Ana SayfaKimdirReza Zarrab kimdir?

İlgili Postlar

Reza Zarrab kimdir?

ABD’de tutuklu bulunan ve Türkiye aleyhine verdiği ifade ile gündeme gelen Reza Zarrab Kimdir? Reza Zarrab Nerede Doğdu? Reza Zarrab Aslen Nereli? Reza Zarrab Hangi Burç? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Reza Zarrab Nerede Doğdu? Reza Zarrab Aslen Nereli? Reza Zarrab Hangi Burç?

Reza Zarrab 13 temmuz 1984 yılında dünyaya gelmiştir. Reza Zarrab aslen İranlıdır. Reza Zarrab Yengeç Burcudur.

Reza Zarrab kimdir?

Eğitimini Bakü’de tamamlayan iş adamı Reza Zarrab, 2006 yılında tamamen İstanbul‘a yerleşmiştir. Zengin bir ailenin evladı olan Reza Zarrab, küçük yaşlardan itibaren ticaretle uğraşmaktadır. Armatörlük, kuyumculuk, petrol ticareti gibi işlerle uğraşan Reza Zarrab, kısa sürede servetine servet katmış özellikle de altın piyasasının ünlü isimlerinden biri olmayı başarmıştır.

Bakü’deki işlerinin yanı sıra İstanbul Kapalıçarşı‘daki kuyumcu dükkanında mücevher işlemeciliği ve ticaretiyle adını duyurmaya başaran ve Yalova‘da bir tersane kuran Zarrab çalışma ofisi olarak Metroport’u tercih etti. Ataköy Konakları Ve Şişli Elite Residance’ta evi bulunmaktadır.

Yaptığı işler arasında bestecilik de olan Reza Zarrab’ın yaptığı şarkılardan “Eski Toprak”ı Sibel Can, “Ölümsüz Aşklar” ve “Neden” şarkılarını İbrahim Tatlıses yorumlamıştır. Ebru Gündeş‘in Evet adlı albümüne söz ve müziğini yazdığı ‘Sadece Sevdim‘ isimli şarkıyı vermişti. Müziğe olan ilgisi sayesinde hayranı olduğu Ebru Gündeş ile evlendi.

Türk vatandaşlığına geçerek Rıza Sarraf adını alan Zarrab, o dönemde işadamı kimliğinden çok bir magazin figürü olarak gündemdeydi. Azeri iş adamı Reza Zarrab Eşine aldığı pahalı hediyeler hemen her gün gazetelerde yer alıyordu.

Rezza Zarrab Neden Tutuklandı?

Azeri iş adamı Reza Zarrab, 10 Şubat 2010 tarihinde ünlü şarkıcı Ebru Gündeş ile evlendi. 15 Ekim 2011 de kızı Alara doğdu. Reza Zarrab, Ebru Gündeş‘e nikah hediyesi olarak plakasında ‘EBR’ harfleri olan 520 bin liralık BMW 7.60 aldı. Ayrıca Aston Martin marka 340 bin Euro değerinde bir spor araba daha aldı.

Rezza Zarrab Neden Tutuklandı?

19 Mart 2016’da Amerika Birleşik Devletleri’nin Miami kentinde banka dolandırıcılığı ve kara para aklamanın yanı sıra ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu delmek suçlamaları ile göz altına alınmış, ardından mahkeme tarafından 75 yıla kadar hapis istemiyle tutuklanmıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler