Ana SayfaKimdirSeyfi Dursunoğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Seyfi Dursunoğlu Kimdir?

Huysuz Virjin lakabıyla  bilinen, söylediği kantonlardan “Katina’nın Elinde Makası”  oldukça meşhur olan Seyfi Dursunoğlu Kimdir? Seyfi Dursunoğlu Aslen Nerelidir? Seyfi Dursunoğlu Kaç Yaşındadır? Seyfi Dursunoğlu Burcu? Seyfi Dursunoğlu biyografisi ve hakkında merak edilenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Seyfi Dursunoğlu Aslen Nerelidir? Seyfi Dursunoğlu Kaç Yaşındadır? Seyfi Dursunoğlu Burcu? Seyfi Dursunoğlu Ailesi?

Seyfi Dursunoğlu, 1 Ekim 1932 tarihinde Trabzon’da dünyaya geldi.Şuan 85 yaşında olan komedyen aslen Bayburt’ludur. Küçük yaşta 1938’de ailesiyle İstanbul’a gelmişler. Önce Vefa’da bir eve yerleşmişler ordan Karagümrük’e, sonra Beylerbeyi’ne yerleşmişler. Babası Eminönü’nde manifaturacıydı ve annesinin  Selvi hanım ev hanımıydı. Seyfi Dursunoğlu Terazi burcu erkeğidir ve 7 kardeşlerdi.

Seyfi Dursunoğlu Kimdir?

Atikali’de başladığı ilkokulu Beylerbeyi’nde bitirdi ve ilkokuldan sonra hep yatılı okumuştur.Ablası bir subayla evlenince, subay giysinin elbiselerinin güzelliğine tav olan babası, Seyfi’yi Denizcilik Lisesi’ne göndermiş. Heybeli ada Askeri Deniz Lisesi’ni 4 sene okuyup tazminatını ödedikten okuldan ayrıldı. (Feyziati Lisesi) Boğaziçi Lisesi’nde yatılı olarak liseyi okumuştur. Sonra kazandığı İngiliz Filolojisi bölümünde gördüğü eğitimi de yarıda bıraktı. Şişli’de ayrı bir eve çıkmış ve 18 yıl SSK’de devlet memurluğu yaptıktan sonra işinden ayrıldı.  1970’te Huysuz Virjin olarak sahne almaya başladı. Arkadaşları arasında popüler olmasına rağmen işini çok çabuk bitirip başkalarını lafa tuttuğu için şefleri tarafından pek de sevilmezmiş Seyfi Dursunoğlu. Tuzla’da acemilik yaptıktan sonra Hadımköy’de askerliğini yedek subay olarak yaptı.

Memurluktan şov dünyasına geçişin nasıl olduğunu şöyle özetliyor Seyfi Dursunoğlu;

“Memurken Beylerbeyi’nde ramazan eğlenceleri yapardık cemiyete para kazanmak için. Yalvar yakar elli kuruşa bilet satardık. Sonra baktık dolmaya başladı. Ertesi sene bir lira yaptık, iki buçuk lira yaptık biletleri yine doldu. Şovumu seyreden sanatçı ahbaplarımın hanımları o zaman sağa sola, Klüp 12’ye önermişler beni.” Ve Kulüp 12’de Huysuz Virjin tiplemesine hayat vermiştir.

Seyfi Dursunoğlu, bilinen adıyla “Huysuz Virjin”, modası geçmeyen bir şov-star, kendi şov-star formatının mucididir.

Huysuz Virjin nasıl bir kadın?

Çok tahammülsüz bir kadındır ve herkese yüz vermeyen, ömür boyunca bir eş aramış ama bulamamış. Yaşına göre boyanmıyor ve giyinmiyor. Huysuz Virjin, cemiyet dünyamızda var olan tiplerden biri. Frapan, kendine yakışmayacak kadar genç giyinen ve kimseyi beğenmeyen öyle arsız bir mahalle karısı o.

Her yıl İzmir Fuarı’nda sahneyi Türkiye’nin en büyük solistleriyle paylaşmıştır. Türkiye’de herkesin aynı tek kanalı izlediği bu dönemde Huysuz Virjin’in Öztürk Serengil‘e verdiği esprili yanıtları gördükten sonra herkes ondan konuşmaya başladı. Seyfi DursunoğluHuysuz Virjin tiplemesiyle kimsenin söyleyemediklerini söyleyecek güce ulaştı ve söylemek istediklerini, gerçekleri esprili bir tarzda ifade etmesi ve sahne şovlarıyla ünü dünyaya yayıldı.

1980’lerde Albüm Adı “Huysuz Virjin 1.” Adında bir kanto plağı çıkardı.

Pek çok ülkede sahne alan Dursunoğlu, Huysuz Show adlı programıyla kendini tüm Türkiye’ye tanıttı ve gönüllere taht kurdu. Dursunoğlu, bir dönem Popstar Türkiye yarışmasının ikinci sezonunda, İbrahim TatlısesGaro Mafyan ve Deniz Seki gibi şarkıcı ve sanatçılarla birlikte jürilik de yaptı. Show TV’de yayınlanan Huysuz’la Dans Eder misin? programının sunuculuğunu yaptı.

Söylediği kantolardan “Katina’nın Elinde Makası” ünü daha da artmıştır.

Seyfi Dursunoğlu‘nun Reddettiği Roller:

Tatlı Hayat’ta Neco’nun oynadığı komşu karakteri, Dadı’da Haldun Dormen‘in oynadığı uşak karakteri, Komser Şekspir’de Kadir İnanır‘ın oynadığı komiser karakteri.

Seyfi Dursunoğlu’nun diğer şovlara bakışı: Hülya AvşarGülben Ergen yeterince hazırlanmayanlar tayfası. Cem Yılmaz‘ınki şov değil stand-up, doğaçlaması yok hep kurgu. Okan Bayülgen seyirciyle iletişim halinde olan ve doğaçlamaya en yakın şovmen. Beyaz‘a gelince; bir şovmenin şekilden şekile girmesi, komedinin en kolay şeklidir ve beyaz böyle bir komedyen. Mehmet Ali Erbil için ise, «Erkek kılığında beni oynuyor. Esprisi yok. Benim taklidim, ama benden çok parası var».

Seyfi Dursunoğlu, birkaç tane de sinema filminde oynamıştır.

2007 yılında Radyo Televizyon Üst Kurumu (RTÜK) tarafından programının yayınlandığı televizyon kanallarına dolaylı olarak baskı yapıldığı ve sansür uygulandığını gerekçe göstererek Huysuz Virjin’i artık  programlarda canlandırmayacağını açıkladı.

2012′de, 15 milyon TL tutarındaki mal varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlayacağını beyan etmiştir.

8 Haziran 2012′den itibaren Star TV’de birincisi yayınlanmaya başlayan, “Benzemez Kimse Sana” adlı yarışma programında jüri üyeliği yapmıştır. Programın final bölümüne son kez Huysuz Virjin olarak sahneye çıkmıştır ve “Bu benim son kantom” diyerek  ilerleyen yaşından dolayı bir daha kanto yapamayacağını söylemiştir.

2013 yılında Show TV’de yayınlanan “Benzemez Kimse Sana “ yarışmasının sunuculuğunu Murat Başoğlu üstlenmiş ve juri koltuğunda  Seyfi Dursunoğlu, Erol Evgin ve Demet Akbağ oturmuştur.

Seyfi Dursunoğlu Dizileri / Filmleri

1976-Doğru Yoldan Ayrılanlar

979-Nokta ile Virgül Paldır Küldür

1986-Melek Yüzlü Cani

1989-İstiyorum

1996-Tatlı Kaçıklar

2005-Avrupa Yakası

2006-İmkansız Aşk

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler