Ana SayfaKimdirMetin Arolat Kimdir?

İlgili Postlar

Metin Arolat Kimdir?

Ünlü şarkıcı Metin Arolat Kimdir? Metin Arolat Nerede Doğdu? Metin Arolat Aslen Nereli? Metin Arolat Hangi Burç? Metin Arolat’ın Albümleri Hangileri? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Metin Arolat Nerede Doğdu? Metin Arolat Aslen Nereli? Metin Arolat Hangi Burç?

Metin Arolat, 28 Mayıs 1972 Tarihinde İzmir‘de doğmuştur. Metin Arolat Aslen İstanbulludur. Metin Arolat İkizler Burcudur.

Metin Arolat Kimdir?

Baba tarafından “Ali Muhsin Paşa”, “Hasan İzzet Paşa” ve “Çerkez Mehmet” in torunu olan sanatçı ayrıca Mevlana‘nın 23.kuşak torunu oluyor. Dedesi ise 23 Temmuz 1897 Doğumlu ünlü Türk şairi “Ali Mümtaz Arolat”dır.

Metin Arolat, İzmir 9 Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Okulu bitirdikten sonra yönetmen olmak ve müzik yapmak hevesiyle İstanbul‘a taşındı. İstanbul’da ilk önce Osman Üstündağ‘ın Reklam ajansında Yönetmen Asistanı olarak işe başladı. Metin Arolat’ın çektiği bir kısa film, Cannes‘da Altın Aslan ödülünü aldı. Ardından Amerika‘ya gidip Chicago‘da bir yandan Part Time işlerde çalıştı diğer yandan da University of Illinois’ta Reklamcılık eğitimi aldı.

Star TV, Kanal 6 ve Atv’nin tanıtım bölümlerinde yönetmenlik yaptı. Sinan Çetin, Rezzan Tanyeli, Ömer Vargı, Turgay Çokuludağ gibi reklam yönetmenlerine asistanlık yaptı. Bugüne kadar tüm kliplerini kendi yönetti. Sadece son Karavan albümündeki klibini Nihat Odabaşı yönetti. Bunların haricinde 700-800 kadar reklam filmi yönetmiştir.

Metin Oralat, bir trafik kazasında abisini kaybetti ve ardından çok sevdiği Babası hayata veda etti. Baba tarafından “Ali Muhsin Paşa”, “Hasan İzzet Paşa” ve “Çerkez Mehmet” in torunu olan sanatçı ayrıca Mevlana‘nın 23.kuşak torunu oluyor. Dedesi ise 23 Temmuz 1897 Doğumlu ünlü Türk şairi “Ali Mümtaz Arolat“dır.

Metin Arolat, 7 Aralık 2014 tarihinde “Bu Tarz Benim” adlı yarışmaya konuk jüri üyesi olarak katıldı.

Metin Arolat’ın Albümleri:

1995 – Ayrılık Olmaz

1998 – Yine Bir Başıma

2005 – Kabul Et

2010 – Lütfen Yaz Gelsin (Single)

2010 – Çok Daha Ötesi

2014 – Karavan

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler