Ana SayfaKültür ve SanatMüzikSibel Bilgiç'ten Çarpıcı Açıklamalar Geldi! Türk Pop Müziğinin Yeni 4 Büyüğü Kim?

İlgili Postlar

Sibel Bilgiç’ten Çarpıcı Açıklamalar Geldi! Türk Pop Müziğinin Yeni 4 Büyüğü Kim?

Sibel Bilgiç, uzun bir aradan sonra yeni albümüyle müziğe tekrar geri döndü. 90’lı yılların sonlarında çıkardığı ‘Alışamadam’ şarkısıyla o döneme damgasını vurmuştu. Türk Pop müziğinin en iyi yorumcularından Sibel Bilgiç ünlü iletişimci Özgür Aras ‘ın prodüktörlüğünü yaptığı söz ve müziği Cengiz Tekin’e , müzik direktörlüğünü ile düzenlemesi Alper Atakan’a ait ‘Diyemedim’ adlı yepyeni şarkısıyla müziğe hızlı bir dönüş yaptı. Sibel Bilgiç’ten çarpıcı açıklamalar geldi. Türk Pop müziğinin yeni 4 büyüğü kim? Detaylar haberimizde…

Sibel Bilgiç Kimdir?

Sibel Bilgiç’ten Çarpıcı Açıklamalar Geldi!

Sibel Bilgiç, geçtiğimiz hafta çıkardığı ve müzik listelerine çıktığı anda ilk sıradan girmeyi başardı. 90’ların Türkçe pop müzik tarihindeki yeri oldukça büyük olan Sibel Bilgiç, katıldığı bir radyo programında Türk Pop müziğinin yeni dört büyüğü kim sorusuna cevap verdi. Sibel Bilgiç, “Pop müzikte yavaş yavaş kabuk değişimi yaşanıyor.’ dedi.

Türk Pop Müziğinin Yeni 4 Büyüğü Kim?

Sibel Bilgiç, özellikle yeni nesil kadın vokallerin bayrağı çoktan teslim aldığını, Yeşilçam’ın 4 yapraklı yoncasının belli olduğunu, bunların Fatma Girik, Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın olduğunu, 4 yapraklı yoncanın Türk Pop müziğindeki karşılığının kendisine göre hiç kuşkusuz Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer ve Zerrin Özer olduğunu, 2000’li yıllarda ise Demet Akalın, Hande Yener, Gülşen’in devraldığını ve yeni nesil de de Simge’nin adını altın harflerle yazdırdığını dile getirdi.

Sibel Bilgiç sözlerine şöyle devam etti: “Tarkan, Mustafa Sandal, Kenan Doğulu, Serdar Ortaç, Murat Boz, Berkay ve Edis ise erkek seslerde ilk akla gelen isimler ve starlar. Kadınlar kategorisi ise daha çekişmeli. Göksel, Sıla, Hadise, İrem Derici, Simge, Aleyna Tilki gibi çok fazla alternatif var.” diye devam etti.

Sibel Bilgiç Pop Müzik bitiyor mu? sorusuna şöyle cevap verdi;

“Üreten kazanacak. 90 ‘larda Pop,  2000’lerde rock’ın günümüz de ise rap patladı ama baktığınızda halen Pop müzik ve Pop Star devri devam ediyor. Üretim oldukça Pop müzikte pop starlarda yaşar” diyerek sözlerini bitirdi.

Sibel Bilgiç Müziğe Geri Döndü…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler