Ana SayfaÜnlülerNihat Sırdar "Türkiye’de Radyoyu Müzik Kutusu Gibi Görme Durumu Var"

İlgili Postlar

Nihat Sırdar “Türkiye’de Radyoyu Müzik Kutusu Gibi Görme Durumu Var”

Senelerdir radyoculuk yapan Nihat Sırdar, radyoculuk hakkında püf noktaları MAG’e anlattı. Ankara’da Hat Organizasyon’un düzenlediği “Bütün Kızlar Toplantık” etkinliğinden önce verdiği özel bir röportajda samimi açıklamalarda bulunan Nihat Sırdar “Türkiye’de radyoyu müzik kutusu gibi görme durumu var” açıklamasında bulunarak, radyoların neden gelişmediği hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Nihat Sırdar’ın o açıklamaları;

“Radyodaki Özgürlük Televizyonlarda Yoktu”

Radyoculuk hakkında samimi açıklamalarda bulunan Nihat Sırdar, “Televiyzoncu olmak ister misiniz?” sorusuna da yanıt verdi. Radyoculuğa başladığı dönemlerde radyonun televizyondan daha özgür bir yayın platformu olduğunun altını çizen Sırdar, “Ben hep belgesel programı yapma hevesindeydim. Öyle bir program da yaptık zaten.” açıklamasında bulundu.

Radyonun Cesur Sesi

26 senedir radyocu olan Nihat Sırdar, eğer radyocu olmasaydı tiyatrocu olmak istediğini de dile getirdi. Sanata önem veren ve sanatı seven Sırdar, aynı zamanda Türkiye’nin dünya çapındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini ancak yayın alanında bu farkın daha fazla olduğunun da altını çizerek Türkiye’de radyoculuğun neden gelişmediğini ele aldı.

Nihat Sırdar “Türkiye’de Radyoyu Müzik Kutusu Gibi Görme Durumu Var”

Hafta içi her sabah “Nihat’la Muhabbet,” akşamları ise “Sivrisinek” programıyla dinleyicileriyle buluşan Nihat Sırdar Türkiye’de radyoculuğun geçmişten günümüze serüvenini değerlendirdi. İnsanların radyo programlarını şarkı dinlemek için bir araç olarak görmesinin yanlış olduğunu dile getiren Sırdar, bu konuda radyolarda da hata olduğunu belirtti. Gündemdeki her konuya uygun bir şarkının olduğunu dile getiren Nihat Sırdar, radyoların hayal gücünü desteklemesi gerektiğini ve radyo formatlarının bu şekilde düzenlenerek şarkıdan daha fazlası olması gerektiğinin altını çizdi.

Nihat Sırdar Kimdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler