Ana SayfaKimdirNecati Şaşmaz Kimdir?

İlgili Postlar

Necati Şaşmaz Kimdir?

Kurtlar Vadisi dizileri ve sinema filmi serilerindeki “Polat Alemdar” rolüyle fenomen olan ünlü oyuncu Necati Şaşmaz kimdir? Aynı zamanda Pana Film Yapımcılık Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı olan yapımcı ve senarist Necati Şaşmaz kimdir? Ünlü oyuncu ve yapımcı Necati Şaşmaz ve hayatı hakkında merak edilenler sizlerle…


Bugün Doğan Ünlüler

Necati Şaşmaz kaç yaşında? Aslen nereli? Hangi burç?

Tam adıyla Muhammed Necati Şaşmaz, 15 Aralık 1971 tarihinde Elazığ-Harput’ta doğmuştur. Zaza kökenli bir ailenin oğludur. Yay burcudur.

Necati Şaşmaz kaç kardeş? Kiminle evli? Kaç çocuğu var?

Necati Şaşmaz, Abdulkadir ve Sahil Şaşmaz çiftinin en büyük oğullarıdır. Amcası, eski MHP Milletvekili Tahir Şaşmaz olan başarılı aktörün iki erkek kardeşi vardır. Ünlü aktör; adlarını yine haber gündeminde sıklıkla duyduğumuz iş adamı, yapımcı ve Kurtlar Vadisi dizisinin senaristi Tayyar Raci Şaşmaz (d.1973) ve yönetmen Hilmi Zübeyr Şaşmaz (d.1982) ile kardeştir.

Necati Şaşmaz, 2012 yılından beri kendisinden 21 yaş küçük olan Nagehan Kaşıkçı ile evlidir. Şaşmaz çiftinin; Ali Nadir (d.2013) ve Yusuf Emir (d.2017) adlarında iki oğlu vardır.

Necati Şaşmaz Kimdir?

Asıl mesleği turizmcilik olan ünlü aktör, Kanada’da eğitim görmüştür. 6 yıl ABD’de yaşadıktan sonra 2001 yılında Türkiye’ye ziyarete geldiğinde, o dönemlerde yaşanan 11 Eylül saldırısından dolayı ailesinin isteği üzerine ABD’ye dönmekten vazgeçmiştir. Bedelli askerlik yapan oyuncu, Amerika’da yaşadığı dönemlerde yeşil kart sahibi olmuştur.

ABD’ye tekrar dönmeyen ve Türkiye’de kendisine yeni bir hayat kuran Şaşmaz; öncelikle, Ankara’da bir sigorta acentesi açarak işe hayatına başlamıştır. Kısa bir süre sonra ünlü yönetmen Osman Sınav ile iş görüşmesi yapmıştır. İstanbul’a gittiğinde, bir yapımın senaryo ekibinde çalışacağını düşünen Necati Şaşmaz, aldığı başrol teklifini kabul etmiş ve 2003 yılından beri de “Polat Alemdar” olarak karşımıza çıkmaya başlamıştır. Sonraki yıllarda, Pana Film Şirketini kurarak oyunculuğun yanı sıra yapımcılık yapmaya da devam etmiştir.

Necati Şaşmaz; oyunculuk, film yapımcılığı ve senaryo yazarlığı haricinde “Akş” adlı bir şiir kitabı da çıkarmıştır. Ankara’da yaşadığı ilk gençlik yıllarında, başından geçen bir aşk hikayesini, o dönemde içerisinde bulunduğu tasavvuf kültürünün de etkisiyle kaleme almış ve ilâhi aşkı anlatan bu şiir kitabında toplamıştır.

Necati Şaşmaz, 2014 yılında dizi çekimleri sırasında kendisinin kullandığı aracın kontrolden çıkmasıyla geçirdiği trafik kazası sonrası geçirdiği ameliyatla gündemde yer aldı.

Ünlü aktör Şaşmaz, 2003 yılında başladığı Kurtlar Vadisi dizisiyle kısa sürede, TV ekranlarının fenomen oyuncularından birisi oldu. Reyting rekortmeni dizi film, ilk kez 2005 yılında sinemaya uyarlayarak “Kurtlar Vadisi Irak” filmiyle beyaz perdede yer aldı. Sinema filmi ile de izlenme ve hasılat rekorları kıran Kurtlar Vadisi, sonrasındaki yıllarda da ekranlarda ve beyaz perdedeki yolculuğunu sürdürdü. 2007-2015 yılları arasında, 9 sezon boyunca “Kurtlar Vadisi Pusu” dizisiyle de TV ekranlarındaki başarısını taçlandırdı. Ünlü oyuncu halen; Kurtlar Vadisi dizisi ve sinema filmi serileriyle oyunculuk, film yapımcılığı ve senaristlik serüvenine devam etmektedir.

Kurtlar Vadisi dizileri, ülkemizde olduğu gibi 30 farklı ülkeye de satılarak, dünya çapında da büyük bir başarı ve geniş bir izleyici kitlesi elde etmiştir.

Rol Aldığı Dizi Filmler

  • ???? – Kurtlar Vadisi Kaos (Polat Alemdar)
  • 2016 – 2007 – Kurtlar Vadisi Pusu (9 sezon-300 bölüm-Polat Alemdar)
  • 2012 – Kurt Kanunu (Enver Paşa)
  • 2010 – Halil İbrahim Sofrası (13. Bölüm-Kendisi)
  • 2007 – Kurtlar Vadisi Terör (2 bölüm – Polat Alemdar)
  • 2004 – Ekmek Teknesi
  • 2003 – 2005 –Kurtlar Vadisi (3 Sezon-97 bölüm-Polat Alemdar)

Rol Aldığı Sinema Filmleri

  • 2017 – Kurtlar Vadisi Vatan (Polat Alemdar)
  • 2011 – Kurtlar Vadisi Filistin (Polat Alemdar)
  • 2009 – Kurtlar Vadisi Gladio (Polat Alemdar)
  • 2006 – Kurtlar Vadisi Irak (Polat Alemdar)

Yapımcılığını Yaptığı Filmler

  • 2017 – Kurtlar Vadisi Vatan (Sinema)
  • 2015 – Kara Kutu (Dizi)
  • 2015 – 2013 –Kurtlar Vadisi Pusu (7-8-9. Sezonları)

Senaryosunu Yazdığı Filmler

  • 2017 – Kurtlar Vadisi Vatan (Sinema)
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler