Ana SayfaKimdirHakan Altıner Kimdir?

İlgili Postlar

Hakan Altıner Kimdir?

2018 yılında İstanbullu Gelin dizisinde yer alarak dikkatleri üzerine çeken Hakan Altıner kimdir?

Türkiye’nin en iyi oyuncuları arasında gösterilen ve daha çok televizyon dizileri ile tanınan Hakan Altıner, 9 Mayıs 1952 doğumlu. İstanbul‘da doğan ünlü isim, burada ilk olarak İstanbul Erkek Lisesi’nde eğitim aldı ve sonrasında üniversiteye atıldı. Her ne kadar oyuncu olarak tanınsa da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanan ve buradan mezun olan oyuncu, hukuk mesleğinin yanında oyunculuk yapmayı da istedi ve İstanbul Belediye Konservatuarı’na giriş yaparak burada Tiyatro bölümünü başarılı bir şekilde tamamladı.


Bugün Doğan Ünlüler

Hakan Altıner Kimdir? Hangi Yıl Sahneye Çıktı?

Aldığı oyunculuk eğitimleri sonrasında kendini bu alanda geliştirmek isteyen Hakan Altıner, ilk defa 1974 yılında sahneye çıktı ve ilk deneyimini yaşadı. Mezuniyet ve yıllar sonra kazandığı deneyimle oyunculuğu öğrendiği konservatuarda öğretmen olarak da görev yapmaya başlayan Hakan Altıner, 5 yıllık süre boyunca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları müdürü olarak yer aldı. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde 5 yıl Genel Sanat Yönetmenliği yaparak oyunculuk ve yapımlar adına iyi bir deneyim elde etti.

Oyuncunun hayatındaki en önemli bölümlerden birisi ise önemli oyuncularla bir araya gelerek Tiyatro Kedi’yi kurması oldu. Bu oluşum sırasında Hakan Altıner’e destek veren oyuncular başta eşi İpek Kadılar Altıner, ,Ebru Cündübeyoğlu, Ayda Aksel, Demet Evgar, Can Gürzap, Nedret Güvenç oldu. Oyunculuk, etkili konuşma gibi sahne ve oyunculuk alanında gerekli olan pek çok konuda eğitimler veren Hakan Altıner, Türkiye’nin en önemli değerlerinden birisi olarak gösterilir.

Televizyonlarda 2006 yılında gösterilen Selena dizisinde Ekrem Aykar karakterini canlandıran Hakan Altıner, 2017 ve 2018 yıllarında ise İstanbullu Gelin dizisiyle ekranlarda yeniden sevenleriyle buluştu. Hakan Altıner’in yer aldığı önemli yapımlar ise şöyle; Ne Münasebet (TV Dizisi), Asayiş Berkkemal (TV Dizisi), Uçurum (TV Dizisi), Türk Malı (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi), Adanalı (İstanbul Valisi) (TV Dizisi), Selena (Ekrem Aykar) (TV Dizisi), Korkuyorum Anne (Komiser) (Sinema Filmi)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler