Ana SayfaÜnlülerMünir Özkul'un kızı: Babam sürekli çalıştığı için yatılı okullarda okudum!

İlgili Postlar

Münir Özkul’un kızı: Babam sürekli çalıştığı için yatılı okullarda okudum!

Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, “Babam sürekli çalıştığı için yatılı okullarda okudum!” şeklindeki açıklamaları ile gündem yarattı. Güner Özkul, babası Münir Özkul ile olan ilişkisinden, çocukluk yıllarına dair hatıralarına kadar tüm bilinmeyenleri samimiyetle anlattı. Detaylar haberimizde…

Münir Özkul’un eşi, usta sanatçının ölüm anını anlattı… Son nefesini nasıl verdi?

Münir Özkul’un kızı Güner Özkul’Dan bomba açıklamalar

Merhum sanatçı Münir Özkul’un kızı Güner Özkul, özel bir dergiye verdiği röportajda çarpıcı açıklamalara imza attı. Babası Münir Özkul ile arasında nasıl bir ilişki olduğundan tutun da, çocukluk yıllarının nasıl geçtiğine kadar her şeyi samimiyetle anlatan Güner Özkul’un o röportajından çarpıcı başlıklar şu şekilde:

Münir Özkul Kimdir?

Babam sürekli çalışmak zorunda olduğu için yatılı okudum

Babam sürekli çalışmak zorunda olduğu için yatılı okudum, ama tatillerime denk gelen setlerde babamla birlikteydim. Arzu Film döneminde; kemikleşmiş oyuncu kadrosu senaryo aşamasından itibaren sürece dahil oluyor, sabaha kadar karakter analizi yapılıyordu. Bugün sinema hakkında en ufacık bir fikrim varsa, o çalışmalarda dinlediğim konuşmalar üzerindendir diyebiliriz.

Babam o kadar da mütevazı değildi

Çocukken babanızın ünlü olduğunu çok anlamıyorsunuz, size sorulmaya başladıkça farkına varıyorsunuz. Çok büyük bir sorumluluk çünkü babam bütün Türkiye’nin ‘baba’ olarak kabul ettiği bir insan. “Babam o kadar da mütevazı değildi” dediğimde, “Sen kim oluyorsun?” diye kızdılar bana mesela. Benim kastettiğim, işi söz konusu olunca babamın hayatında tevazuya yer olmadığıydı.

Sevdiği işi yaptı

Babam ömrü boyunca sevdiği bir işi yaparak yaşadı; bu herkese nasip olacak bir şans değil. Hele bugün hiç değil. Ne zaman onun filmlerini izlesem, sanki hiç orada olmamışım gibi kendimi kaptırır ağlarım. Hatta bazen ağlayacağım yer gelecek diye gözlerimin dolduğu da olur. ‘Bizim Aile’de çok zorlandıkları bir sahne vardı; gülmeleri gerekirken o sahne bir türlü çekilemedi ve sonunda sinirleri bozulup ağladılar. Yine ‘Gülen Gözler’de, müteahhitle kavgalarını seslendirirken Sadettin Erbil’le ter içinde kalmışlardı; izlerken hep bunları hatırlarım.

Manipülasyon ustasıydı

Ben, babamın halim selim bir dönemine denk geldim. Birlikte çok eğlenirdik. İçinde kaldığı için beni resme o yönlendirdi, ben de farkına varmadan kendim istedim sandım. Çok zeki bir insandı ve manipülasyon ustasıydı, bir şeyi aslında sizin istediğinize ikna edebilirdi.

Parayla işi olmazdı

Parayla hiç ilişkisi olmayan bir insandı, maaşını ilk günden bitirirdi. Eşi Umman Abla, çekmecede tedavülden kalkmış paraları biriktiriyordu. Babam bir gün çekmeceyi açtı “Paramız yok diyorsun, burada bir sürü para var” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler