Ana SayfaKimdirMert Ekren Kimdir?

İlgili Postlar

Mert Ekren Kimdir?

Söz yazarı ve besteci olan, birçok hit şarkıya imza atan ve ünlü isimlere parçalar veren Mert Ekren Kimdir? Mert Ekren Nerlidir? Mert Ekren Biyografisi ve hakkında bilinmeyenler haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Mert Ekren Nerelidir? Mert Ekren Kaç Yaşındadır? Mert Ekren Hangi Burç?

Mert Ekren, 1 Ekim 1978 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelmiştir. 40 yaşında olan Mert Ekren terazi burcudur.

Mert Ekren Kimdir?

Bir dönem Cumhurbaşkanlığı yapmış olan Turgut Özal’ın kızı Zeynep Özal ile evlenmiş ve boşanmış olan Asım Ekren’in oğludur. Babası baterist Asım Ekren’dir ve  annesi Selçuk Başar’ın kız kardeşi olan Asuman Başar’dır. Özel Yıldız Lisesi’nden mezun olmuştur. Daha sonra müzik hayatına balamıştır ve 1995 senesinde “Kuşadası Altın Güvercin” müzik yarışmasına katılmış ve  “Aşkımı Çaldın” adındaki parçasıyla birinci olmuştur. Birinciliğin peşi sıra Gelişim Orkestrası’nın Ekren’e desteğiyle Uğur Başar’ın direktörlüğünde kendi adını taşıyan ilk albümünü çıkarmıştır.

1999 senesinde çıkardığı ikinci albümünün çıkış parçası “Alo Orda mısın” ile döneminde herkesin diline dolandı. Mert Ekren’nin birçok şarkısı da başka şarkıcılar tarafından yorumlanmıştır. Alişan‘ın “İkimize Birden” Reyhan Karaca‘nın “Tam İsabet” şarkısı, Burcu Güneş‘in “Sahilden” parçası bunlardan bazılarıdır. Mustafa Sandal‘ın “Mevcut” şarkısının sözleri Mert Ekren’e aittir. Hande Yener‘in sesinden dinlediğimiz hit şarkılar”Naber” ve ”Bakıcaz”, söz,müzik ve düzenlemesi Mert Ekren tarafından yapılmıştır.

Mert Ekren, yaptığı beste ve şarkı sözü yazarlığının yanı sıra birçok albümde aranjörlük görevini üstlenmiştir.

2015 yılının yaz aylarında çıkmış olan Ajda Pekkan ve Gülben Ergen’nin  albümlerinde de Mert Ekren’e ait şarkılar ve besteler bulunmaktadır. AltayKutsi ve Azerbaycanlı şarkıcı olan 2011 Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Nigar Cemal da söz ve müziği Mert Ekren’ne ait şarkıları albümlerinde bulundurmuştur.

23 Mart 2015 senesinde Show TV’de ekranlara gelen, sunuculuğunu Özge Ulusoy’un üstlendiği “Bugün Yıldız Benim” adındaki yarışmada sesine, stiline, tarzına güvenen ev hanımları yarışmıştır, jüri koltuğunda Mert Ekren, ile birlikte modacı Hakan Akkaya ve türkücü Songül Karlı yer almıştır.

Mert Ekren Albümleri :

1997 – Mert Ekren Içinemi Düştün Aşkın
1999 – Aşk İçin
2002 – Gitme Dur
2004 – Sil Baştan

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler