrey Hepburn’ün kuzenidir. Diğer değerli kuzenleri ise Humphrey Bogart ve III. Rainier’dır.

Ölümü ve Cenazesi

1997 senesinde Dodi Al Fayed’le birkaç tatile çıktı. Ağustos ayında Akdeniz’de Dodi’nin ‘Jonikal’ yatında tatidelerdi. Çok paparazzi takip ettiği için Diana ve Dodi Paris’e dönme kararı aldı. Dodi’nin babasının otelinde kaldılar. 31 Ağustos sabah saat on iki buçukta Dodi’nin apartmanına gitmek için otelden ayrıldılar. Otelin arkasından gizlice çıktılar ancak paparazzi onları bekliyordu. Giderken şoför (Henri Paul) yolu kaybetti ve karanlık bir tünelde kaza yaptı. Henri Paul ve Dodi al Fayed olay yerinde yaşamını yitirdi. Paparazziler an ve an fotoğrafları karelerken ambulans geliyordu. 2 saat boyunca doktorlar Diana’nayı hayata döndürmeye çalıştı. Saat dörtte Prenses Diana hayata gözlerini yumdu. Yalnızca Diana’nın koruma görevlisi, Trevor Rees-Jones hayatta kaldı.

Haberi aldığında Prens Charles, Earl Spencer ve Diana’nın kız kardeşleri İngiltere’den hemen Diana’nın yanına gitti. O sabah da Diana’nın cenazesi İngiltere’ye götürüldü. 6 gün resmi yas ilan edildi ve 6 Eylül 1997 tarihinde yapılan görkemli bir veda töreniyle Diana toprağa defnedildi. Ayrıca vefat ettiğinde sarayın önüne yüzbinlerce not ve çiçek bırakıldı. Prens Harry bir not kaleme aldı: “Mommy”(anneciğim) ve tabutuna bıraktı. 2.5 milyar insan Diana’nın cenazesini izledi. İngiltere’deki tüm kanallar cenazesini yayımladı. Çıkan söylentilere göre Prenses Diana’nın vefatının bir suikast olduğu düşünülmektedir. Fakat bunu kanıtlayan bir delil ortaya çıkmamıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler