Ana SayfaKimdirBurçin Bildik Kimdir?

İlgili Postlar

Burçin Bildik Kimdir?

2012 yılında “Sağ Salim” filminde oynadığı rol ile akıllarda kalan ve şuanda Yeni Gelin Dizisinde rol alan Burçin Bildik kimdir? Burçin Bildik Nerelidir? Burçin Bildik Kaç Yaşında ve Burçin Bildik hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Burçin Bildik Nereli? Burçin Bildik Kaç Yaşında? Burçin Bildik Hangi Burç?

Burçin Bildik, 30 Mayıs 1970 tarihinde İstanbul, Bakırköy’de dünyaya gelmiştir. 50 yaşında olan oyuncu İkizler burcudur.

Burçin Bildik Kimdir?

Burçin Bildik, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halkoyunları bölümünü okumuştur. Bakırköy Halkevi bünyesinde bulunan halk oyunları çocuk kadrosunda oyunculuğa ilk adımını attı. Rahmetli şarkıcı Atınç Burçin Bildik’in dayısıdır.

Burçin Bildik tiyatro kollarında görev yaparken bir yandan da Yurdaer Doğulu’dan 1978 senesinden itibaren 2.5 yıl gitar ve solfej eğitimi aldı. Daha sonra halk danslarına ilgi göstererek profesyonel olarak derneklerde oyuncu, eğitmen ve kurucu üyelik görevlerinde yer almıştır. Çeşitli yurtiçi ve yurtdışı festival ve yarışmalarda ülkesini başarıyla temsil ederek ülkemiz ve kendi adına  ödüller aldı.

Gençlik yıllarında şarkıcılık ve müzisyenlikde yaptı. Ayrıca anaokul, ilkokul ve liselerde eğitmen olarak görev almıştır.

Üniversite eğitimi sırasında 1990 senesinde iki gitarist (Ilgaz ve Murat) arkadaşıyla Grup Sevgi Yolcuları isminde kurduğu grupta percussion çalarak profesyonel müzik hayatına adım atmıştır. Daha sonra grupla yollarını ayırarak 1997 senesinden itibaren şarkı söylemeye başlamış ve halen çeşitli orkestralarla Türkçe ve Rumca şarkılardan oluşan geniş repertuarı ile farklı programlarda yer almaktadır.

Burçin Bildik, POPSAV ve BASAD üyesidir ve 118 33 isimli bilinmeyen numaralar servisinin ve Vatan Bilgisayar reklamlarında oynayarak ün kazanmıştır.

2012 yılında “Sağ Salim” adlı filmde Fulya Zenginer, Alper Saldıran, Hüseyin Avni Danyal, Kenan Ece, Murat Akkoyunlu, Orçun Kaptan, Yakup Yavru ile birlikte rol almıştır.

16 Aralık 2016 yılında sinemalarda vizyona giren “Sen Sağ Ben Selamet” ismindeki sinema filminde Burçin Bildik, Tuvana Türkay, Ufuk Özkan,Lale Başar, Ayçin İnci, Hakan Karahan, Hasan KüçükÇetin, Murat Kocacık ve MügeÜzel ile beraber rol aldı.

Evlilikleri :

1.eşi: 14 Şubat 2009 tarihinde Zeynep Elçin ile evlendi. Eşi Zeynep Elçin, 13 Temmuz 2011 yılında beyin kanaması geçirip vefat etti.
2.eşi: 2013 yılında Çiğdem Dikerler ile evlendi.

Rol aldığı Reklamlar :

Vestel Kampanya
Yapı Kredi
118 33
Atlas Jet
Vatan Bilgisayar Kampanya

Filmleri ve Dizileri :
Oyuncu :

2018- Yeni Gelin TV Dizisi
2016 – Sen Sağ Ben Selamet (Selamet) (Sinema Filmi)
2013 – Sağ Salim 2 Sil Baştan (Salim) (Sinema Filmi)
2012 – Sağ Salim (Salim) (Sinema Filmi)
2012 – Arkadaşım Max (Burhan) (Sinema Filmi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler