Ana SayfaKimdirRafet El Roman kimdir?

İlgili Postlar

Rafet El Roman kimdir?

Son olarak kızı yaşında bir kadınla dudak dudağa yakalanan magazin gündeminde oturan  ünlü şarkıcı Rafet El Roman kimdir? Rafet El Roman nerede ve ne zaman dünyaya geldi, müzik hayatına nasıl başladı çalışmaları nelerdir? Rafet El Roman kimdir haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Rafet El Roman nerede doğmuştur? Rafet El Roman aslen nerelidir?

Rafet El Roman Edirne Havsa’ da doğmuştur. Aslen Edirnelidir.

Edirneli ünlüler

Rafet El Roman şuan kaç yaşında? Rafet El Roman hangi burç?

Rafet El Roman şuan 50 yaşındadır.

Rafet El Roman kimdir?

Bilinen ismi ile Rafet El Roman ya da tam ismi ile Rafet Yağdut, 25 Ağustos 1968 tarihinde Edirne Havsa’da dünyaya geldi. Rafet El Roman’ın anne ve babası 1970 yılında Almanya’ya işçi olarak gidince, onu Uzunköprü Ömerbey köyünde yaşayan anneannesinin yan?na bıraktılar. İlkokul birinci sınıfı bu köyde okudu.

Rafet El Roman Kariyeri

Ardından Almanya’ya Darmstadt kentine annesinin yanına gitti ve eğitim hayatına Almanya’da havalandırma ve kalorifer tesisatçısı olarak eğitim gördü. Eğitiminin ardından şarkıcılık ve oyunculuk yapmaya başladı.

Ayrıca, haftada üç defa İtalyan restoranlarında garsonluk yapıyordu. İspanya tatilinden dönen bir arkadaşı ona El Romano isimli İspanyol bir halk kahramanından söz etmesinden etkilenerek soyismini El Roman olarak kullanmaya başladı. Dört yıllık uğraşın ardından mahkeme kararı ile soyismini El Roman olarak değiştirdi.

Rafet El Roman, henüz 16 yaşındayken söz ve beste yazmaya başladı. 17 yaşındayken ise, Midnight Entertaintment film şirketine figüran olarak başvurdu ve çalışmaya başladı. 1992 yılında Saarlaendischer Rundfunk Radio Kurumu tarafından Almanya’da düzenlen Yılın En İyi Yeteneği yarışmasına katılarak kazanmayı başardı.

Ardından 1994 yılında Frankfurt Kültür Festivali’nde Media Artist Avard – Medya Sanat Ödülü almayı başardı. El Roman, 1995 yılında Türkiye’ye döndü ve ilk solo albümü Gençli?in Gözyaşı yı çıkardı. 1999 yılında ise Propaganda isimli filmde Kemal Sunal, Metin Akpınar, Meltem Cumbul, Ali Sunal gibi isimler ile birlikte başrolde oynadı.

Rafet El Roman evlilikleri

Rafet El Roman, 1996 yılında Miss Turkey Güzeli Tuğba Altıntop ile evlendi. Bu evlilikten Su El Nur, Şevval Nur isimli iki kızları dünyaya geldi. Ancak, 2003 yılında boşandılar.

Ayrıca, 7 yıl ilişki yaşadığı kız arkadaşı Yeşim Eryıldırım’dan Edvan isimli bir oğlu dünyaya geldi.

El Roman, 16 Temmuz 2014 tarihinde Ceren Kaplakarslan ile  Almanya da evlendi.

El Roman’ın bu evliliği de 2016 yılında sonlandı.

Rafet El Roman Albümleri

1995 – Gençliğin Gözyaşı

1997 – En Güzel Günler Senin Olsun

1999 – Hayat Hüzünlü 2001 – Hanımeli

2002 – 5 NR AşK

2004 – Sürgün

2005 – Kalbimin Sultanı

2006 – Gönül Yarası

2008 – Bir Roman Gibi

2011 – Sevgiye Zaman Ver

2013 – Yadigar

Rol aldığı dizi ve filmleri

2007 – Senin Uğruna (Kemal) (TV Dizisi)

2002 – Asayiş Berkemal (Berkemal) (TV Dizisi)

2000 – Dar Alanda Kısa Paslaşmalar (Serkan) (Sinema Filmi)

1999 – Propaganda (Adem) (Sinema Filmi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler