Ana SayfaDizilerNetflix Dizisi İntihara Mı Teşvik Ediyor?

İlgili Postlar

Netflix Dizisi İntihara Mı Teşvik Ediyor?

Netflix’te yayınlanan ve ‘Ölmek İçin 13 Sebep’ adı ile ekranlara getirilen dizi için uzmanlardan yeni bir uyarı daha geldi. Diziyi izleyen gençler arasında son dönemlerde intihar vakalarının artmaya başlaması, uzmanları harekete geçirirken konuyla ilgili yapılan uzman değerlendirmelerinde diziden uzak durulması istendi.

Netflix dizisinin yayınlanmaya başlamasının ardından dizinin oldukça dikkat çektiği belirtilirken, dizinin ana konusu intihar noktasında da kişileri teşvik etti. İnternet aramalarında dahi intihar noktasında ciddi bir artış görülürken, bu durum ciddi bir uluslararası bir sorun olarak değerlendirilmeye başlandı. 31 Mart tarihinde yayınlanmaya başlayan Netflix dizisi için şu anda farklı bir süreç yürütülürken yaşanan vakalara karşı Netflix’in nasıl davranacağı, herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulanmayacağı ve Netflix’in diziyi yayınlayıp yayınlanmayacağı merak edilmeye başlandı.

Yabancı Basının Önemli Gündemi Oldu

Netflix’in bu dizisi, kısa süre içerisinde yabancı basında da yer aldı. Haberlerde dizi ile birlikte araştırmalarda ciddi bir değişikliğin yaşandığı ifade edilirken, “nasıl intihar edilir” ve “kendinizi nasıl öldürürsünüz” gibi araştırmaların yoğun bir şekilde yapılmaya başlandığı belirtildi.

Netflix’ten Kısa Açıklama Geldi

Netflix cephesinden konuyla ilgili şu ana kadar kısa ve yüzeysel bir açıklama yapıldı. Açıklamalarda dizinin ikinci sezonu ile yayınlanmaya devam edeceği ve ikinci sezon için daha fazla araştırmanın yapılacağı belirtildi. Bu bakımdan dizi ile ilgili haberlerin gündemde yer almaya devam etmesi halinde Netflix üzerinde bir baskı kurulabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler