Ana SayfaDizilerRTÜK Kanallara Acımadı

İlgili Postlar

RTÜK Kanallara Acımadı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen son toplantıdan ceza kararları çıktı.  Birçok kanal ve yapıma ceza veren RTÜK, bu kararları ile oldukça konuşuldu.

İlk Buluşma’ya Ceza

RTÜK’ün ceza kestiği yapımlardan birisi Fox TV’de yayınlanmaya başlayan İlk Buluşma adlı yarışma programı oldu. Yarışmada programda olduğunu bilmeyen kişiler tarafından söylenen sözler, insan onuruna aykırı bir şekilde yapılan şakalar RTÜK’ün incelemesine takıldı ve bu nedenle programa ceza kesildi.

Çocuklar Duymasın’a FETÖ Cezası

RTÜK’ün dikkat çeken kararlarından birisi ise Çocuklar Duymasın için oldu. Dizide FETÖ’nün propagandasını yapan bir kitabın görülmesi kurumu harekete geçirdi. Farklı maddeler üzerinden ceza verilmesine karar veren kurul, Kanal D’ye toplamda 562 bin liralık idari para cezası kesti.  Kanal D’nin ceza almasına neden olan diğer bir yapım ise Kötü Kedi Şerafettin oldu. Animasyon filminde argo kullanımı nedeniyle inceleme yapılırken, inceleme sonrasında diziye ceza verilmesine karar verildiği ifade edildi.

6 TV Kanalının Yayınları 10 Gün Durduruldu

RTÜK tarafından yapılan incelemeler neticesinde 6 farklı kanala 10 günlük yayın dondurma kararı çıktı. Evren TV, Sıla TV, Plus Music, Dolunay İnt, FUL TV ve Maksim TV isimli kanallar için geçerli olan bu karara göre bu kanallar 10 gün boyunca yayın yapamayacak. Yayının yapılması halinde ise kanalların lisansı iptal edilecek. Açıklanan kararlar kısa süre içerisinde televizyon dünyasında ses getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler