Ana SayfaKimdirMustafa Kemal Uzun Kimdir?

İlgili Postlar

Mustafa Kemal Uzun Kimdir?

2017 yılında vefat eden ünlü yönetmen Mustafa Kemal Uzun kimdir, hangi yapımlarda imzası var?

Türkiye’de tanınan yönetmenlerden birisi olan Mustafa Kemal Uzun, 2017 yılında birlikte çalıştığı bir figüran tarafından öldürüldü. 2017 yılına kadar sayısız eserde imzası olan ünlü yönetmen ölümü ile birlikte büyük bir üzüntü yarattı.


Bugün Doğan Ünlüler

Mustafa Kemal Uzun Kimdir, Kaç Yılında Doğdu?

1959 doğumlu olan yönetmen Balıkesirli. Balıkesir’in Gönen ilçesinde doğan ve hayatının büyük bir kısmını burada geçiren Mustafa Kemal Uzun, eğitimi için İstanbul’a geldi. Yönetmen her ne kadar İstanbul Üniversitesi İktisadi Ve Ticari İlimler Akademisi Gazetecilik Ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’nda okusa da kendini kamera arkası için hazırladı ve eğitim gördüğü sırada da projelerde görev almaya başladı. Arzu Film gibi Türkiye’nin en önemli yapımlarında görev alan ve Ertem Eğilmez’in asistanı olarak bir süre görev yapan Mustafa Kemal Uzun böylece kendini geliştirebilmek adına da büyük bir şans elde etti. Yazarlık, oyunculuk ve reji asistanlığı gibi farklı görevlerde yer alan yönetmen aynı zamanda Haldun Dormen ile tanıştıktan sonra tiyatro projelerinde de yer almaya başladı.

Dizileri Çok Sevilmişti

Son dönemlerde daha çok dizileriyle tanınan Mustafa Kemal Uzun; Genco ve Kanatsız Kuşlar adlı dizileriyle büyük bir beğeni toplamıştı. Son olarak ekranlarda devam eden Kanatsız Kuşlar dizisiyle bilinen yönetmen vefatı ile birlikte dizi sevenlerinde de üzüntü yaratmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler