Ana SayfaDizilerMini Dizi Börü ne zaman başlayacak? Dizinin özelliği ne? Mini dizi nasıl...

İlgili Postlar

Mini Dizi Börü ne zaman başlayacak? Dizinin özelliği ne? Mini dizi nasıl olur?

Türkiye’de mini dizi olarak bir ilki yaşatacak olan Börü’nün yayın tarihi belli oldu. İzleyici ile buluşmak için gün sayan Börü’nün konusu ne, nerede çekiliyor, ne zaman yayınlanmaya başlayacak, mini dizi ne demek, dizinin özelliği ne? Börü hakkında merak edilen her şey haberimizde…

Börü dizisinin konusu ne?

Börü dizisinde Polis Özel Harekat’ın en seçkin birimi olan 3450 telsiz kodlu BÖRÜ timinin mücadelesi ekrana yansıyacak. Merakla beklenen Börü dizisinin künyesinde, “2014 baharında Türkiye. Sınırda düşmanların çoğaldığı, içeride tehlikeler çemberinin giderek daraldığı bir dönem. Türkiye Cumhuriyeti yakın tarihinin en büyük tehditleriyle karşı karşıya. BÖRÜ, vatan aşkı ile tutuşmuş yalnız kahramanların destanını anlatıyor. Onlar son kale.” şeklinde ifadeler yer alıyor. Ayrıca, 1. bölüm ön izlemedeki tanıtım metni şu şekilde: “Aklına gelen soruyu biliyorum. Neden Börü. Orta Asya mitolojisinde Türklerin koyduğu bir ad. Sürüyü koruyan ama sürüden sonsuza kadar uzakta durması gereken kurt, Börü. Biz, toplumun iyiliği için kendini tüketenleriz. Kahraman değiliz, çoğumuz huzursuz, mutsuz, yapayalnız… Yalnızca amacımız kutsal. Gecenin karanlığında sürü zayıf düştüğü an onları parçalamak isteyen canavarları durdurmak! Bir gerçek var çömez… Börü’nün de bildiği bir gerçek. Bazen geç kalıyoruz. Yetişemeden kabus çoktan başlamış oluyor. Bazen… Canavarlar kazanır.”

Börü nerede, nasıl çekiliyor?

Tıpkı savaş filmlerinde olduğu gibi gerçek mekanlarda, gerçek ekipmanlar ile çekilen Börü için yapımcılardan edinilen bilgilerde “Toplam 6 bölümden oluşan ve ilk 60 dakikalık dizi olma özelliğini taşıyacak, askeri filmlerdeki gibi gerçek ekipmanlar, gerçek mekanlarla uyarlandı. Özellikle çatışma sahnelerinde ki görsel efektlerle dikkat çekecek.” deniyor.

Börü dizisi ne zaman yayınlanmaya başlayacak?

Merakla beklenen Börü dizisi, daha önce 2017 yılının Eylül ayında ekrana geleceği şeklinde haberler ile gündeme gelmişti. Ancak, o tarihte yayınlanmaya başlamamıştı. Börü’nün gerçek yayın tarihi belli oldu. Börü dizisi, 28 Şubat Çarşamba akşamı saat 20:00’de ilk bölümü ile Star TV ekranlarında yayınlanmaya başlayacak.

Mini dizi ne demek? Börü’nün özelliği ne?

Türkiye’de ilk kez Börü dizisi ile gerçekleşecek olan mini dizi projesinin özelliği, 6 bölümden oluşması ve ilk kez 60 dakikalık bölümlerden oluşan bir dizinin Türkiye’de yayınlanacak olması.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler