Ana SayfaKimdirPelinsu Pir Kimdir?

İlgili Postlar

Pelinsu Pir Kimdir?

Ekranların önemli yeteneklerinden birisi olarak gösterilen Pelinsu Pir kimdir?

TRT’de yayınlanan Kim Bunlar adlı yapım ile birlikte televizyon dünyasına giriş yapan ve izleyiciler tarafından tanınmaya başlanan Pelinsu Pir 1971 doğumlu. Oyunculuk alanında son dönemlerde iyi bir atılım gerçekleştirerek adından sıkça söz ettiremeye başlayan oyuncu, aynı zamanda Türkiye’de bir ilk olma unvanını da taşıyor. Öyle ki Pelinsu Pir, Türkiye’nin ilk kadın Stand – Up sanatçısı olarak adını şimdiden tarihe yazdırmayı başarmış durumda.


Bugün Doğan Ünlüler

Pelinsu Pir Kimdir? Nerede Doğdu?

1971 yılında İstanbul’da doğan Pelinsu Pir, oyunculuk hayatına Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu ile başladı. Bu alanda üniversite okumayan ve sadece tiyatro eğitimi ile birlikte sektöre giriş yapan Pelinsu Pir, kısa süre içerisinde kendisini geliştirerek Türkiye’nin en önemli oyuncuları arasında girmeyi başardı. Oyuncu aldığı kısa eğitimler ile birlikte ilk defa 1987 yılında ilk profesyonel sahnesini aldı.

Başarılı performansları ile kapıları bir bir aralayan Pelinsu Pir, bir dönem İstanbul Komedi Tiyatrosu kadrosuna dahil oldu. BKM oyuncularıyla birlikte sayısız sahneye çıkan oyuncu, böylece sinema ve dizilerin de aranan yüzlerinden birisi oldu. Oyuncunun ilk dizi projesi 1988 yılında TRT‘de yayınlanan Kim Bunlar adlı yapım oldu. Bu dizinin oyuncu için önemi ilk olmasından ziyade çok önemli oyuncular ile birlikte dizide yer alması oldu.

Oyuncu 2005 yılında Savcının Karısı, 2006 yılında ise Kızlar Yurdu adlı dizilerde yer aldı. Oyuncunun yer aldığı en önemli yapımlar ise Behzat Ç ve İstanbullu Gelin oldu.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler