Ana SayfaKimdirSermet Yeşil Kimdir?

İlgili Postlar

Sermet Yeşil Kimdir?

Show Tv ekranlarında yayınlanan, büyük ilgi ile takip edilen Çukur dizisinde Halil karakterine hayat veren Sermet Yeşil Kimdir? Sermet Yeşil Biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Sermet Yeşil Nerelidir? Sermet Yeşil Kaç Yaşında? Sermet Yeşil Hangi Burç?

Sermet Yeşil, 1 Ocak 1977 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. 41 yaşında olan oyuncu Oğlak burcudur.

Sermet Yeşil Kimdir?

Sermet Yeşil, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini  Eskişehir’de tamamlamıştır. Ankara’da, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 2000 senesinde mezun oldu. Mezun olduktan sonra iki sene Ankara Sanat Tiyatrosu’nda görev aldı. Sonrasında Eskişehir’e dönüp, Anadolu Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı . Ardından da Anadolu Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev aldı.

Sadri Alışık tiyatrosu ve Tiyatro Anadolu’da çalıştı. 2004 senesinden itibaren Eskişehir Şehir Tiyatroları oyuncularındandır.

Tiyatro Anadolu bünyesinde Keşanlı Ali Destanı, Bay Biedermann ve Kundakçılar, Fırtına, Melekler Şehri, Kökler, Kuru Gürültü, Midas’ın Kulakları, Körayak ve Hırsız adlı oyunlarda; 2005 senesinden bu yana da Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda Kuvayi Milliye, Karmakarışık, Büyük Aşıkların Sonuncusu, Caligula, Sırça Kümes, Bay Kolpert, Özgürlüğün Bedeli adlı oyunlarında rol aldı. Aç Köpekler, Savaş, Lüküs Hayat ve Tiyatro Pol bünyesinde Teklif isimli oyunda oynamaktadır.

Aynı zamanda Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak yer alan Sermet Yeşil, televizyon ve sinema çalışmalarını da sürdürmektedir. Yer aldığı projeler arasında, Gişe Memuru, Kosmos, Kaç Para Kaç, İlkbahar-Sonbahar, Hiçbir yerde gibi sinema filmleri ile Leyla ile Mecnun, Mor Menekşe gibi televizyon dizileri bulunmakta.

2013 senesinde “Eski Hikaye” isimli dizide Buğra Gülsoy, Funda Eryiğit, Murat Daltaban ile beraber rol aldı.

Sermet Yeşil, 2016 senesinde Yapımcılığını MF Yapım’ın üstlendiği; başrollerinde Erdal Özyağcılar, Aslı Bekiroğlu, Yılmaz Kunt, Erkan Sever, Seray Kaya, Evrim Doğan, Uğur Kurul, Aslı Altaylar ve Pamir Pekin’in rol adıkları “Gülümse Yeter” isimli dizide Ahmet Civan karakterine hayat verdi.

Show Tv ekranlarında yayınlanan, büyük ilgi ile takip edilen Çukur’un 36. bölümünde diziye dahil olmuştur. Sermet Yeşil, dizide ‘Vartolu’yu derinden etkileyen gizemli bir kişiliği olan Halil karakterine hayat vermekte.

Filmleri ve Dizileri :

2016 – Gülümse Yeter (Ahmet Civan) (TV Dizisi)
2015 – Sol Şerit (Sinema Filmi)
2015 – Eksik (Sinema Filmi)
2015 – 91.1 (Sinema Filmi)
2014 – Suret (Âdem)(Kısa Film)
2014 – Rüzgarla Bir (Kerem) (Sinema Filmi)
2014 – Karadayı 3. Sezon (Sarı Cemal) (TV Dizisi)
2013 – Muhteşem Yüzyıl 4. Sezon (Şah Tahmasp) (TV Dizisi)
2013 – Eski Hikaye (Cengiz Timuçin) (TV Dizisi)
2012 – Şubat (Deli İbrahim) (TV Dizisi)
2011 – 2012 – Leyla ile Mecnun (Ahmet) (TV Dizisi)
2011 – Gişe Memuru (Artun) (Sinema Filmi)
2011 – Mor Menekşeler (Payidar) (TV Dizisi)
2010 – Gönülçelen (Mahir) (TV Dizisi)
2010 – Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi (Ahmet) (TV Dizisi)
2009 – İlkbahar – Sonbahar (Sinema Filmi)
2009 – Kosmos (Battal, Kosmos) (Sinema Filmi)
2001 – Hiçbiryerde (Halil) (Sinema Filmi)
1998 – Kaç Para Kaç (Çırak) (Sinema Filmi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler