Ana SayfaÜnlülerOkan Çakmak: Türkü Ticari Kaygıyla Yorumlanamaz

İlgili Postlar

Okan Çakmak: Türkü Ticari Kaygıyla Yorumlanamaz

Çıkardığı ilk albüm “İz” ile adını duyuran Okan Çakmak, iki albüm birden çıkarmayı hedefliyor. Okan Çakmak: Türkü Ticari Kaygıyla Yorumlanamaz

Başarılı türkücü kariyeri boyunca ticari kaygı ile müzik yapmadığını vurguladı.

Okan Çakmak Kimdir?

Okan Çakmak: Türkü Ticari Kaygıyla Yorumlanamaz

İlk albümü olan “İz” sonrası çizgisini bozmadan türkü çalışmalarına devam eden Okan Çakmak, iki albüm birden çıkarmayı hedefliyor. Virüs sebebi ile aranjörü ile stüdyoya kapanan sanatçı hem kendisini izole ediyor hem de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

2000 yılında şelpe tekniği ile ilgili olarak araştırmalara başlayan Okan Çakmak, bu araştırmalar sayesinde birçok gazete ve dergiye konuk olmuştu.  Arif SAĞ, Musa EROĞLU, Erdal ERZİNCAN, Kubilay DÖKMETAŞ ve Gülşen KUTLU gibi çok değerli hocalarını örnek aldığını sözlerine ekleyen başarılı yorumcu Okan Çakmak şu açıklamada bulundu.

Amacım gün yüzüne çıkmamış eserleri dinleyici ile buluşturmak. Türküler bizlerin geçmişi bu geçmişi geleceğe taşımak en büyük hedefim. Türkülerin yaşanmışlıkları var her Türkünün bir dokunuşu var. Türküler bir yaşam tarzıdır. Türküleri kim doğru, kim aslına uygun yorumluyorsa onu dinlemekte fayda var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler