Ana SayfaKimdirRıza Sarraf Kimdir?

İlgili Postlar

Rıza Sarraf Kimdir?

Ünlü şarkıcı Ebru Gündeş’in eşi olan Azerbaycanlı ünlü işadamı Reza Zarrab Kimdir? Reza Zarrab  Aslen Nerelidir? Reza Zarrab kaç Yaşındadır? Reza Zarrab Biyografisi ve Reza Zarrab hakkında merak edilenler haberimizde…



Bugün Doğan Ünlüler

Reza Zarrab Aslen Nereli? Reza Zarrab Kaç Yaşında? Reza Zarrab Hangi Burç?

Reza Zarrab, 12 Eylül 1983’te Tebriz’de doğmuştur. 35 yaşında olan iş adamı Başak burcudur.

Reza Zarrab Kimdir?

Dubai‘de  yaşamını sürdüren İran Azerisi bir aileye mensup olan Reza Zarrab, ismini Rıza Sarraf olarak Türkçeleştirmiştir ve küçük yaşta ticarete atılmıştır.

1996 yılında kurulan Nafees Exchange ve Al Salam Center Exchange şirketleri ile Dubai’de finans ve para piyasalarında faaliyet göstermeye başlamıştır. Yirmili yaşlarından itibaren Türkiye’de yaşamaya başlayan ve şarkı sözü yazarlığı da yapan işadamı, arabesk / fantezi şarkılara söz yazarak İstanbul müzik piyasasına adım atmıştır.  O dönem Azerbaycanlı sevgilisi Günel Zeynalova için kara sevda şarkıları yazarak tanınmaya başlamıştır.

KARDEŞİYLE TÜRKİYE’DE HOLDİNG KURDU

Türkiye’deki faaliyetlerine 2008 senesinde kurduğu Royal Denizcilik A.Ş firması ile adım atmıştır. Ardından demir çelik ve inşaat sektöründe yatırımlar yapmaya başlamıştır. 2010 senesinde kardeşi Mohammed Zarrab (Can Sarraf) ile Royal Holding’i kurmuştur.

EBRU GÜNDEŞ İLE NE ZAMAN EVLENDİ?

Şarkı sözleri yazan, hatta Sibel Can ve İbrahim Tatlıses’e  yazdığı şarkılardan veren Reza Zarrab, kendisinden 10 yaş büyük olan ünlü şarkıcı Ebru Gündeş‘le de bu sayede tanışma fırsatı buldu. 2010 senesinde dünya evine girdiler. Bu evlilikten 2011 senesinde Alara adında kızları dünyaya geldi. Reza Zarrab, Ebru Gündeş’e aldığı  maddiyatı yüksek hediyeler nedeniyle sık sık magazin basınının gündemine gelmektedir.

Zarrab’ın Ebru Gündeş’e aldığı Kanlıca’daki 26 milyon liralık yalı, Bodrum’da 1.8 milyon liralık yazlık, 1 milyon liralık Aston Martin marka otomobil ve 800 bin lira değerindeki “Dutyfree” adlı yarış atı bunlardan bazılarıydı.

12 MİLYON DOLARLIK ALTIN İHRATACATININ YÜZDE 46’SI

Altın piyasasında da faaliyet gösteren Royal Holding‘in alt firması olan Durak Döviz bürosunun sahibi Reza Zarrab, şoförü ve yardımcısı Turgut Happani’nin, Atatürk Havalimanı’nda kaçakçılık suçlamasından gözaltına alınmasından  sonra Safir Altın Ticaret Limited adındaki firmayı kurarak altın piyasasındaki faaliyetlerini devam ettirmiştir. Safir Altın Ticaret, 2012 senesinde Türkiye’nin 12 milyon dolarlık altın ihracatının yüzde 46’sını tek başına gerçekleştirmiştir ve Reza Zarrab’ın geliri bazı ünlü iş adamlarının gelirini geçmiştir.

ÖDÜL ALDI

2016 senesinde ihracattaki üstün performansı sebebiyle ödüle layık görülmüş ve ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden teslim  almıştır.

İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile vatandaşlık dosyası hazırlanmıştır ve Bakanlar Kurulu’nun çıkardığı kararıyla babası Hossein (Hüseyin), ağabeyi Mohammad Zarrab (Can Sarraf) “istisnai kişiler” sınıfından faydalanarak Mayıs-Kasım 2013 Türk vatandaşı olmuşlardır. Uluslararası para ve altın takasçılığı yaptığı ile ilgili haberler nedeniyle sık sık basının gündeminde yer aldı.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET İDDİALARIYLA GÖZALTI ALINDI

17 Aralık 2013 yılında, Reza Zarrab için bir kırılma noktasıydı. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla gözaltına alınan isimlerden biri de Reza Zarrab’dı. Tutuklandı ve 70 gün cezaevinde kalmıştır. Yüzlerce hakim-savcının ve binlerce emniyet mensubunun görev yerlerinin değiştirildiği bir dönemde tahliye edilmiş ve  bu karar çok tartışılmıştır.

 ebru-gündes-reza-zarrab
ebru-gündes-reza-zarrab

O dönem hemen hemen her gün internete sızdırılan usulsüz dinleme kayıtlarından adı sık sık karşımıza çıkan bir ses kaydında söylediği1 Reza Zarrab’ın “O…… ile memurun bahşişi işin başında verilir” cümlesi hafızalara kazınmıştır ve dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in telefondan alınan ses kaydında Reza Zarrab’a “Vallahi senin önünde yatarım” dediği iddiası da çok konuşulanlar arasındaydı.

17 Aralık soruşturması takipsizlikle kapansa da Reza Zarrab hakkındaki suçlamaların ardı arkası kesilmedi. İran’da “dünyada fesat çıkarmak” suçundan idama mahkum edilen işadamı Babek Zencani ile ortak olduğu iddia edildi ve Zencani’nin Reza Zarrab‘a “Reisim” diye hitap etmesi ve ikilinin İran’a yönelik uluslararası ambargonun kırılmasında en önemli iki aktör olduğu yönündeki bulgular, Zarrab’ı basının ve siyasetin gündemindede tutmaya devam etti.

Reza Zarrab bu ididaları hep yalanladı ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri 8 Ağustos 2014 tarihli raporlarında İran ile Türkiye arasındaki gizli altın ticaretini bu iki ismin yürüttüğünü belirtmiştir. Reza Zarrab, daha bu iddiaların üzeri soğumadan hakkında çıkan iddiaları doğrularcasına ABD’ye giderek, kaçınılmaz sonu kendisi hazırlamış oldu.

Şu dönemde de Ebru Gündeş’te yedi yaşında olan kızı Alara’yı alarak ABD’ye eşi Reza Zarrab’ın yanına gitmiştir.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler