Ana SayfaKimdirSultan 2. Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu kimdir?

İlgili Postlar

Sultan 2. Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu kimdir?

Sultan 2. Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu kimdir? Nilhan Osmanoğlu nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Osmanlı kökeni tam olarak nereye dayanıyor? Sultan 2. Abdülhamit’in hangi torunudur? Dedesi ve babası kimdir? Nilhan Osmanoğlu hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık…


Bugün Doğan Ünlüler

Nilhan Osmanoğlu kimdir?

Nilhan Osmanoğlu, Osmanlı Hanedanı’nın yaşayan 15 kadın üyesinden ‘sultan’ unvanına sahip olan isimlerinden biri. Nilhan Osmanoğlu, 1987 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İngilizce ve Arapça dillerini biliyor. Osmanoğlu’nun, Hanzade isminde bir kızı ve Mehmed Vahdeddin isminde bir oğlu var.

Nilhan Osmanoğlu 2. Abdülhamit’in kaçıncı kuşak torunudur?

Osmanlı Hanedanı’nın yaşayan son sultanlarından olan Nilhan Osmanoğlu, 2. Abdulhamid Han’ın 5. kuşak torunudur.

Nilhan Osmanoğlu’nun babası ve dedesi kim?

Nilhan Osmanoğlu’nun babası Orhan Osmanoğlu Şam’da, dedesi Harun Osmanoğlu ise Cünye – Lübnan’da dünyaya geldi. Dede Harun Efendi’nin babası Şehzade Mehmed Abdülkerim Efendi ile Sultan İkinci Abdülhamid Han’ın en büyük oğlu olan dedesi Mehmed Selim Efendi, hanedan üyelerinin 1924 yılında yurt dışına çıkarılması ile birlikte Beyrut’a gitmişlerdir.

Büyük dedesi Mehmed Abdülkerim Efendi, Şam’da evlendi ve 1930 ve 1932 yıllarında iki kız çocuğu dünyaya geldi. Ancak, 1935 yılında hayatını kaybetti. Mehmed Selim Efendi de 1937 yılında vefat etti. Böylelikle, Harun Osmanoğlu’nun hayatta annesinden başka kimsesi kalmadı. Uzun yıllar sürgün hayatı yaşadıktan sonra Hanedan üyelerinin yurt dışından Türkiye’ye dönmesine izin verilmesi ile birlikte 1974 yılında Şam’dan Türkiye’ye, İstanbul’a geldiler. Nilhan Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu’nun en büyük çocuğudur.

Nilhan Osmanoğlu’nun çalışmaları

Nilhan Osmanoğlu, Lefke Avrupa Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun oldu. Osmanoğlu, Enderun eğitimi veren Nilhan Sultan Enderun Eğitim ve Araştırma Derneği’nin kurucusudur. Nilhan Osmanoğlu, babaannesi Kösem Sultan hakkında bilgiler verdiği “Kadın Padişah Mahpeyker Kösem Sultan” isimli bir kitap yazmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler