Ana SayfaKimdirÖzgür Aras Kimdir?

İlgili Postlar

Özgür Aras Kimdir?

“Mutlu Ask da Var” kitabının yazarı ve pek çok ünlü ismin başarılı menajeri Özgür Aras kimdir? Özgür Aras kaç yaşında? Özgür Aras kitapları neler? Özgür Aras aslen nereli? Özgür Aras hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Özgür Aras Kaç Yaşında? Özgür Aras Aslen Nereli? Özgür Aras Hangi Burç?

Özgür Aras 7 Şubat 1980 senesinde Ankara’da dünyaya gelmiştir. Aslen Ankaralı olan Özgür Aras Kova burcudur.

Özgür Aras Kimdir?

Özgür Aras  ilkokulu Ankara’da okumuş ancak babasının işi nedeniyle ortaokul eğitimine Bodrum’da devam etmiştir. Organizasyon işlerindeki başarısını Bodrum’da kazanan Özgür Aras 1989 yılında Bodrumlu Gönüllülerle ve Saynur Gelendost’ la çalışmış ve ilk kez ”Akdeniz Çocuk Şenliği”nde görev almıştır.

1990 yılının sonlarında , kendi yaşıtlarından oluşan ” Bodrumlu Minik Gönüllüler ” i kuran Özgür Aras aynı yıl “Doğayı Koruyalım” kampanyası düzenlemiştir. Bu kampanyanın ses getirmesiyle Ege Dergisi tarafından kampanyaya öncülük ettiği için ”Ege’de Yılın Çocuğu” seçilen Özgür Aras, 1991 yılında yazdığı şiirlerden oluşan ilk kişisel sergisini Bodrum Kalesi’nde açmıştır.

İlk köşe yazılarını “Bodrum Express Gazetesi”nde yazan Özgür Aras, 3 yıl boyunca “Bodrum Merhaba Gazetesinde” yazarlığa devam etmiş ve 1992 senesinde acı bir kayıp yaşayarak babasını kaybetmiştir. Babasının ölümünün ardından Ankara’ya yerleşmiştir. 1992 senesinde”Ankara Gönüllüleri “ni kuran Özgür Aras, yıl sonunda ”Ankaralı Sanatçılar” topluluğunu kurmuş ve Ankara’da kamuoyunun ilgisini üzerine toplamıştır.  Aynı sene ilk kez bir karma sergiye katılan Özgür Aras, “Ankaralı Sanatçılarla Dünya Barış Gününde” ”Barış Yolcuları” sergisine önderlik etmiştir.

1993 senesinde ise Ankaralı sanatçıların düzenlediği 93 ‘ün Pop Yıldızları ödül töreninde, ilk kez gelecekte iş birliği yapacağı sanatçılarla tanışmıştır. Aynı yıl Türkiye ‘ye gelen Greenpeace örgütünün özel davetlisi olarak gemilerinde 1 hafta geçiren Özgür Aras, ”Dünya Radyo“da 1 yıl çevre programı yapmıştır. 1994 yılında Avanos Belediyesi’nin düzenlediği “Avanos Festivaline” katılan Özgür Aras, 5. kişisel sergisiyle Avanos Belediyesin’ den” Sanat Özel Ödülü” nü almıştır. 94 senesinin sonlarına doğru Zerrin Özer’in basın ve halkla ilişkiler görevini üstlenen Özgür Aras, yılın sonunda Tarkan ve Yonca Evcimik Fan Club yöneticiliği ve halkla ilişkiler yapmaya başlamıştır.

Aynı zamanda sanat ve çevrecilik projelerine devam eden Özgür Aras, çalıştığı sanatçılar nedeniyle uzun bir süre İstanbul’a gidip gelmiş Tarkan ve Ahmet San’ la çalışmıştır. TRT ‘de “Çocuk Eğlence Program Müdürlüğü”ne 13 bölüm spot senaryoları yazan Özgür Aras ‘ın televizyonla ilişkisi burada başlamıştır. O dönem eğitimini tamamlamak için “Bilkent Üniversitesi Büro Yönetimi”ne giren ve Özgür Aras “Swiss Hotel Management School” ve “Delcom’un halkla ilişkiler kursu”na giderek diploma almıştır.

1995 senesinde Ankara Yunanistan Büyükelçiliği’nin bir resepsiyonuna davet edilen Özgür Aras, ” Türk-Yunan Dostluğu ” üzerine yazdığı bir şiiri Başkonsolosa takdim ettikten 15 gün sonra yeni bir davet almış ve Başkonsolostan ”Türk-Yunan Barış Elçisi” unvanı almıştır.

2001 yılında Müzikvizyon Dergisi tarafından, ” Yılın En Başarılı Halkla İlişkileri ” ödülü kazanan Özgür Aras, 2002 yılında ATV Televizyonu Halkla İlişkiler Müdür Yardımcısı görevine başlamıştır. Haftanın üç günü ATV ‘de yayınlanan ”Sabah Keyfi ” programı içine ”Özgürce” bölünü hazırlayan Özgür Aras 2003 yılında “Yılın En Basarili Menajeri ve Basın Danışmanı” ödülünü almıştır.

2004 senesinde Ayşe Hatun Önal’ın “Sonunda” albümüyle ilk kez prodüktörlüğe imza atan Özgür Aras, aynı sene Mert Ekrem’in “Sil Baştan” albümünün de prodüktörlüğünü üstlenmiştir. Aynı sene Radyo Klas 98.7 “Özgürle Baş Başa” programını da sunan Özgür Aras bu programla ” Radyo Oksarı” ödülünü kazanmıştır. 2007 yılında 3. kez Prodüktör olarak Yeliz’ in “Haykırdım Sessizce” albümünde çalışan Özgür Aras, radyo ve televizyondaki işlerine de ara vermeden devam etmiştir. Pek çok sanatçıyla çalışan Özgür Aras yapımcı, prodüktör, menajer ve sanatçı olarak çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir.

Özgür Aras Kitapları

  • 2019 –  Mutlu Ask da Var
  • 2013 -Sevilmek Hasretiyle Pişmanım
  • 2009 – Güzel Günler Zorlu Yollardan Geçer
  • 2004 – İnsan Yaşarken Anlamaz
  • 2002 -Beynimden Herkes Geçti
  • 2000 – Senin Adın Bir Marka

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler