Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerMüslüm Filminin Ortakları Mahkemelik Oldu

İlgili Postlar

Müslüm Filminin Ortakları Mahkemelik Oldu

Müslüm filminin ortakları mahkemelik oldu! Vizyona girdiği günden itibaren 6.229.522 kişinin izlemesiyle bir rekor sahibi olan Müslüm filminin ortakları mahkemelik oldu. 82 milyon 107 bin lira gişe hasılatı elde eden filmin yapımcılara hangi oranda paylaştırılacağına yargı karar verecek. İşte haberimiz hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar…

Müslüm’ün Herşeyine Tahammül Ettim!

Müslüm filminin ortakları mahkemelik oldu!

Müslüm filminin ortakları mahkemelik oldu! 2013 yılında hayata gözlerini yuman Arabesk müziğin efsane ismi Müslüm Gürses’in hayatının vizyona uyarlanması olan Müslüm filmi, yapımcılarını ikiye böldü.

Bugüne kadar vizyonda kaldığı 9 hafta boyunca 6 milyondan fazla izleyici sayısıyla 2018 yılının en çok izlenen filmi rekorunu elde tutan filmin, ortakları arasındaki anlaşmazlığı usta magazin gazetecisi Ali Eyüpoğlu kaleme adı.

İşte Ali Eyüpoğlu’nun ortakların arasındaki anlaşmazlığı kaleme aldığı o yazısı…

Filmde Müslüm Gürses'i Timuçin Esen canlandırdı
Filmde Müslüm Gürses’i Timuçin Esen canlandırdı

Müslüm Filminden Yeni Rekor

Yapımcıya yapılacak ödemenin yüzde 50’sini istedi

“Müslüm Gürses’in hayatını anlatan “Müslüm”, 2018’in en çok izlenen filmi oldu. Vizyondaki 9’uncu haftasında 6.229.522 kişinin izlediği film, 82 milyon 107 bin lira hasılat elde etti. Digital Sanatlar/Mustafa Uslu ile ICNN Yapım Bilişim Danışmanlık/Nuri Yıldırım, “Müslüm”ün eşit oranda iki hissedarı. Ancak Uslu, filmi CGV Mars Entertainment’e verirken tüm hakların kendinde olduğunu beyan etti.

Filmin vizyona girmesine bir gün kala ICNN Yapım, CGV Mars Entertainment’a ihtarname gönderdi. Eser İşletme Belgesi’ni kanıt olarak sunan şirket, yapımcıya yapılacak ödemenin yüzde 50’sini istedi, aksi takdirde filmi durduracağını bildirdi.

Bunun üzerine CGV, sorunu çözmeleri için iki ortağı bir araya getirdi. Yıldırım, Uslu’ya düşen payın yüzde 50 olduğunu kabul etti. Yıldırım, Uslu’nun “Ekstradan harcamalarımız oldu, payım yükseldi” diyerek sunduğu harcamalara itiraz etti.

Müslüm Gürses kimdir?

Biriken para 20 Milyon civarında

Taraflar anlaşamayınca konu yargıya taşındı. Bunun üzerine CGV Mars, “Müslüm” filminden yapımcılara düşen payın yüzde 50’sini Uslu’nun hesabına, yüzde 50’sini ise Sulh Ceza Mahkemesi’ne yatırmaya başladı. Şu ana kadar burada biriken para 20 milyon lira civarında. Yargı karar verecek, bu paranın yapımcılar arasında hangi oranda paylaşılacağına.”

Müslüm Gürses ve Muhterem Nur Aralarındaki Yaş Farkına Rağmen Destansı Aşkları!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler