Ana SayfaKültür ve Sanat"Raif ile Letafet" Turnede

İlgili Postlar

“Raif ile Letafet” Turnede

“Raif ile Letafet” Turnede! Üç sene önce Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner tarafından kurulan Cihangir Atölye Sahnesi bu sezonda izleyicileriyle sadece kendi sahnesinde buluşmuyor. Sene boyunca çeşitli turnelerle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde izleyiciyle buluşacak Cihangir Atölye Sahnesi’nin ilk turne oyunu “Raif ile Letafet” oldu.

8 Dalda Ödüle Aday

2018-2019 Tiyatro sezonunda Cihangir Atölye Sahnesi tarafından sahnelenmeye başlanan “Raif ile Letafet” 3 ayrı ödül komitesinden toplam 8 dalda aday gösterildi. Geçtiğimiz sezon övgüyle izlenen oyun , “Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri”nde “Yılın En Başarılı Ekip Oyunu” alırken, oyuncularından Sinem Ünsal’da  “Lions 25.Türkan
Kahramankaptan Sanat Ödülleri” kapsamında “Yılın En Başarılı Genç Kadın”  ödülünü kazandı.

Raif ile Letafet İzleyicisini Tatlı Bir Yolculuğa Çıkarıyor

Oyun 19. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’da geçiyor, paranın ve gücün peşinde koşan Banker Veli ve yine zenginlik ve güç peşindeki baba Müşerref ile güzel kızı Letafet’in masum, romantik ancak parasız aşığı şair Raif döngüsündeki komik olayları aktarıyor. Raif ve Letafet birbirlerine aşıktır ve çok yakında evleneceklerdir. Ancak iflas eden Letafet’in babası kızını para için bir başkasıyla evlendirme kararı alır. Aşıkların kavuşmak için buldukları çözüm yolları onları eğlenceli bir biçimde yan yana getirecektir.

Eleştirisel Bir Yapıt

Oyunun yönetmeni Muhammet Uzuner oyunla ilgili verdiği bir röportajda “Kıvanç’ın yazdığı oyun yapmak istediğim tiyatro biçimine olanak tanıyan eğlenceli bir metin. Cinsiyet, sevgi, ekonomi gibi konularda geçmişten günümüze söz söyleyen yapısıyla eleştirel de bir çalışma oldu. Orta oyunundaki ya da Commedia Dellarte’deki açık oyun biçimini
seviyorum. Bu biçim, oyun oynama duygusunu ve neşesini açıkça meydanda tutuyor ve bizlerin yaşama çabasına çok destek veriyor diye düşünüyorum.” açıklamasını yaptı.

“Raif ile Letafet” Turnede

Kıvanç Kılınç’ın yazıp  Muhammet Uzuner’in yönettiği “Raif ile Letafet” oyununda Aras Cem Güler, Barış Özgenç, Bülent Düzgünoğlu, Kıvanç Kılınç ve Sinem Ünsal rol alıyorlar. 12 Ocak 2020 Pazar saat 14.00’de “Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi”nde, saat 20.00’de “Bursa Nilüfer Belediyesi Sahnesi”nde seyirciyle buluşacak olan oyun yıl boyunca Türkiye’nin farklı yerlerinde izleyicisiyle buluşmaya devam edecek.

Raif ile Letafet
Raif ile Letafet

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler