Ana SayfaKimdirOrhan Hakalmaz Kimdir?

İlgili Postlar

Orhan Hakalmaz Kimdir?

Türk halk müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz Kimdir? Orhan Hakalmaz Nerede Doğdu? Orhan Hakalmaz Aslen Nereli? Orhan Hakalmaz Hangi Burç?Orhan Hakalmaz’ın Albümleri Neler? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Orhan Hakalmaz Nerede Doğdu? Orhan Hakalmaz Aslen Nereli? Orhan Hakalmaz Hangi Burç?

Orhan Hakalmaz, 10 Kasım 1964 yılında Samsun’da doğmuştur. Orhan Hakalmaz aslen Bayburtlu’dur. Orhan Hakalmaz  Akrep Burcudur.

Orhan Hakalmaz Kimdir?

Orhan Hakalmaz Sanat hayatına babasının da desteği ile 6 yaşında bağlama çalarak başlamıştır. Eğitimine Samsun’da başlayıp İstanbul’da bitirmiştir. İlkokulu Samsun’da okuyan şarkıcı 8 yaşında Karadeniz Altınses Yarışmasında Birinci oldu. 12 Yaşında İstanbul Radyosu amatör ses sanatçılığını kazandı ve bant yapma izni verildi.

Birçok kez TRT İstanbul Radyosunda “Çocuk Saati” adlı programa katılıp türkü söyleyip, bağlama çaldı. 1977 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı giriş imtihanlarını kazanarak öğrenimine başlamıştır. Orhan Hakalmaz aynı zamanda TRT İstanbul Radyosunda iki sene sözleşmeli sanatçı olarak çalıştı.

1988 yılında 11 senelik eğitimini bitirip mezun olmuştur. Aynı yıl İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda öğretim görevlisi olarak göreve başladı. 1991 yılında İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü T.H.M. Alanında yüksek lisans yaptı ve tez olarak “Ege Bölgesi Ağır Zeybeklerin İncelenmesi” adlı çalışmayı sundu. 1994 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Korosunda şef yardımcılığı daha sonra şeflik yaptı. TRT Radyosunun ve Devlet Konservatuvarı’nın T.H.M. konserlerinde solist, korist ve bağlama sanatçısı olarak yerini aldı. 2000 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’nda ki görevinden ayrıldı. Orhan Hakalmaz halen albüm ve konser çalışmalarına başarılı şekilde devam etmektedir. Orhan Hakalmaz’ın Sinan ve Ezgi adında 2 çocuğu bulunmaktadır.

Orhan Hakalmaz’ın Albümleri:

Gönlüm & Hiç Sevmeyi Denedin mi? (1991)

Türküler 1 / Karatren (1997)

Destegül (1999)

Sevilir (2001)

Türkü Yolu (2002)

Yalan Dünya (2004)

2005 Türkü Yılı (2005)

Bir Elimde Sevdam Bir Elimde Sazım (2006)

Hediyem Olsun (2008)

Türküler Seni Bekler (2010)

Aheste (2012)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler