Ana SayfaKimdirSemih Saygıner Kimdir?

İlgili Postlar

Semih Saygıner Kimdir?

Ünlü bilardocu Semih Saygıner kimdir? Semih Saygıner kaç yaşında? Semih Saygıner aslen nereli? Semih Saygıner hangi burç? Semih Saygıner hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Semih Saygıner Kaç Yaşında? Semih Saygıner Aslen Nereli? Semih Saygıner Hangi Burç?

Semih Saygıner 12 Kasım 1964 tarihinde Adapazarı’nda dünyaya geldi. Aslen Adapazarılı olan Semih Saygıner Akrep burcudur.

Semih Saygıner Kimdir?

Semih Saygıner eğitim hayatını İstanbul’da tamamlamıştır. İlk başarısını 1981’ de katıldığı İstanbul Bilardo Şampiyonası’ nda  1.’likle kazanan Semih Saygıner, 1988’de Türkiye’de gerçekleşen ve uluslararası arenada ünlü Bilardo sporcularının da katıldığı bir gösteri turnuvasında ıstakasını konuşturdu ve tüm bilardo camiasının ilgisini çekti.

1991 German Open Turnuvası’ndaki başarısı ve İstanbul Efes Pilsen Grand Prix’indeki derecesiyle adından söz ettiren Semih Saygıner 1992’de Almanya’da yapılan Berlin Dünya Şampiyonası’nda son oynadığı maçta, Dünya 3 Bant Bilardo Şampiyonu Raymond Ceulemans’ı 3-0 yenerek Dünya 8.si oldu. 1993’te Berlin’de Dünya 3.sü olarak Dünya Klasmanı’nda altıncılığa kadar yükseldi.

1994 yılında Belçika’da düzenlenen  Gent Dünya Şampiyonası’nda 1.ci olarak ilk  Dünya Kupası’nı kazanan Semih Saygıner, bu başarısıyla Dünya Klasmanı’nda 3.lüğe yükseldi ve iki dünya rekoru kırdı.

Yine 1994 yılında bilardonun en önemli ligi olarak bilinen Hollanda Takımlar Ligi’ne transfer oldu. 1998’de Antalya-Kemer’de yapılan Dünya Bilardo Şampiyonası’nda (3 bant) finalde Hollanda’lı Cerwin Walentijn’i yenerek 1. oldu. 2003’de Almanya-Mönchengladbach’daki Dünya Bilardo Takım Şampiyonası’nda Tayfun Taşdemir’le birlikte finalde Yunan takımını yenerek Türkiye’ye şampiyonluk getirdi.

25 kez Türkiye Grand Prix şampiyonu olan SAYGINER, 3 bantta 14 kez Türkiye Şampiyonu oldu. Karambolde 10 kez Türkiye Şampiyonu olurken, Cadre 47/2’de ve tek bantta da birer kez Türkiye Şampiyonluğu başarısını yakaladı. Çeşitli mecralardan yılın sporcusu ödülüne defalarca layık görülen Semih Saygıner, üç yıl boyunca Portekiz Ligi’nde FC Porto Bilardo Takımı’nın kaptanlığını yaptı.

Dünya Bilardo camiasında “Mr.Magic” ve “The Turkish Prince” lakaplarıyla anılan Semih Saygıner’in kendi adıyla bilardo literatürüne geçmiş 42 özel vuruş tekniği bulunmaktadır. Aynı zamanda başarılı bir oyuncu da olan Semih Saygıner  “Zeytin Dalı, Hacı, Bekarlar ve Aşk Yakar dizilerinde oyunculuk yapmıştır.

Semih Saygıner Dizileri

  • 2012 – Hacı
  • 2008 – Aşk Yakar
  • 2005 – Zeytin Dalı
  • 2003 – Bekarlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler