Ana SayfaDizilerSalı Dizileri 2022

İlgili Postlar

Salı Dizileri 2022

Televizyon Ekranlarındaki Salı Dizileri
2022 yılının Salı günleri de fazlasıyla dolu, 6 farklı kanalda yarışma 5 dizi yayınlanıyor. Show TV’de Baba, ATV’de Destan, Fox’da Evlilik Hakkında He Şey, TRT1 Masumlar Apartmanı, Kanal D’de Üç Kız Kardeş, ve son olarak günlerin vazgeçilmezi TV8’de Survivor, Salı akşamları seçim yapmak oldukça zor.

 

Baba


Şubat ayında izleyicinin beğenisine sunulan Baba dizisi güçlü kadrosuyla başladığı ilk günden bu güne kendisinden söz ettirmeyi başarıyor. Saruhanlı ailesi, Ödemiş’te bir aile apartmanında hep beraber mütevazı bir hayat süren, geleneklerine bağlı, kalabalık bir aile…

Ailenin reisi Emin Saruhanlı; mütedeyyin, aile değerlerine sıkı sıkıya bağlı ve otoriter bir baba… Emin’in en küçük oğlu Kadir Saruhanlı’nın bayram ziyareti için eve dönüşü baba ile oğul arasında eski defterlerin açılmasına sebep olur. Yaşanan bir uçak kazası Saruhanlı ailesinin kaderini tamamen değiştirir. Saruhanlı ailesinin zorluklarla dolu yeni hayatı başlarken, Emin ailesini korumak için hayatının en büyük sınavı ile karşı karşıya kalır.

 

Destan

Bozdağ Film imzalı, ilk bölümü 23 Kasım 2021 tarihinde yayımlanan, yönetmenliğini ilk olarak Emir Khalilzadeh, sonrasında Fethi Bayram ve Metin Günay’ın üstlendiği, senaristliğini Nehir Erdem ve Ayşe Ferda Eryılmaz’ın yaptığı Türk yapımı tarih ve kurgu türündeki televizyon dizisi. Orta Asya’nın çetin bozkırlarında Gök Kağanı Alpagu Han’ın yetim bıraktığı dillere destan savaşçı dağ kızı Akkız’la, yine Gök Sarayı’nda Alpagu Han’ın öksüz bıraktığı Gök Tegini Batuga arasındaki destansı aşkı; bu iki garip kuşun sevdalarını kılıç, yüreklerini kalkan yaparak imkânsızı başarmalarını konu alıyor.

 

Evlilik Hakkında Her Şey

MF Yapım imzalı, ilk bölümü 21 Eylül 2021’de yayınlanan Evlilik Hakkında Her Şey dizisinin yönetmen koltuğunda sırasıyla Yusuf Pirhasan ve Volkan Keskin oturuyor, senaryoyu ise Seda Çalışır Karaoğlu, Toprak Karaoğlu ve Ayşe Canan Ertuğ’un uyarladığı Türk yapımı dram ve hukuk türünde bir dizi olarak karşımıza çıkıyor. Bir evliliğin bütün aşamalarını bu dört kadın kahramanımız üzerinden göreceğimiz dizide; Çolpan (Sumru Yavrucuk) boşanmış, Azra (Gökçe Bahadır) uzun yıllardır evli, Güneş (Tülin Ece) evlilik arifesinde ve Sanem (Gökçe Eyüboğlu) ise evlilik kavramını tümüyle reddetmektedir. Müvekkillerin hikayelerinin de dahil olmasıyla “Evlilik Hakkında Her Şey”; aile, aşk, sadakat ve boşanma hukukunun kirli düzenini gözler önüne sermekten çekinmeyecek hikayeleriyle ekranlarda yer almaya devam ediyorlar.

 

 

 

Masumlar Apartmanı

Reyting rekortmeni ve gündemden düşmeyen Masumlar Apartmanı her hafta zirvede kalmayı başarıyor. Gerçek bir hayat hikayesi olan “Masumlar Apartmanı“, Dr. Gülseren Budayıcıoğlu’nun “Madalyonun içi” romanından esinlenerek hazırlandı.

Korumacı dedesi ve erkek kardeşiyle birlikte yaşayan İnci’nin hayatı (Farah Zeynep Abdullah), yaptığı bir kazayla değişecektir. İnci’nin karışacağı kazada onu Han (Birkan Sokullu) ve büyük sırlarla dolu ailesi beklemektedir. Han’ın yaşamı takıntılarla dolu olan ablaları Safiye (Ezgi Mola) ve Gülben’in (Merve Dizdar) en büyük korkusu ise kardeşlerini kaybetmektir. “Aşk”, İnci ve Han’ın her şeye rağmen birbirlerinden kopmasına engel olacak mıdır?

Üç Kız Kardeş

Süreç Film imzalı yönetmen koltuğunda Eda Teksöz’ün oturduğu Üç Kız Kardeş Dizisi İclal Aydın’ın satış rekorları kıran ‘aynı’ isimli romanından uyarlanıp izleyici karşısına çıkmıştır.
Üç Kız Kardeş dizisinde Türkan, Dönüş ve Derya’nın hikayesi anlatılıyor.  Türkan, Dönüş ve Derya… Biri güzelliği, biri uysallığı, diğeri de asiliğiyle dillere destan, birbirlerine delicesine bağlı üç kız kardeş… Yaşıtları gibi basit hayaller kurarken ne geçmişlerindeki gölge onların peşini bırakacak, ne de talihleri onlardan yana olacaktır. Üç kız kardeş, anne ve babalarıyla mutlu bir hayat sürerken Türkan’ın yaptığı evlilikle birlikte kara bulutlar ailenin üstünde gezinmeye başlayacak, artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Türkan, mahsur kaldığı masalsı şatoda mutsuzluğuna kılıflar dikmeye çalışırken Dönüş’ün hayatı, geçmişten gelen büyük sırla alt üst olacak, Derya da dönüşü olmayan bir yola adım atacaktır. Sadık ve Nesrin’se kızlarını uçurumun kenarından alabilmek için bazen kendilerini, bazen de birbirlerini kaybetme noktasına geleceklerdir.

 

Survivor

Uzun yıllar devam eden fenomen yarışma Survivor pazartesi dahil haftada 5 gün yayınlanıyor, Survivor, dünya üzerinde birçok ülkede yapılan televizyon yarışmasıdır. Survivor formatı 1992’de İngiliz televizyon yapımcısı Charlie Parsons tarafından oluşturulmuştur, ülkemizde ise Acun Ilıcalı atrafından hakları satın alındı ve uzun yıllardır yayın hayatına devam ediyor. Programda, yarışmacılar yerleşim yerinden uzak bir bölgede soyutlanarak; para ödülü ve diğer ödüller için çekişirler.

Yarışmada kademeli eleme sistemi kullanılır. Yarışmacılar, yalnızca bir yarışmacı kalana kadar diğer takım arkadaşlarını kapalı oylama ile elerler. Yarışmayı kazanan “Sole Survivor” (Hayatta kalan kişi) unvanını da alır

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler