Ana SayfaÜnlülerSanatçıların Gözde Klip Yönetmenleri

İlgili Postlar

Sanatçıların Gözde Klip Yönetmenleri

Her sene pek çok sayıda şarkı dinleyicisiyle buluşuyor. Başarılı klipler de en az şarkılar kadar dikkat çekiyor. Kimi zaman yaşça çok genç yönetmenler, kimi zamansa sektörde önemli bir yere sahip olan usta isimler klip çekimleri için yönetmen koltuğuna oturuyor. Bizde sizler için Türkiye’nin en başarılı 20 klip yönetmenini kaleme aldık. İşte karşınızda sanatçıların gözde klip yönetmenleri;

MURAD KÜÇÜK
1998’den beri video klip yönetmenliği yapan Murad Küçük, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olmuştur. Bugüne kadar pek çok klibe imza atmış ve ayrıca Coca Cola, Samsung & Efes Pilsen, Rocco, Mutlu Akü gibi ünlü markaların da reklamlarını çekmiştir.

NİHAT ODABAŞI

Klip yönetmeni ve fotoğrafçı denince akla ilk gelen isimler arasında olan Nihat Odabaşı, başarısını uluslararası çapta kanıtlamıştır. Liseye kadar eğitimini sırasıyla Siverek alan Odabaşı, “İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi”nden mezun olmasının ardından reklam metni yazarlığı ve sanat yönetmenliği yapmaya başlamıştır.

Nihat Odabaşı Kimdir?

KEMAL BAŞBUĞ
Meslek hayatına 1991 yılında Star Tv’de başlayan Kemal Başbuğ bir süre kanallarda çalıştıktan sonra . 4 yıl çalıştıktan sonra 1995 yılında klip çekmeye başladı. 2000 yılında bir diziyi hem yönetti hem de başrolünde oynadı. Birçok sanatçının klibinde imzası olan başarılı yönetmen bugüne kadar 1000 farklı projede yer aldı.

MURAT JOKER
Uzun yıllar Takım34’te dans etmiş, Türk Telekom adıyla hizmet vermeye devam eden İtalyan kökenli GSM operatörü reklamlarıyla profesyonel sektöre adım atmıştır. Çeşitli çalışmalarla üretimler yapan Joker, günümüzde klip yönetmenliği yapmaktadır.

BUĞRA KARAÇAM
1994 yılında Ankara’da  dünyaya gelen Buğra Karaçam “ İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesini” bitirmiştir. Genç yaşına rağmen 50’nin üzerinde klip yöneten Karaçam Burak King’in ‘Yanıyoruz’ klibi iledikkatleri üzerine çekmiştir.

METİN AROLAT

Türk Pop müziğinin önemli isimlerinden olan Metin Arolat aynı zamanda başarılı bir klip yönetmenidir.
“İzmir 9 Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü “bitiren sanatçı, yönetmen olmak ve müzik yapmak için geldiği İstanbul’da reklam ajansında yönetmen asistanlığı yapmış ve ardından Amerika’ya gidip, bir yandan part-time işlerde kaçak olarak çalışıp, bir yandan da Univ. of İllinoiste’de reklamcılık okumuştur.

Metin Arolat Kimdir?

GÜLŞEN AYBABA
Ünlü spor adamı Samet Aybaba’nın kızı Gülşen Aybaba 2010 senesinde profesyonel müzik yaşantısına adım atmış ve Mutluluk Kenti isimli bir albüm piyasaya sürmüştür. Albümde yer alan tüm parçaların söz bestesini kendisi yapmıştır. Günümüzde kariyerini yönetmenlik olarak belirleyen Gülşen Aybaba birçok ünlü sanatçının klip yönetmenliğini yapmıştır.

KEMAL KEKEVA
Türkiye’nin en eski yapım şirketlerinde biri olan Yaşar Kekeva Plakçılık sahibi Yaşar Kekeva’nın oğlu olan Kemal Kekeva meslek hayatında reklam filmlerinde yönetmenlik yaparak başlamıştır.

TAMER AYDOĞDU
Uzun yıllardır sektörde reklam ve klip yönetmeni olarak çalışan Aydoğdu, özellikle son iki yılda yaptığı çalışmalarla sanatçıların çalışmak için can attığı yönetmenler arasına yerleşti.

AHMET CAN TEKİN
İzmirli klip yönetmeni. Şimdiye kadar gerek Türkiye gerekse de yurt dışından 50’den fazla klip yönetmiştir.

HASAN KUYUCU
Türkiye’deki başarılı klip yönetmenlerinden biridir. Özellikle Yeşim Erçetin’e yanardağ eteğinde 50.000 dolara çektiği kliple gündeme gelmiştir.

BEDRAN GÜZEL
Sinema ve klip yönetmenidir. Özellikle Sıla “Yan Benimle” ve Fettah Can’ın “Kalp Ağrısı” isimli şarkılara çektiği klipler ile adından söz ettirmiştir. Ayrıca “Bana Baba Dedi” dizisi ve “Küçük Esnaf”  gibi filmlerinde yönetmenliğini yapmıştır.

ERKAN NAS
Uzun yıllardır sektörde adı sık geçen yönetmenlerden biri olan Erkan As sektörde “Seri üretim yapan yönetmen” lakabıyla tanınmaktadır. N

MUSTAFA ÖZEN
“İstanbul Üniversitesi Sosyoloji” bölümünden mezun olduktan sonra,” KKTC Doğu Akdeniz Üniversitesi Sinema & Televizyon Bölümü”nde okuyan Mustafa Özen “Sakın Ölme”, “Mandalina Kabukları”ve “Dead Woman” filmlerinin de yönetmenliği yaptı.

GÖKHAN ÖZDEMİR
“Marmara Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema-Tv Bölümü” mezunu olan Gökhan Özdemir arından sinema sektörüne “Sanat Yönetmenliği Asistanlığı” yaparak kariyerine başlamıştır.

ALİŞAN GÜNAY YILDIRIM
“Marmara Üniversitesi, Radyo-Sinema &Tv Bölümü”nde eğitim alan Alişan Günay Yıldırım genç yaşta başladığı kariyerini başarıyla sürdürmektedir.

DEVRİN USTA
“Kuzey Teksas Üniversitesi, Sinema-TV ve Fotoğraf Bölümü” mezunu olan Devrin Usta görsel efekt tasarım ve fotoğrafçılık alanındaki detay çalışmalarıyla öne çıkmıştır.

GÜRCAN KELTEK
“Dokuz Eylül Üniversitesi, Sinema Bölümü” mezunu olan Gürcan Keltek pek çok ünlü isimle çalışan yönetmenler arasındadır.

GÖKHAN PALAS
1977 yılında İstanbul’da doğan Gökhan Palas 250’den fazla klibe yönetmen olarak imza attı.

Süleyman Yüksel
“İstanbul Üniversitesi Radyo-TV Bölümü” mezunu olan Süleyman Yüksel 1993’de T-Express’le klip yönetmenliğine geçmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler