Ana SayfaÜnlülerMeryem Uzerli'nin Çok Konuşulacak Röportajı

İlgili Postlar

Meryem Uzerli’nin Çok Konuşulacak Röportajı

Uzun süredir televizyondan uzak kalan oyuncu Meryem Uzerli Hürriyet’ten Hakan Gence’ye özel ve iş yaşamı ile ilgili çok özeli itiraflarda bulundu. İşte o röportaj…

Meryem Uzerli’nin Aşk İtirafı Çok Konuşluyor!

Meryem Uzerli’nin Çok Konuşulacak Röportajı!..

* Bu onunla ilk röportajımız. Tam sözleştiğimiz saatte geliyor. İçeriye girdiği an karşısındakini etkisi altına alan güçlü bir aurası var. Neden dikkatleri bu kadar üzerine topladığını o an anlıyorum.

*Nefeslenmek için kendini koltuğa bırakıyor. Üzerindeki deri ceket ve pantolon takımın rahatlığından bahsediyor. Meğer çekim günleri dışında Berlin’de sürekli eşofmanla geziyormuş: “Arada böyle giyinip süslendiğim zaman kızım, ‘aa anne sen güzelsin’ diyor.”

*Kahve ve çay içmediğini söylüyor, röportaja başlamadan sadece bir şişe su rica ediyor. Bir tabak patates kızartması siparişi veriyor. Tabağın kenarına ketçap ve mayonez sıkıyor. Salata için istediği tek şey hellim peyniri. Meğer peyniri bağımlılık derecesinde seviyormuş.

*Aksanlı Türkçesi sohbeti daha eğlenceli hale getirirken, kâh samimi kahkahalar atıyor, kâh gözleri doluyor. Bir yanıyla çok güçlü duruyor. Ama bir yanıyla da size kocaman mavi gözleriyle baktığında, dokunsan kırılacak hissi uyandırıyor. Kendiyle ilgili güzel şeyler duyduğunda hâlâ sık sık kızarıyor: “Çocukken de çok utangaçtım. Hep domates gibi kızarırdım…”

Meryem Uzerli Kimdir?

Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

Meryem Uzerli: “Apartman Dairesinde Yaşıyorum.”

* Bir ayağınız Türkiye bir ayağınız Berlin’de. Berlin’de kendinize nasıl bir hayat kurdunuz?

Meryem Uzerli: “Beşinci katta, bir apartman dairesinde yaşıyorum. Mutfakla birleşen büyük bir oturma odamız, kızımın ve benim yatak odalarımız, iki banyomuz var.”

  • İşinizin olmadığı bir gün orada nasıl geçiyor?

Meryem Uzerli: “Her sabah 7.15’te saatin alarmıyla uyanıyorum. Hemen hazırlanıp Lara’yı giydiriyorum. Birlikte kahvaltı yapıyoruz. Bisikletime atlıyorum, Lara’yı yuvaya götürüyorum. Oradan süpermarkete eksikleri tamamlıyorum. Eve dönüp temizlik yapıyorum.”

  • Ben hep yardımcılarınız falan vardır diye düşünüyordum…

Meryem Uzerli: “Çalışmadığım sürece yardımcım yok. Yorucu olsa bile ne kadar ‘normal ve basit’ yaşarsam o kadar mutlu oluyorum. Çamaşırları kendim yıkıyorum. Mutfağa girip akşam yemeği hazırlıyorum, Lara yuvadan geldiğinde biraz oynuyor; yemek yiyoruz. Akşamları televizyon izliyoruz.”

Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

  • Yalnız bir kadın olarak flörte nasıl zaman buluyorsunuz?

Meryem Uzerli: “Süpermarketlerde artık kimse kafasını kaldırıp karşındakinin yüzüne bakmıyor ki! Herkesin elinde cep telefonu, bekârlık aplikasyonlarıyla uğraşıyor.”

  • Sizin aplikasyonunuz var mı?

Meryem Uzerli:  “Yok, ben seyahatlerimde gerçek insanlarla tanışmayı ve gerçek ilişkiler yaşamayı tercih ediyorum. Arada oralardan bir şeyler çıkıyor (gülüyor).”

Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

Meryem Uzerli: “Çocuk Sahibi Olunca “Hayat Bir Mucize Gibi”

  • Kızınız Lara altı yaşında. Annelik size nasıl Geldi?

Meryem Uzerli: “Çocuk sahibi olunca “Hayat bir mucize” lafının altına imza atacak hale geliyorsun. Gerçek sevgi, korku ne demek hepsini hissediyorsun. Hayattaki önem sıraların değişiyor.”

  • Alman disiplininde bir anne misiniz?

Meryem Uzerli: “Çok sert değilim. Ama bazen ciddi olmam gerekiyor. Yoksa Lara evde bir klip açıp burnumun üzerinde dans edebilir! Hatalar yapıyorum ama en önemli şeyin ona sevgi ve güven vermek olduğuna inanıyorum.”

Meryem Uzerli İle kızı ile ilgili görsel sonucu

  • Çocuğunuzu tek başınıza büyütüyorsunuz. Bekâr anne olmanın zorlukları neler?

Meryem Uzerli:: “Kader sana bir yol çiziyor ve “Durum bu” diyor. İşte o noktada içinden büyük bir güç çıkıyor. Tabii ikinci bir ebeveyni olsun isterdim. Fakat diğer kişi, bizim hayatımızda olmak, sorumluluk almak istemedi. Lara sağlıklı, benim için en önemli şey hep buydu.”

  • Babasıyla görüşüyor ya da maddi destek alıyor mu?

Meryem Uzerli:: “Hayır”

Meryem Uzerli İle kızı ile ilgili görsel sonucu

  • Yeni yılın ilk günlerinde Instagram’da bir fotoğrafınızın altına “Artık taviz yok” yazdınız. Bugüne kadar çok mu taviz verdiniz?

Meryem Uzerli:: “Hayat tavizsiz olmaz. En basiti bir çocuğum var ve ona hep kendimden bir şeyler vermem gerekiyor. Ben o tip paylaşımları çok düşünmeden anlık olarak yapıyorum. O gün kendi duygularımı artık daha çok dinlemeye karar verdim ve o lafı paylaştım.”

Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

Meryem Uzerli: ” Pişmanlıklarım Yok.”

  • Geçmişe dönecek olsanız neyi farklı yapardınız?

Meryem Uzerli: “Ne kadar ağır dönemler geçirmiş olsam da yaşadıklarımın tümü beni bu noktaya getirdi. Verdiğim kötü kararların içinden bile iyi şeyler çıkarmayı bildim. Kendimden memnunum. Pişmanlıklarım yok.”

** Biraz Polyanna’lık da var mı peki?

Meryem Uzerli: “Yok. Süper hassas, aşırı duygusalım. Çok melankoliğim. Evde oturup uzun uzun düşünürüm. Mesela çok ağladığım dönemlerim olmuştur. Ama hayatı her zaman Allah’tan bir hediye olarak görüyorum. Şükretmek beni pozitif bir yere taşıyor.”

Meryem Uzerli İle kızı ile ilgili görsel sonucu

** Sürekli neşeli görünen, kahkahalar atan kadın aslında bir yanılsama mı?

Meryem Uzerli: “Hayır, insanları seviyorum, onları görünce mutlu oluyorum ve o neşe gerçekten içimden geliyor. Kırılgan taraflarım yalnızken ortaya çıkıyor.”

** Âşık mısınız?

Meryem Uzerli:  “(Gülüyor) Aşk üzerine de çok düşünüyorum. Artık aşk benim için eskisi gibi inişler, çıkışlar demek değil. Tabii tutku önemli ama şu an hayatımda biri olsa yaşadığım şey çok daha sakin olur.”

Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

**Anneniz vaktiyle size “Türk erkeklerine karşı dikkatli ol” demiş. Türk erkeklerine tövbeli misiniz?

Meryem Uzerli:  “Annem 40 yıldır bir Türk’le evli, nasıl böyle bir şey söyler? Sadece ünlü olduğumda, “Gerçekten seninle mi birlikte olmak istiyorlar yoksa ününe mi geliyorlar, ona dikkat et” demişti.”

**Artık bunun ayrımına varabiliyor musunuz?

Meryem Uzerli: “Karnındaki his mi kafandaki korku mu… Bu ayrımı yapmak zor. Hiçbir zaman “İnsanları çözdüm” diyemem.”

* Erkekler konusunda çok hata yaptınız mı?

Meryem Uzerli:  “Evet, yaptım. “Burada bir yanlışlık var” diye hissedip yine de devam ettim. Aslında geçmişteki ilişkilerimde beni bu tip yanlışlıklara karşı uyandıran bir sürü an oldu ama onları duymazlıktan geldim. Sanırım o ilişkiye inanmak istedim.”

Meryem Uzerli: “Aşkı Bulacağım”

** Peki bir gün aradığınız aşkı bulacağınıza inanıyor musunuz?

Meryem Uzerli: “Evet, inanıyorum. İnanmazsam hayat devam etmez.”

**Son olarak “Bir Türk oyuncuya âşık olmuştum” dediniz. Ozan Güven olduğu iddia edildi…

Meryem Uzerli: “Seyirci olarak tabii âşığım. İnanılmaz bir oyuncu. Fakat onun dışında sadece arkadaşız.”

Meryem Uzerli İle kızı ile ilgili görsel sonucu

**Dokuz yıl önce Türkiye’ye geldiniz ve bir gecede ünlü oldunuz. Bu büyük değişimle nasıl başa çıktınız?

Meryem Uzerli: “Elimden geldiğince hayatıma normal şekilde devam etmeye çalıştım. Zaten oyunculuğa da bir anda başlamadım. Almanya’da 10 yıl tiyatro yapmıştım.”

** Bu tanınırlığın en büyük dezavantajı neydi?

Meryem Uzerli:” İlişkilerini herkesin gözü önünde yaşamak. Buna alışkın değildim. Birden özel hayatın hakkında yazıp konuşuyorlar. Bu, bana ve ilişkilerime iyi gelmedi. Üzerimde baskı yarattı. Onun dışında hakkımda çıkan haberlere üzülmedim çünkü bu dünyanın farkındayım.”

Meryem Uzerli İle kızı ile ilgili görsel sonucu

Meryem Uzerli:  “Yerlerin Dibine Kadar İndim.”

* Savrulduğunuz zamanlar oldu mu?

Meryem Uzerli: “Ooo tabii. Bence hepimiz hayattayken birkaç kere ölüyor ve yeniden diriliyoruz. Ben de bu hayatta çok öldüm, yeniden doğdum. Yerlerin dibine kadar indim. Mesela geçen yıl kendi hayatımla ilgili ters giden bir şeyler oldu. Yatağın üzerinde oturup, ağlayıp çok dua ettim “Allahım insan olmak ne kadar zor” diye.”

**Nedir insan olmak?

Meryem Uzerli: “İnsan olarak bu dünyada yaşamak, mutluluğunu aramak, iyi hissetmeye çalışmak, acılarla yüzleşmek ve bunlarla yaşamak. Gerçekten zor.”

Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

Meryem Uzerli: Kendi Kendimi Mutsuz Ediyorum”

** Güzel, yetenekli bir kadınsınız, her şeye sahip gibi duruyorsunuz. Nedir size bunları hissettiren?

Meryem Uzerli:  “Dünyada her şeyin olabilir ama bu, sen mutlusun demek değil ki. Benim yaşadıklarım da duygusal dünyamla ilgili. Kendimi düşüncelerimle mutsuz ediyorum.”

* Nasıl yani?

Birincisi, çok güçlü bir beynim var, bazen derinlere iniyor, oradan çıkamıyorum. İkincisi, hepimiz çocukken travmalar yaşıyoruz ve içimizdeki o çocuk hiç ölmüyor. İçimdeki çocuk bazen hâlâ olgun Meryem’le kavga ediyor. Bir de tabii âşık olduğumda böyle oluyorum. Büyüyüp olgunlaştıkça ilişkileri yaşama şeklimiz değişiyor. Ne kadar tecrübe kazanırsan, sevgi o kadar derine iniyor. Yüzeysel ilişkiler yaşamıyorum. Gerçek sevgiyi yaşayınca da duygular en hassas noktalarına dokunuyor.

* Şimdi mutlu musunuz?

Meryem Uzerli:  “Benim için anlık mutluluk var. Mesela karnım aç ve birazdan sipariş ettiğimiz yemek gelecek, o yüzden mutluluk hissediyorum. Ya da Lara aklıma geliyor, mutlu oluyorum. Ama iyiyim ve bunun için şükrediyorum.”

Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

 

* Hayatımıza ‘tükenmişlik sendromu’ diye bir kavram soktunuz. O dönem size bunu yaşatan bir ilişki miydi yoksa çalışma şartları mı?

Meryem Uzerli:  “İnsan duygusal ve fiziksel anlamda tükenirse sebebi sadece bir tek şey olamaz. Duygusalız; inişlerimiz, çıkışlarımız oluyor. Yıllar içinde kendimizi dinlemeyip uzun süre robot gibi yaşarsak ve bir sürü şey birikip aynı anda üzerimize gelirse patlıyor, tükeniyoruz.”

* Size “Türkiye ye geldi,ünlü oldu, para kazandı ama sonra bir anda gitti” diye tepki duyanlar da oldu…

Meryem Uzerli: “Onların düşüncelerini o kadar iyi anlıyorum ki yargılamıyorum. Dışarıdaki görüntü bu. Ama insanı dışına bakarak yargılamayın, içinde neler oluyor bilmiyorsunuz. Ben sadece bir insanım. Fırtınasız, inişleri çıkışları olmadan, hayatı süper yaşayan kim var? Tanımıyorum. Ben de hiç”
Meryem Uzerli İle kızı ile ilgili görsel sonucu

** Yıllardır bu aksandan neden kurtulamadınız?

Meryem Uzerli: “İlk dizim başlayana kadar Türkiye’de yaşamadım. Sadece yılda iki hafta babaannemi, halamı görmek için Büyükada ve Kadıköy’e gelirdik. Almanya’da evde sürekli Almanca konuşurduk. E okulumuz Alman okuluydu. Dizi başladı, buraya geldim. Türkçem ilerledi ama aksanım kaldı. Çünkü bazen günde 18 saat sadece çekim yapıyorduk. Sonra eve gelip ertesi gün laflarını ezberliyor, üç saat uykuyla devam ediyordum. Dizi bitti, bu kez hamile kaldım. Yalnız başımaydım. Hamilelikte tüm konsantrasyonum, sağlıklı olmak, duygusal zorluklarımı dengelemekti. Aksan aklıma gelmedi. E çocuk doğdu, aksan dersi yine alamadım!”

**Anneniz Alman, babanız Türk. Siz kendinizi Türk mü Alman mı hissediyorsunuz?
 Meryem Uzerli: “Ben sadece Meryem’im ve bir insanım. Kafamın içinde, düşüncelerimde veya insanlara bakışımda sınırlar yok. Benim evim dünya Ve buraya bir astronot gibi tepeden bakıyorum.”
Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

Meryem Uzerli: “İçimdeki Hayvan Dışarı Çıksın İstiyorum”

**Ekrana neden ara verdiniz?
 Meryem Uzerli: “Oynayacağım karakterin güçlü olmasını istiyorum. Mesela geçmişte oynadığım bir dizide karakter güçsüz yazılmıştı. İşte o zaman hastalanıyorum. Çünkü içimde var olan hayvan dışarıya çıksın istiyorum. O güç çıkmazsa insan depresif oluyor.”

* Yeni sinema filminiz ‘Kovan’da sizi nasıl bir karakterde izleyeceğiz?

Meryem Uzerli:   “‘Ayşe’, Karadeniz’de doğuyor, eğitim için genç yaşında Almanya’ya bir arkadaşının yanına gidiyor. Yıllar sonra annesi hastalanınca Karadeniz’e dönüyor. Arıcılık yapan annesi, “İşe sen devam et” diyor. Arıcılığı öğrenirken “Ben doğadan daha güçlüyüm” diye düşünerek bazen doğayı manipüle etmeye ve işlerini kolaylaştırmaya çalışıyor. Ama doğa kazanacağını, ona hep çok ağır şekilde öğretiyor.”

Meryem Uzerli: “Peynir Bağımlılığım Var.”

* Filmi Artvin’de çektiniz. Karadeniz hayatı nasıldı?

Meryem Uzerli:  “İnanılmazdı. Ahşap binada kaldık. Elektrik yokken mum yaktık, çamaşırlarımızı ekip olarak birlikte yıkadık. Benim peynir bağımlılığım var. Muhlamaya bayıldım.”

Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

** Sizi Venedik, Cannes gibi önemli film festivallerinde görüyoruz. Çok mu kuvvetli bağlantılarınız var?

Meryem Uzerli:  “Oyunculuğa başladığım an festivallere gitmeye başladım. Çünkü oraya farklı kültürlerden oyuncular, yapımcılar, yönetmenler geliyor, sohbet ediyorsunuz, yollar ınız kesişiyor. Mesela festivalde bir oyuncuyla tanışmıştım. Onunla tiyatro yaptık. Ondan sonra ‘Muhteşem Yüzyıl’ için deneme çekimi istendi ve ‘Hürrem’ oldum.”

Meryem Uzerli: “İçimde Bir Ateş Var”

* Kariyer olarak istediğiniz noktada mısınız?

Meryem Uzerli:  “Kendi çizgimi seviyorum. Şu an toprağa yeni tohumlar ekiyorum. “Her şeyi yaşadım” diyemem, bu işin bir sonu yok. Benim içimde bir ateş var ve beni o ateş yürütüyor.”

Meryem Uzerli İle Çok Özel Röportaj ile ilgili görsel sonucu

** Yeni filminiz bir kadın hikâyesi anlatıyor.Türkiye’de kadın olmak zor mu?

Meryem Uzerli:  “Dünyada kadın olmak zor. Her gün, güçlü pozisyondaki bir adam bu gücünü bir kadına karşı kullanıyor. Bütün dünyada kadınlar aynı işi yapıp erkeklerden daha az kazanıyor. Mesela bana bir sinema filmi geldi. Erkek başrol benden 10 kat fazla alacaktı. Orada erkek oyuncu da tepki göstermeliydi ama göstermedi. Bu sefer, “Meryem çok para istedi” diye haberler çıktı.”

* Türkiye’ye geldiğiniz an kilolarınız konuşuldu. Bu da bir tür şiddet mi?

Meryem Uzerli: “Bana yapılanı şiddet olarak görmedim. Kilolarımın konuşulmasını komik bulup güldüm. “Bunlar demek manken gibi oyunculara alışkınlar, tamam şimdi de benimle tanışıyorlar” diye düşündüm.”

 

* Yani bu yüzden kilo vermediniz mi?

Meryem Uzerli:  “Hayır, aslında hep böyleydim. O dönem tiroid bezlerimle ilgili bir sorun vardı.”

* Estetik yaptırdığınız iddiaları ne kadar doğru?

Meryem Uzerli: “Ameliyat olmadım. Yüzüme dokunuşlar yaptırdım, botoks ve dolgu… Ama kabul ediyorum bir dönem ayarını kaçırdım. O dönem özgüvenim düşüktü. Sanatçıyım, hassasım; bana bir sanatçı göster ki bakış açısı dümdüz olsun!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler