Ana SayfaKimdirMurat Göğebakan Kimdir?

İlgili Postlar

Murat Göğebakan Kimdir?

Murat Göğebakan hakkında bilinmeyenleri bir araya getirdik. Murat Göğebakan kimdir? Murat Göğebakan kaç yaşında? Murat Göğebakan aslen nereli? Murat Göğebakan Evli Mi ? Murat Göğebakan hangi burç? Murat Göğebakan biyografisi yani Murat Göğebakan ile ilgili bilmeniz gerekenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Murat Göğebakan kaç yaşında? Murat Göğebakan aslen nereli? Murat Göğebakan burç?

Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968 tarihinde Adana‘da doğmuştur. Terazi Burcudur.Annesinin Adı Hatice,babasının adı Hasan’dır. Baba tarafı Malatya, Darendeli, Anne tarafı ise Gaziantepli‘lidir. Anne ve babası Almanya da çalıştığı için ilkokul başlayana kadar sürekli Adana-Almanya arasında yaşamak zorunda kalmıştır. İlkokul, ortaokul ve liseyi Adana’da okudu.

46 Yaşında Vefat Etmiştir.

Murat Göğebakan Kimdir?

1986 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesin de Devlet Konservatuvarına girdi. Üniversite eğitimini bitirdikten sonra da Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmıştır. Bu yıllarda dergah eğitimi aldı, gitar dersleri vermiş ve bar çalışmaları yapmıştır

1995 yılına kadar Adana’da yaşayan Murat Göğebakan, 1995 yılında, hayallerini gerçekleştirmek ve bir albüm çıkarmak üzere İstanbul‘a geldi. 1996 yılında “Ben Sana Aşık Oldum” isimli albümünü çıkardı ve bu albümü ile büyük bir çıkış yapmıştır. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreninde “Yılın şarkısı” “En iyi söz” “En iyi beste” “En iyi Rock” ve “En iyi Çıkış Yapan” kategorilerinde aday olarak gösterildi. “En iyi çıkış yapan erkek sanatçı” ödülü verilmiştir.

Ardından Sindoma Müzik kurulmuştur. Bu şirketten “Sen Rahatına Bak” “Tek Suçum Seni Sevmekmiş” ve “Merhaba” ismli albümlerini çıkarmıştır. 2000 yılında Sema Bekmez ile evlenen Göğebakan, 2002 yılında çıkardığı “Ayyüzlüm” isimli albümüyle MÜYAP’ın En Çok Satan Albüm Ödülünü almıştır. Ardından çıkardığı “Yaralı” ve”Sana Olan Aşkım Şahit” isimli albümleriyle başarısını devam ettirirken ,bu süre içerisinde “Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Göğebakan” isimli bir de kitap çıkardı.

Çok genç yaşta gerçekleştirdiği evliliğini  28 yaşında iken sonlandırmıştır. Bu evliliğinden Bülent isminde bir oğlu dünyaya gelmiştir. Daha sonra ikinci evliliğini 2001 yılında Sema Bekmez ile gerçekleştirmiştir. Bu evliliğide 10 yıl kadar sürmüştür. 2001 yılında Sema Bekmez ile evlendi. 2011 yılında boşandılar.

Murat Göğebakan, Erkin Koray, Cem Karaca, Edip Akbayram, Barış Manço, Deep Purple ve Led Zeppelin gibi isimlerden etkilendiğini söylemiştir

Murat Göğebakan 2 Mayıs 2009 tarihinde grip diye gittiği hastanede, kan kanseri olduğunu öğrenmiştir.Tedavi için geç kalınmıştır.

Lösemi ve solunum yetmezliği sebebi ile 10 gün Bağcılar Medipol Hastanesinde yoğun bakımda kalmış ancak 31 Temmuz 2014 tarihinde hayata gözlerini kapamıştır.Gözyaşları içinde uğurlanmıştır.

Albümleri :

2012 – Aşkın Gözyaşları
2010 – Aşıklar Yolu
2007 – Sevgiliye
2005 – Sana Olan Aşkım Şahit
2004 – Yaralı
2002 – Ayyüzlüm
2000 – Merhaba
1999 – Tek Suçum Seni Sevmekmiş
1998 – Sen Rahatına Bak
1996 – Ben Sana Aşık Oldum.

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler