Ana SayfaKimdirFikret Kuşkan Kimdir?

İlgili Postlar

Fikret Kuşkan Kimdir?

Bir çok önemli dizi ve film projelerinde yer alan Ünlü oyuncu Fikret Kuşkan Kimdir? Türkiyenin sevilen oyuncularında Fikret Kuşkan’nın hakkındaki her şey Fikret Kuşkan Kimdir? haberinde..
Bugün Doğan Ünlüler

Fikret Kuşkan Aslen Nereli? Fikret Kuşkan Şuan Kaç Yşında? Fikret Kuşkan Hangi Burç?

Fikret Kuşkan aslen İstanbullu olup oyuncu şuan da 53 yaşındadır. Fikret Kuşka’nın burcu ise boğadır.

Fikret Kuşkan Kimdir?

Fikret Kuşkan, 22 Nisan 1965’te İstanbul‘da doğmuştur ve aslen İstanbulludur Ünlü oyuncu henüz 1 yaşlarındayken ailesi ile birlikte İstinye’ye taşınmıştır. Çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği semt olan İstinye’de Fikret Kuşkan unutulmaz günler yaşamıştır çocukluk ve gençlik anılarının semtidir İstinye. 4 yaşındayken yaşadıkları talihsizlikle babası felç olmuştur. 4 ablası olsan oyuncu, çocukluğunda çok yaramazdır hiperaktif oyuncu vaktinin büyük kısmını sokaklarda oyun oynayarak geçirmiştir. Fikret Kuşkan 13 yaşına geldiğinde ise babasını kaybetmiş ve bunun üzerine okulu bırakmak zorunda kalmıştır. Tesisatçıda iş başlamış 1 yıl sonra ise Eniştesi, Kuşkan’ı kendisiyle birlikte Tokat‘a götürmüştür

Fikret Kuşkan Tokat’ta yaşadığı yıllarda ise köy hayatına çabucak ayak uydurmuştur  3 yıl sonrasında ise  İstanbul’a tekrar dönen Kuşkan döndüğünde yeni hayatına alışmakta epey güçlük çekmiştir. Yarım kalan eğitim hayatına Hasköy Lisesi‘ne kaydolarak tekrar başlamıtır.  Eğitim masraflarını karşılaya bilmek için Bir yandan da marangozluk yapmak zorunda kalmıştır.

Lise öğretmeninin kendisini, hafta sonu tiyatroya çağırmasıyla Fikret Kuşkan oyunculuk hayatına ilk adımı atmıştır. Lise mezuniyeti sonrasında ise bir kaç arkadaşı ile birlikte kendi fotoğraf ajanslarını kurmuşlardır Lakin aslında tiyatrocu olmak isteyen Kuşkan, bu yüzden 21 yaşında Mimar Sinan‘ın konservatuar sınavına girmeye karar vermiştir. İlk denemesinde başarılı olamayan Kuşkan, İstanbul Devlet Konservatuarı‘nda şansını tekrar deneyerek başarılı olmuştur.

Kariyer hatatında bugüne kadar 38 filmde rol alan oyuncu, Çağan Irmak‘ın yönettiği “Babam ve Oğlum” (2005) ve “Mustafa Hakkında Herşey” (2003) gibi bir çok sinema eleştirmeni tarafından tam not almış yapımların baş rolünde yer almıştır.

Kuşkan, “Şaşıfelek Çıkmazı“, “Emanet“, “Esir Şehrin İnsanları“, “Artık Çok Geç” ve “Issızlığın Ortası” adlı televizyon dizilerinde de rol aldı. Televizyon reklamlarında seslendirme yaptı.

Fikret Kuşkan’ın Film ve Dizileri:

“Sis“in (1988)

“Gençler” (1989)

“Gizli Yüz” (1990),

“İki Başlı Dev” (1990

,“Issızlığın Ortası” (1991)

, “Dönersen Islık Çal” (1992)

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler