Ana SayfaKimdirPascal Nouma Kimdir?

İlgili Postlar

Pascal Nouma Kimdir?

Eski Beşiktaş futbolcusu bir çok Beşiktaşlı taraftarın severek benimsediği ünlü futbolcu Pascal Nouma Kimdir?Eski futbolcu şimdilerde bir çok dizi ve filmlerde yer alan Pascal Nouma Kimdir? detaylar haberimizde..


Bugün Doğan Ünlüler

Pascal Nouma Aslen Nereli? Pascal Nouma Şuanda Kaç Yaşında? Pascal Nouma Hangi Burç?

Pascal Nouma Kamerun asıllı Fransız futbolcudur. Şuanda 46 yaşındadır.  Pascal Nouma’nın burcu ise oğlaktır.

Pascal Nouma Kimdir?

 Tam adıyla Pascal Olivier Nouma, 6 Ocak 1972 tarihinde dünyaya gelmiştir. Kamerun asıllı Fransız futbolcu olan Pascal Olivier Nouma’nın Aile fertleri Annessi, babası ve kardeşleri Paris‘te yaşıyor. 3 erkek 3 de kız kardeşe sahip olan Pascal Nouma, 7 yaşlarında iken, Paris’ten 30 km uzaklıkta yer alan Saint Gratien alt yapısında futbol hayatına başlamıştır.

Böylelikle ilk futbol kariyerine başlayan Nouma Paris Saint Germain’in genç takımında yer almaya başlamıştır. Daha sonralarda ise Lille ve Caen’de futbola devam eden sporcu 1994 yıllarında tekrar Paris’e dönmüştür. Burada da daha önceki takımlarında  olduğu gibi oynadığı maçlarda başarılı olur lakin bunun yanı sıra disiplinden uzak yapısı ve istikrarsız olan kişiliği yüzünden 1996Rer olmuştur. 2000 yılında ise Nouma Beşiktaş’a transfer olmuştur

Leeds United’la oynanan Şampiyonlar Ligi maçında ise Pascal Nouma kendisi ile ilgisi olmayan bir pozisyonda Danny Mills‘e yumruk atmıştır sonrasında ise disiplinden uzak yapısı yine futbolcunun başına iş acmış ve Gençlerbirliği maçında rakibine kafa atarak futbol sahasında olmaması gereken bir çok harekete imza atmıştır. Sonrasında ise cezası nedeniyle takımdan ayrılmak zorunda kalmıştır. Türk taraftarları ise o anda yapmak istediklerini sahada gerçekleştiren Pascal Nouma’yı bu şekilde kabullenmiştir ve taraftarlar açısından Pascal Nouma’nın her hareketi mazur görülmüştür. Buna rağmen yönetimle anlaşamayan ünlü futbolcu sezon sonunda Fransa’ya geri dönme kararı almıştır.

Beşiktaş taraftarlarının yoğun istekleri ve yapılan baskılara kayıtsız kalamıyan futbolcu 2002-2003 sezonunda tekrar Beşiktaş’a transfer olur.

Pascal Nouma, Beşiktaş formasıyla toplam 44 maç oynayarak 22 gole imza atmıştır. 14 kez Avrupa Kupası maçlarında görev almış olan Fransız yıldız Pascal Nouma, 5 gol kaydetmiştir.

2002-2003 Sezon bitimine 6 maç kala, 20 Nisan 2003 günü oynanan, Pascal Nouma’nın gol attığı Fenerbahçe derbisinde yaptığı bir hareketi nedeni ile Beşiktaş Kulübü ile ilişkisine yeniden son verilmiştir. Beşiktaş’tan sonra Katar takımı Al Khor’da bir sezon oymış 2004-05 sezonunda ise İskoç takımı Livingston ile sözleşme imzalamıştır. Lakin sadece 3 maç oynamış daha sonra futbolu bırakma kararı almıştır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler