Ana SayfaKültür ve SanatİBB Şehir Tiyatroları'nda 8-12 Ocak haftası

İlgili Postlar

İBB Şehir Tiyatroları’nda 8-12 Ocak haftası

İBB Şehir Tiyatroları’nda 8-12 Ocak haftasına 20 oyun ile başlıyor. 12. Gece, Tatlı Kaçık, Uzlaşma ve diğer 17 oyun ile izleyicilerini bekliyor.

İBB Şehir Tiyatroları’nda 8-12 Ocak haftası seyre sunacağı oyunlar şu şekilde:

12. Gece

Shakespeare’in en sevilen komedi yapıtlarından birisi olan 12. Gece’de, ikiz kardeşler Viola ve Sebastian gemi kazasının sonucunda, birbirlerinin öldüğünü düşünerek ayrı hayatlara savrulurlar. Viola, Illyria dükü Orsino’nun hizmetinde görev alabilmek için erkek kılığına girer. Orsino adına güzeller güzeli Olivia’yı etkilemekle görevlendirilir. Olivia ise kardeşinin ölümünden sonra derin bir üzüntüye girmiştir ve kendisine sunular fırsatları geri çevirmektedir, ta ki kendisini etkilemeye çalışan erkek kılığındaki Viola’ya aşık oluncaya dek. Bu sırada, Olivia’nın dayısı Tobi, tutucu hizmetkâr Malvolio’ya şamatalı bir oyun oynayarak, bu cümbüşlü kimlik yanılması ve karşılıksız aşk hikâyesini iyice kızıştırır.

Zeynep Avcı’nın çevirisin yaptığı oyunu Serdar Biliş yönetiyor. Oyunda, Bennu Yıldırımlar, Berk Samur, Doğan Şirin, Erkan Sever, Ersin Umulu, Eylül Soğukçay, Haluk Levent Öktem, İsmet Şahin, Kubilay Penbeklioğlu, Mana Alkoy, Özge Özder, Pınar Aygün, Seda Fettahoğlu, Senan Kara Tutumluer, Tolga Yeter rol alıyor. Oyun, 8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

Tatlı Kaçık

Mr. Tanner ile birlikte yaşadığı evinde, çöp toplayarak geçimini sağlayan, çevresindeki her şeye sonsuz bir sevgi ve şefkatle bağlı Opal’in kendi halindeki yaşamı üç davetsiz misafini gelmesi ile birlikte beklenmedik bir şekilde değişime uğruyor. Sol, Gloria ve Brad kendi hesaplarının peşinde Opal’in huzur dolu yaşamına giriverirler.

John Patrick’in yazdığı, Ahmet Levendoğlu ve Hasan Levendoğlu’nun çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ayşe Kökçü, Çağlar Polat, Eylül Soğukçay, İbrahim Can, Mehmet Soner Dinç, Mert Aykul rol alıyor. Oyun, 8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde.

Uzlaşma

Bir süre önce yollarını ayıran Anna ve Pierre artık bir çift olmasalar dahi birer ebeveyndirler ve oğullarıyla büyük bir iletişim sorunu yaşamaktalar. Bu durum artık içinden çıkılmaz bir olaya dönüşür ve birbirlerini daima suçlayarak hayatlarını zorlaştırırlar. Ardı arkası gelmeyen kavgaların sonucu aile mahkemesinin atadığı arabulucular eşliğinde uzlaşma toplantılarına katılmaya ikna olurlar. Trajikomik bir oyun olan Uzlaşma, ayrılık sonrası çocukları için sağlıklı bir düzen kurmaya çalışan ebeveynlerin psikolojik sürecini anlatırken, ülkemizde de uygulanan ve tarafların uyuşmazlıklarına dostane yollarla çözüm getirmeyi amaçlayan “arabuluculuk sistemi” konusunda fikir edinmemizi sağlıyor.

Chloe Lambert’in yazdığı Aslı İçözü’nün yönettiği oyunda Gökçer Genç, Işıl Zeynep, Yeliz Şatıroğlu, Zeliha Bahar Çebi rol alıyor. Oyun, 8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde.

Karıncalar- Bir Savaş Vardı

Bir asker, nedenini bilmediği ve hiçbir şey anlamadığı bir savaşta firar eder. Firar ederek özgürlüğüne koşup sevdiği kadına kavuşacağını zannederken bir mayına basar. İşgal etmek için gittiği hiç bilmediği bu topraklarda kendisine esir olan asker, hayatta kalmak için mayından ayrılmamak zorundadır. “Burada ne kadar kalırım, bilemiyorum. Bildiğim bir şey varsa, artık ben seni bekliyorum!..”

Boris Vian ve John Steinbeck‘in metinlerinden yola çıkarak Gökhan Aktemur‘un oyunlaştırdığı, Ergun Üğlü‘nün yönettiği oyunda Mert Turak rol alıyor. Oyun, 8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde.

Ay, Carmela!

İspanya iç savaşı sırasında Franco rejimi tarafından esir tutulan iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino istemedikleri bir gösteriye mecbur bırakıldılar. Bu zaman zarfında yaşanılan olaylar sebebiyle birbirlerini, evliliklerini, sevgilerini, savaşı sorgularlar.

Jose Sanchis Sinistera’nın yazdığı, Yalçın Baykul’un çevirdiği, Naşit Özcan’ın yönettiği oyunda, Ada Alize Ertem, Çağatay Palabıyık, Deran Özgen rol alıyor. Oyun, 8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde.

Hastalık Hastası

Hastalık Hastası, Klasik Fransız Tiyatrosu’nun kurucularından olan Moliere’in (1622-1673) yazdığı son oyundur. 1673 senesinde sahneye konulan oyunda eleştirilerini mesleğini kötüye kullanmak suretiyle zengin hastalarını sömüren doktorlara yöneltiyor. Oyunda hastalık hastası Argan rolünü de kendisi canlandıran Moliere, bu temsillerden birinin sonuna doğru sahnede fenalık geçirir ve  hayatını kaybeder.

Moliere’in yazdığı Tolga Yeter’in yönettiği oyunda Ayşecan Tatari, Barış Çağatay Çakıroğlu, Çağrı Büyüksayar, Çiğdem Gürel, Gün Koper, Hüseyin Tuncel, Sevinç Erbulak, Şükrü Türen, Şirin Asutay Ersin Sanver, Besim Demirkıran, Elif Verit rol alıyor. Oyun, 8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında Ümraniye Sahnesi’nde.

Nora (Bir Bebek Evi)

Modernizmin tiyatrodaki en önemli temsilcisi Henrik Ibsen doğumunun 190. senesinde çağdaş insanın yaşamındaki dramı gözler önüne koymaya devam ediyor. Maddi baskılarla rekabet dünyasına sürüklenen bireylerin yıkımını ve yok olan değerleri ele alırken, insan onuru ve kişiliğinin eşsiz yanına vurgu yapıyor. Konusunu gerçek yaşamdan alan başyapıtında gerçek sevgi üzerine kurulmayan birlikteliğin ve birey olarak kadının var olamadığı bir yuvanın nereye savrulacağını gösteriyor. “Nora (Bir Bebek Evi)”, yazımının üzerinden yüz kırk yıl geçmiş olmasına rağmen bugün de tartışılmaya ve güncelliğini korumaya devam ediyor.

Henrik Ibsen’in yazıp Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği oyunda, Berna Adıgüzel, Cengiz Tangör, Hakan Arlı, Mert Tanık, Nurdan Gür, Reyhan Karasu,  Yeşim Koçak rol alıyor. Oyun, 8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde.

Söz Veriyorum

2. Dünya Savaşı esnasında işgal altındaki bir şehirde bulunan insanların yaşadığı umutsuzluk ve yıkım sürecinde üç arkadaşın yaşadıkları hayat mücadelesi içinde yaşanan aşkı konu alır.

Aleksei Arbuzov’un yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda Can Ertuğrul, Ebru Üstüntaş, Murat Coşkuner rol alıyor. Oyun, 9-11 Ocak 2020 tarihleri arasında Sultangazi Hoca Ahmet Yesevi Sahnesi’nde.

Çın Sabahta

Toplumun çok farklı kesimlerinden gelen, mutluluğu yakalayamamış, duyarlı, sevecen iki kadının hüzün dolu öyküsünün aktarıldığı oyunda, insanların birbirlerinin yaşamlarından nasıl ders alıp hayata umutla bakabilecekleri aktarılıyor.

Nezihe Meriç’in yazdığı Hülya Karakaş’ın yönettiği oyunda, Ayşe Günyüz Demirci, Hülya Karakaş rol alıyor. Oyun, 8-11 Ocak 2020 tarihleri arasında Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde.

ÇOCUK OYUNLARI

  • YAŞASIN BARIŞ (5+ YAŞ)
  • HARİKALAR MUTFAĞI (7+ Yaş)
  • RÜYA(5+Yaş)
  • YAŞAYAN SAYFALAR(6+YAŞ)
  • BENİM GÜZEL PABUÇLARIM (3+)
  • POLLYANNA (7-77 Yaş)
  • BİSKÜVİ ADAM(5+ Yaş)
  • PALYAÇO PRENS (+3 YAŞ)
  • BİR KÜMES HİKÂYESİ(5+ Yaş)
  • ELMA KURDU KIRTIK (4-7 Yaş)
  • BİR GÜN AYAKKABIMIN TEKİ (3+ Yaş)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler