Ana SayfaÜnlülerReferandum Gecesi en çok kim izlendi

İlgili Postlar

Referandum Gecesi en çok kim izlendi

16 Nisan 2017 Pazar Reyting Sonuçları Açıklandı! Referandum programları kapıştı. Referandum Gecesi sona ermesinden itibaren halk ekranları başına geçti. Herkesin merak ettiği konu ise en çok kimin izlediğiydi. Türkiye’nin kaderini belirleyen referandumda sonuçlar televizyon ekranlarından anlık olarak takip edildi. Peki halkımız bu hafta hangi kanalı tercih ederek birinci sırada yer almasını sağladı. Referandum gecesi en çok izlenen program hangisi oldu? İşte detaylar.

Referandum Gecesi
Referandum Gecesi reyting

Kritik Oylama

Türkiye dün kritik bir oylama için sandık başına gitti. 55 milyondan fazla seçmenin katıldığı referandum gecesi yüzde 87’lik katılma oranı yakalandı ve ‘EVET’ seçeneği galip geldi. Televizyon kanalları her gelişmeyi anında açıklarken yapılan yayınlarla da referandumun nabzı tutuldu. Daha önce 20.00-21.00 olarak açıklanan yasağın YSK tarafından kaldırılması kanalların da kıyasıya rekabetine sahne oldu. Saat 18.00 sularında kaldırılan yasak sonrasında tüm kanallar açık bir şekilde evet ve hayır için yüzdeleri yayınladı. Bu heyecanı evinde takip etmek isteyen binlerce kişi de işini gücünü bırakıp ekran başına koştu.

Fox TV açık ara önde

Anayasa Referandumu sonrası yapılacak olan yayınlar büyük önem taşıyordu ve ekranlarda tercih edilme sebeplerinden biri de tarafsız olmalarıydı. Her seçimde kıyasıya yaşanan oy açıklama ve yüzde verme savaşı bu kez biraz duruldu. Çünkü Aandolu Ajansı’nın verdiği veriler tüm kanallar tarafından kullanılınca istatistikler de bilgiler de hemen hemen aynı anda yayınlandı. Burada ön plana çıkan ise programlardaki konuklardı. Ertuğrul Özkök’ün yer aldğı Fatih Portakal & İsmail Küçükkaya referandum gecesi programıyla FOX TV bu hafta zirveye oturdu. Ana haber bültenleriyle günlere damgasını vuran FOX TV, bu kez açık ara birinci oldu.
Son olarak açıklanan yüzde 51,41 evet ve 48,59 hayır oylarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, konuşma yaparak sonuçların halkımız için hayırlı olmasını dilediler. Bu iki açıklama da oldukça fazla izlenme payı aldı. Peki referandum gecesi ,  programları arasında en çok hangisi izlendi?

Survivor kafa tuttu!

16 Nisan referandumu ile ilgili yapılan yayınlara Survivor adeta çomak soktu. Fenomen yarışma, tüm yayınlar arasında en çok izlenen farklı yapım olarak kayıtlara geçti.  Acun Ilıcalı’nın ne kadar başarılı bir işe imza attığını da gösteren bu sonuçla Survivor, akşamın tek hakimi referanduma rağmen üçüncü sırada yer aldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler