Ana SayfaKimdirReyhan Karaca Kimdir ?

İlgili Postlar

Reyhan Karaca Kimdir ?

Pop müziği şarkıcısı Reyhan Karaca Kimdir? Reyhan Karaca Nerede Doğdu? Reyhan Karaca Aslen Nereli? Reyhan Karaca Hangi Burç? Reyhan Karaca’nın Albümleri Neler? Reyhan Karaca’nın Singleri Hangileri? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Reyhan Karaca Nerede Doğdu? Reyhan Karaca Aslen Nereli? Reyhan Karaca Hangi Burç?

Reyhan Karaca, 8 Kasım 1970 yılında İstanbul’da doğmuştur. Reyhan Karaca Aslen İstanbulludur. Reyhan Karaca Akrep Burcudur.

Reyhan Karaca Kimdir ?

Reyhan Karaca, müzik yaşamına İstanbul Çocuk Korosu’nda başlamıştır. Küçük yaşta müziğe olan yeteneği keşfedilen sanatçı Reyhan Karaca, ilkokulu bitirdikten sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitimi Bölümü’nde eğitimine devam etmiştir. Burada ortaokul, lise ve üniversite eğitimini tamamladıktan sonra yine İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Müzik Bölümü’nde yüksek lisans yaptı. Yüksek eğitimini tamamlamasından sonra 3 yıl kendi okulunda kabak kemane dersleri verdikten sonra 2001-2002 yılları arasında özel bir lisede müzik öğretmenliği yaptı.

Reyhan Karaca birçok isime vokal ve ensturman ile eşlik etti. 1988 yılında Melih Kibar ile Eurovision Türkiye elemelerinde solistlik yaptı. 1989 yılında Zerrin Özer ile çalışmayan başlayan Reyhan Karaca, 1991 yılında İzel, Can ve Reyhan üçlüsü olarak Eurovision’da, “İki Dakika” adlı parça ile Türkiye’yi temsil etti. Bu parça ile Türkiye elemelerinde 1., yarışmada ise 12. oldu.

Reyhan Karaca’nın 1993 yılında ilk albüm çalışması “Başlangıç” ile Türk Pop Müziği listelerine hızlı bir giriş yaptı. Bir yandan sahne çalışmalarına devam eden sanatçının yükseliş yapması, 1995 yılında Star TV’de yayınlanan “Gölge Çiçeği” adlı dizinin müziğini seslendirmesi ile oldu. Aysel Gürel‘e ait olan ve dizinin ismini taşıyan parçada etkili vokali ile adından söz ettirmeyi başardı. 1997 yılında çıkış yaptığı “Sevdik Sevdalandık” adlı albümünü müzik piyasasına çıkardı. Aynı yıl Kral TV’nin düzenlediği yarışmada “En iyi Çıkış Yapan Pop Müziği Kadın Şarkıcı” ödülüne sahip oldu.

Reyhan Karaca’nın Albümleri:

1993 Başlangıç

1997 Sevdik Sevdalandık

2000 Yaman Olacak

2003 Mesela

2007 İmza

Reyhan Karaca’nın Singleri:

2009 Sevmeyi Bilmeyen Adam

2010 Yeniden

2012 Yaz

2014 Hep Mi Dertliyiz

2015 Sobe

2015 Şans

2016 Kelebek

Reyhan Karaca’nın Rol Aldığı Dizi Ve Filmler:

Kayıp Aranıyor ( TV DİZİSİ 2011)

Kanıt ( TV DİZİSİ 2012)

Güneşin Solduğu Gün ( Sinema Filmi 1989)

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler