Ana SayfaKültür ve SanatMüzikQueen Albüm Hakları 1,2 Milyar Dolara Satılacak

İlgili Postlar

Queen Albüm Hakları 1,2 Milyar Dolara Satılacak

Müzik dünyasında akım haline gelen albüm haklarının satışında Queen 1.2 milyar dolarlık teklif aldı.

Dünyada efsane isimlerin albüm haklarının satışında rekor rakamlar elde edildi. Bu alanda Bruce Springsteen ve Bob Dylan gibi isimler öncü olurken listeye şimdi Queen de dahil olacak. İngiliz rock efsanesi Queen için yapılan ilk çalışmalarda şu ana kadar 1.2 milyar dolarlık bir teklif elde edildi. Queen için ilk yayın hak satışı 2021’de yapılmıştı. 550 milyon dolara yapılan bu satış sonrasında yeni teklif iki katı aşmış durumda. Queen grubu üyeleri ile yapılan görüşmeler sonrasında 1.2 milyar dolarlık bir teklifte mutabık kalınması bekleniyor.

Queen Albüm Haklarını Kim Alacak?

Son dönemlerde hareketliliğin azaldığı sektörde Queen ile birlikte yeniden hareketlilik başlaması bekleniyor. Queen anlaşmasında başarıya ulaşılması, diğer albümlerin satışı noktasında da tetikleyici olabilir. Şu anda Disney Music Group küresel haklara sahip. konuyla ilgili süreci yürüten Avukat Guy Blake,  “Genel olarak, bu rakamın doğru olmasında bir sorun görmüyorum, muhtemelen bir dereceye kadar doğruluk payı olduğunu düşünüyorum. Queen gibi çok fazla katalog yok” dedi.

Queen Albüm Hakları 1,2 Milyar Dolara Satılacak
Queen Albüm Hakları 1,2 Milyar Dolara Satılacak

Queen albümünün bu kadar yüksek değere ulaşmasında önemli etkenlerden birisi de Bohemian Rhapsody filminin vizyona girmesi. Filmde Queen parçalarının yer almasıyla birlikte Queen dinleyici kitlesi arttı ve özellikle genç neslin Queen ile tanışması kolaylaştırıldı.

Queen Rekor Kırabilir

Queen için 1.2 milyon dolarlık anlaşmanın sağlanması rekor kırılmasını da sağlayacak. Daha önce Bob Dylan benzer bir satış yapmış ve iki farklı anlaşma imzalayarak 450 milyon dolar almıştı. Queen için yeni anlaşma bu bağlamda rekor kırılmasını sağlayacak. Daha önce Justin Bieber’in 200 milyon dolara albüm haklarını satması büyük gündem olmuştu. Ancak Queen için bahsedilen 1.2 milyon dolarlık anlaşma Queen’in ne kadar önemli ve değerli bir grup olduğunu da gözler önüne serdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler