Ana SayfaKimdirMustafa Uzunyılmaz Kimdir?

İlgili Postlar

Mustafa Uzunyılmaz Kimdir?

Ekranların sevilen oyuncularından birisi olan Mustafa Uzunyılmaz kimdir?

2 Haziran 1960 yılında Trabzon’da doğan oyuncu, tiyatro eğitimi alarak oyuncu olmaya karar verdi. Bunun için ilk eğitimini İstanbul’a gelerek buradaki konservatuarda alan oyuncu, tiyatro bölümünü başarılı bir şekilde tamamladı. Bu sayede ekranlarda ve farklı projelerde yer alma fırsatı elde eden Mustafa Uzunyılmaz, bugüne kadarki süreç içerisinde onlarca yapımın önemli isimlerinden birisi oldu.


Bugün Doğan Ünlüler

Mustafa Uzunyılmaz Kimdir, İlk Projesi Neydi?

Oyuncunun tanınmasını sağlayan en önemli yapımlar Kaygısızlar ve Gülşen Abi dizileri oldu. 30 yılı aşan ve sanat yaşamında çok iyi bir kariyeri geride bırakan Mustafa Uzunyılmaz, hala oyunculuğa devam etmektedir. (2017)

Yer aldığı yapımlardaki performansıyla pek çok ödüle de layık görülen Mustafa Uzunyılmaz, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu gibi önemli ödüllere de sahip. Oyuncunun unutulmaz repliklerinden birisi “Her Daim” hala hatırlanmaktadır. Özellikle Kanal D’de ekranlara gelen ve çok sevilen Geniş Aile dizisindeki bu sözüyle unutulmazlar arasında yer alan oyuncu, rol aldığı yapımlarda kendinden hep bir şeyler eklemiştir.

Mustafa Uzunyılmaz Dizileri

Oyuncunun filmografisindeki önemli yapımlardan bazıları ise şöyle; Patron Mutlu Son İstiyor, Salih Kuşu, Meryem, Bu Son Olsun, Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam, İncir Reçeli, Lodos, 2009-2011 Geniş Aile – Devir Daim, İncir Çekirdeği, Osmanlı Cumhuriyeti, Vay Anam Vay, Filler ve Çimen, Yılan Hikayesi, Ayrılsak da Beraberiz, Her şey Çok Güzel Olacak, Tatlı Kaçıklar, Gülşen Abi ve Kaygısızlar.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler