Ana SayfaKimdirRenan Bilek Kimdir?

İlgili Postlar

Renan Bilek Kimdir?

“Öyle Bir Geçer Zaman Ki” adlı diziden Süleyman karakteri ile akıllara kazınan ve şuanda ”Yeni Gelin” isimli dizide Kamil karakterine hayat veren Renan Bilek Kimdir? Renan Bilek Nerelidir? Renan Bilek Kaç Yaşında? Renan Bilek Biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Renan Bilek Nereli? Renan Bilek Kaç Yaşında? Renan Bilek Hangi Burç?

Renan Bilek1968 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 50 yaşında olan Bilek, Oğlak burcudur.

Renan Bilek Kimdir?

Renan Bilek Galatasaray lisesi mezunudur. Lise yıllarında Leke isminde bir müzik grubu ile gitar ve basgitar çalmıştır. Grup dağıldıktan sonra 1998 senesinde yine Leke adında bir albüm çıkarmıştır.

Renan Bilek, Ferhan Şensoy’un kurduğu Ortaoyuncular tiyatro gurubunda tiyatro oyunculuğu yapmıştır. Bir dönem yayınlanan günlük Sol Gazetesi’nde “Leke” isimli başlık altında haftalık köşe yazıları olarak yazı yazdı. Bir müddet İzmir’de yaşamıştır ve daha sonra 2005 senesinde tekrar İstanbul’a yerleşmiştir.

Yurtsever Cephe’nin mitinglerinde ve Küba Dostluk Derneği’nin organize ettiği dostluk konserinde yaptığı gösterilerde müziğin ötesinde bir meddahlık örneği sergilemiştir. Renan Bilek dizi oyunculuğunun yanı sıra “Aramızda Kalsın” adlı tek kişilik gösteri de yapmıştır.

Cem Karaca‘nın hayatı ve eserlerinden oluşan örneklerle dolu “Ömrüm” adlı tek kişilik müzikli gösterinin yazarlığını yapmıştır ve 2016 senesinden itibaren Aysa Prodüksiyon Tiyatrosunda gösterisini sunmaya başladı.

Renan Bilek, Manolya adında bir Hanım ile evlidir ve bu evlilikten de bir çocuğu vardır.

2013 senesinde senaryosunu Birol Güven’in hazırladığı, yönetmenlik koltuğunda Müfti Can Saçıntı’nın oturduğu “Doksanlar” dizisinde Bekir Tuncay karakterine hayat verirken, Ümit Erdim, Erkan Köse, Deniz Oral, Esra Dermancıoğlu, Pelin Öztekin, Arif Erkin Güzelbeyoğlu,, Beste Bereket, Atılay Aluışık,Açelya Akkoyun, Sinem Yener Ekşioğlu, Gamze Gözalan, ile birlikte yer almıştır.

Renan Bilek, 14 Eylül 2010 tarihinde yayınlanmaya başlayan ve 18 Haziran 2013 yılında biten “Öyle Bir Geçer Zaman ki” adlı dizide “Süleyman” karakterine hayat vermiştir. “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizi filminin senaryosunu senarist Coşkun ırmak tarafından kaleme alınmıştır. Dizi film İsmini Erkin Koray’ın Öyle Bir Geçer Zaman ki adındaki şarkısından almıştır. Dizi filmde; Ayça BingölErkan Petekkaya, Emir Berke zincidiWilma EllesMete Horozoğlu, Farah Zeynep AbdullahAras Bulut İynemliMeral Çetinkaya gibi ünlü oyuncular ile rol aldı.

2015 senesinde yönetmenliğini Ömer Uğur’un yaptığı “Geniş Aile Yapıştır” adlı sinema filminde Ufuk ÖzkanFırat TanışBülent ÇolakBora AkkaşMine TeberTanju Tuncel gibi oyuncular ile rol almıştır.

Albümleri :

1998 – Leke

Rol aldığı Bazı Tiyatro Oyunları :

2016 – Ömrüm : Renan Bilek – Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu
2008 – Velev ki Tartüf… : Nazın Hikmet– Mask-Kara Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :

2018-Yeni Gelin (Tv Dizisi)

2015 – Geniş Aile Yapıştır (Sinema Filmi)
2014 – 2015 – Yeşil Deniz (Hilmi Çakırlı) (TV Dizisi)
2013 – Doksanlar (Bekir Tuncay) (TV Dizisi)
2012 – Hükümet Kadın (Müfettiş Tuğrul) (Sinema Filmi)
2011 – Devrimden Sonra (Sinema Filmi)
2010 – 2012 – Öyle Bir Geçer Zaman ki (Süleyman) (TV Dizisi)
1990 – Yeşil Bir Dünya (Sinema Filmi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler