Ana SayfaKimdirNergis Çorakçı kimdir?

İlgili Postlar

Nergis Çorakçı kimdir?

Türkiye’nin en önemli oyuncularından birisi olan Nergis Çorakçı kimdir, hangi projelerle tanındı?

1965 doğumlu olan Nergis Çorakçı, konservatuar mezunu oyuncular arasında bulunuyor. İstanbul Konservatuarını kazanan ve burada Tiyatro bölümünü okuyarak mezun olan Nergis Çorakçı, mezuniyeti sonrasında sektörde yer almaya başladı.


Bugün Doğan Ünlüler

Nergis Çorakçı Kimdir, İlk Projesi Ne?

Nergis Çorakçı’nın kim olduğu merak edildiği gibi oyuncunun ilk projesi de oldukça dikkat çekiyor. 1988 yılında ilk defa bir dizide oynayan Çorakçı, Kuşlu Çorap dizisiyle ekranlara da giriş yapmayı başardı. Bu proje devam ederken kendini geliştirmeyi ihmal etmeyen Çorakçı, dönemin en popüler isimlerinden birisi olan Yıldız Kenter’le tanışarak ondan oyunculuk eğitimi almaya başladı.

Kariyeri için bu yıllar oldukça önemli olduğu gibi Çorakçı’nın Yıldız Kenter ile çalışmaya başlaması aynı zamanda çevresinin de genişlemesini sağladı. Oyuncu daha sonrasında farklı projelerde yer almaya başladı. Çorakçı’nın yer aldığı bazı önemli yapımlar ise şöyle; Emanet, Kötü Yol, Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni,  İki Yabancı, Kapalıçarşı, Menekşe ile Halil ve Yıldızların Altında.

Oyuncu sadece dizi ve filmlerde değil aynı zamanda sahnede de oldukça iyi performans sergiledi. Pek çok farklı oyunda yer alan ve en çok projesini tiyatroda gerçekleştiren Çorakçı’nın dahil olduğu bazı oyunlar ise şöyle; Danton’un Ölümü, Batı Rıhtımı, Kadınlar Da Savaşı Yitirdi, Katharina Blum’un Çiğnenen Onuru, Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe, Babalar ve Oğullar.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler