Ana SayfaKimdirOsman Wöber Kimdir?

İlgili Postlar

Osman Wöber Kimdir?

Türkiye’de rol aldığı diziler sayesinde tanınan ve çok sevilen Osman Wöber kimdir?

Türkiye’ye oyunculuk eğitimi alan ve sonrasında bu alanda kariyer yaparak Türkiye’nin en önemli oyuncularından birisi olmayı başaran Osman Wöber, 27 Şubat 1960 doğumlu. Ankara’da doğan ve burada yaşamını sürdüren oyuncu, kısa süre içerisinde İstanbul’a geçiş yaparak burada oyunculuk eğitimi aldı.

[irp]


Bugün Doğan Ünlüler

Osman Wöber Kimdir, İlk Hangi Projede Tanındı?

Oyuncunun en çok tanındığı projelerden birisi Kurtlar Vadisi oldu. Dizide Tuncay Kantarcı karakterini canlandıran ve çok farklı bir karakterle ilk defa izleyenlerin karşısına çıkan Osman Wöber, böylece kısa süre içerisinde tanındı.

Eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde alan ve buradan mezun olduktan sonra farklı dersler ve kurslarla kendini geliştiren Osman Wöber, Devlet Tiyatrosu’nda da uzun yıllar boyunca tiyatro yaptı.

Eğitim aldığı dönem içerisinde de farklı bir oyuncu olacağı öngörülen Osman Wöber, böylece farklı projelerden de teklif almaya başladı. Oyuncu daha okulunu bitirmeden Türkiye’nin en iyi tiyatrolarından olan Şan Tiyatrosu ve Kenter Tiyatrosu’nda sahne aldı. Ayrıca Yeditepe Oyuncuları’nın oluşturduğu grup dahilinde de çeşitli roller aldı.

Oyuncu, performansının yanı sıra yönetimde de görev aldı. Özellikle 1988 – 1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu’nun müdürü olarak görev yapan Osman Wöber, daha sonrasında İstanbul’a geçiş yaparak 1995 – 1998 yılları arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Müdür olarak görevlendirildi.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler