Ana SayfaKültür ve Sanat"Saloz'un Mavalı" Yeni Yılda İlk Kez Cihangir Atölye Sahnesi'nde

İlgili Postlar

“Saloz’un Mavalı” Yeni Yılda İlk Kez Cihangir Atölye Sahnesi’nde

2020 senesinde birbirinden güzel oyunlarla tiyatro severlere ev sahipliği yapmaya devam eden Cihangir Atölye Sahnesi genç oyuncuların yer aldığı başarılı bir oyunla seneye merhaba diyor. “Saloz’un Mavalı” yeni yılda ilk kez Cihangir Atölye Sahnesi’nde. İşte oyun  hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar;

Şimdi Sıra Cihangir Atölye Sahnesi’nde

Arzu Gamze Kılınç’la Muhammet Uzuner’in 2017 yılında kurduğu Cihangir Atölye Sahnesi son iki senedir birbirinden başarılı oyunlarla kapılarını tiyatro seveler için aralıyor. Eğitimden gösteriye kadar pek çok alanda faaliyet gösteren Cihangir Atölye Sahnesi  2020’ye “Saloz’un Mavalı” ile başlangıç yapacak.

Cihangir Atölye Sahnesi Ocak Ayı Takvimi

Saloz’un Mavalı Bakış Açısını Değiştirecek!

Uzun bir prova sürecinden sonra sahnelenen “Saloz’un Masalı” seyircisini 1932’nin Portekizi’ne götürüyor. Bir kahraman gibi karşılanarak iktidara gelen Antonio Salazar’ın otuz altı yıllık iktidarlık döneminde baskının, şiddetin,
sömürünün günden güne artmasını ve bu dönemin nasıl bir diktatörlük dönemine dönüştüğünü; ezenlerin ve ezilenlerin gözünden eleştirel bakış açısı sunan oyunda mülkiyet düşüncesinin var olduğu günden beri insanlık tarihi üzerindeki etkilerini görüyoruz.

“Saloz’un Mavalı” Yeni Yılda İlk Kez Cihangir Atölye Sahnesi’nde

Işığını Onur Alagöz, koreografisini Hicran Akın, kukla tasarım ve uygulamasını Selda Uyan’ın yaptığı “Saloz’un Mavalı Cihangir Atölye Sahnesi’nin genç oyuncuları tarafından sahneleniyor. Oyunda Alper İrvan, Aylin Gündüz, Barış Kaan Güven, Berfin Karatay, Boran Özsaygı, Can Seçki, Dorukhan Kenger, Furkan Özkan, Murat Aytekin, Onur Özer, Ömercan Çelebi, Selda Uyan, Zuhal Atalay yer alıyor.  Yönetmenliğini Muhammet Uzuner’in yaptığı oyun 8 Ocak 2020 Çarşamba saat 20.30’da Cihangir Atölye Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

Saloz'un Mavalı
Saloz’un Mavalı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler